Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: Kako ofarbati WC?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ne smijem psovati!
    ali stvarno mi se sviđa.
    sad si me isprovocirala!
    idem slikati

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I moj wc je plavi (da je bilo po mome bio bi u žutom ili narančastom tonu) i trenutno (čitaj od useljenja, a to je pune 2 godine) sam u fazi "oplemenjivanja" tog prostora.
    Moje pitanje-gdje mogu kupiti ručkice za ormariće u morskim motivima, odnosno gdje mogu naći nekakve gipsane morske oblike koje bi mogla nakeljiti na ormariće? Schachermayer, Bauhaus, Baumax i ini-ako ih i ima, ružni su. Gdje da još gledam? Najradije bih obične bijele, samo da je oblik morski.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne govorim kao osoblje: ova anki nije normalna!
    meni se fakat, ali fakat-fakat sviđa to što je opisala!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja kao ne-osoblje izjavljujem da su mi plave kupaone, pogotovo one s kapljicama g-r-o-z-n-e.

apri, kod mene smiješ doći piškiti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zaboravila sam da imam i prugaste pločice u zahodu

apri, možeš doći i kod mene piškiti. osjećat ćeš se ko da si Luj neki

Datum pristupanja
    Mar 2005

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

oduševljena sam i točno sam znala da je tako.
    prekrasno!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ludnica!

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anki jesu li to na zidovima dječje sobe nekakave tapete s motivom maka ili je nacrtano tako dobro?

Kod mene niti jedna nemre doći piškiti, može samo Apri doći ležati i gledati moje krepane ribe.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa
    eh draga tenshi, zato kaj imam posla sa starom bakom koja je gradila kuću u vrijeme kad se nisu điđe lijepile po pločicama a kad je farbala onda je rijetko kad strugala i gletala prije novog sloja farbe, i zato ima u glavi viziju da se farbat može do besvijesti sloj na sloj (dakle ako userem zidove, može zahtijevati da ih vratim u bijelo), dok su joj pločice svetinja jer to je lijepljeno i fugirano i to tak stoji na zidu dok je kuće i svijeta. Naljepnice, likovi i slično na pločicama su skoro pa bogohuljenje. A meni se zbilja ne da raspravljati sa 87-godišnjakinjom.
    Ma, šta uopće baba ima tražiti u tvojoj kupaonici???

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Anki jesu li to na zidovima dječje sobe nekakave tapete s motivom maka ili je nacrtano tako dobro?
    ne znam što je kod njih (ima nekakvih makova i u Ikei), ali možeš skinuti fotku kakvu ti srce želi i odnijeti i neku tiskaru, pa ti oni prema tome naprave samoljepljivu foliju, u veličini koju hoćeš.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

to su naljepnice iz ikee. jako lako se odljepljuju tak da se mogu maknuti kad dosade.
    bum popodne slikala još i zahod od šogi, meni je baš super!

danas hodočastim po zahodima 8)

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ne znam što je kod njih (ima nekakvih makova i u Ikei), ali možeš skinuti fotku kakvu ti srce želi i odnijeti i neku tiskaru, pa ti oni prema tome naprave samoljepljivu foliju, u veličini koju hoćeš.
    Super info, thanks !

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa

pa zahod je babin, koliko sam skužila. a kaj radi nutra? a valjda nuždi

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    Citiraj Dream prvotno napisa

pa zahod je babin, koliko sam skužila. a kaj radi nutra? a valjda nuždi
    Ja sam skužila da je baba stanodavka. Prema tome, šta ona ima tražiti u njihovom zahodu?! :/

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

"Mama zašto naše ribe imaju usta na čelu ?"

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mala ispravka - nije baba nego je moja rođena baka.
    Vlasnica je kuće. Stanujem besplatno sa svojom obitelji na donjoj etaži njene kuće, plaćam 2/3 računa.

Ima nos ko bloodhound, taman kad MM i ja pokušamo nešto premjestiti i preurediti, siđe dolje (a inače jedva hoda po kući) i primijeti svaku sitnicu koja je drugačija nego što je bila prije no što smo doselili.
    Nije bila u WC-u u donjoj etaži svoje kuće... pa sigurno par godina, ali kakve sam ku...e sreće, pripiškit će joj se kad bude slijedeći put sišla vidjeti praunučad

Eto zato mi se ne da bakćat sa objašnjavanjima i demonstriranjima mojih kreativnih vizija pa idem linijom manjeg otpora - da je osvježeno friškom bojom i ponekim detaljem.
    Ovo sad ružno zvuči, ali ako ostanemo tu živjeti i nakon što moja baka preseli u vječna lovišta (što je upitno obzirom da imam krvožedne rođake, počapat će se za nasljedstvo), dat ću si oduška i sve pločice poskidat. Kod mene bi Apri dobila napadaj od silnih komunističkih keramičkih pločica - kućaje građena prije 50-i-nešto godina.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo malo da vam dam materijala za zahebanciju, nekak ste mi zamrli...

http://picasaweb.google.hr/mamasch2/Wc

Još planiram promijeniti dasku za WC, kupiti neku zgodnu malu lampicu/lusterčić (ne vidi se na slikama, trenutno je samo žarulja iznad vrata), prelakirati vrata i naslikat nekaj otkačeno na kosini iznad samog WC-a (pada mi na pamet nacrtati valove iz kojih izviruje leđna peraja morskog psa ).

Kao što vidite, niš posebno, ali eto drmam s onim kaj imam.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

daj nam fond s kojim raspolažemo!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A zakaj bi mijenjala dasku? Meni se boja bas fino uklapa s onim ribicama na zidu.

anki, spigl ti je genijalan!!

Doduse ja ga nebi stavila u wc..jerbo kad jednom zabrijes na feng-svaji onda ti se zivot nepotrebno zakomplicira.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa
    eh draga tenshi, zato kaj imam posla sa starom bakom koja je gradila kuću u vrijeme kad se nisu điđe lijepile po pločicama a kad je farbala onda je rijetko kad strugala i gletala prije novog sloja farbe, i zato ima u glavi viziju da se farbat može do besvijesti sloj na sloj (dakle ako userem zidove, može zahtijevati da ih vratim u bijelo), dok su joj pločice svetinja jer to je lijepljeno i fugirano i to tak stoji na zidu dok je kuće i svijeta. Naljepnice, likovi i slično na pločicama su skoro pa bogohuljenje. A meni se zbilja ne da raspravljati sa 87-godišnjakinjom.
    potpuno te razumijem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zelenu dasku

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj retha prvotno napisa

Doduse ja ga nebi stavila u wc..jerbo kad jednom zabrijes na feng-svaji onda ti se zivot nepotrebno zakomplicira.
    jel ti to o mom špiglu zboriš?

taj FS uspješno izbjegavam već godinama kao što sam nekad i topice o cijepljenju jer brijem da mi je sve u stanu mimo pravila...a ako to saznam, gotova sam. onda bum sve išla pretumbavati

a zakaj nemre taj špigl u zahod?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad će opet naje....susjedi kad anki i bubi krenu u pretumbacije inspiriane feng shuijem

negdje oko 2 ujutro

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tak nekak

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

anki, se sjećaš da si mi rekla urediti sobu? Doduše, nakon onog ogledala nisam više sigurna...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

anki, fond mi je prilično skroman, zapravo stvorit će se od ušteđevine NAKON što smilsim dodatne izmjene u WC-u.

Dajte si mašti na volju - kaj da naslikam na kosini?
    Čak mi je palo na pamet da prema aprinom prijedlogu skinem sa neta fotku Nikše (pelikan iz crtića "Potraga za Nemom") u nekoj ludoj pozi i da dam izraditi veliku naljepnicu za zid. Samo ne znam da li bi se dalo zalijepiti na neravan zid (ne neravan-zbog-kosine nego neravan-zbog-negletanja )?
    Možda će mi djeca zbog prisustva Nikše napokon propišati na WC-u (da se napokon riješimo pelena)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    anki, se sjećaš da si mi rekla urediti sobu?
    daaaaa? kad i gdje?

Doduše, nakon onog ogledala nisam više sigurna...
    to je u zahoduuuuuu! to se ne vidiiiiiiii. samo odabrani koji se idu olakšati

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel ti to o mom špiglu zboriš?
    Jes da o tvome!
    Al cuj..situacija je takva da si mi ti simpa i zbilja ne zelim tebi
    ,a ni tvojim susedima zakomplicirat zivot.
    Uostalom nije ovo topik o FS
    Ak me tam netko tak nesto pita mozda dodem u napast da odgovorim zakaj JA takav spigl nebi stavila u wc.
    mamasch, zakaj forsiras da se ta kosina natrpa s necim? Meni se cini da mali wc-i ne podnose previse natrpanosti..
    :/

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

retha, ma u pravu si, zadnjih dana se i ja to pitam, hvataju me neke boleščure, imam temperaturu i bolje mi je da smanjim doživljaj sa farbanjem. Ak nastavim ovak filozofirati nebum ga dovršila ni do Božića.

Ne znam, nekaj mi fali, možda da se prebacim na još kakav detalj umjesto slike na kosini?

Valjda bu mi se iskristaliziralo kad kupim lampicu i možda novu dasku.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jedino kaj bi ja stavila na tu kosinu (i to pod mozda) su one zvijezdice koje svijetle u mraku. Nije skupo..ne upada previse u oci, a klincima moze bit fora..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Apri, nadam se da sjediš. I ja imam plavo bijelu kupaonicu. Tamno plave pločice na podu s nekkavim ludim mozaikom, bijele po zidovima s nekakvim posebnim efektom u njima, svijetlo plave fuge, a između svega toga tu i tam koja pločica s motivom narančaste ribice i morskog konjića. Kao kruna svega je tanka bordura s plavim i narančastim ribicama, koje je majstor postavio NAOPAKO, tak da sad ribe plivaju na leđima ili ti imam punu kupaonicu krepanih riba ! Na podu je narančasti tepihić. Ja nemam zlatni špigl, grozim se zlatne boje u stanu, nego ima špigl izveden kao stilizirana kaplja vode. Kupaonski namještaj je svijetlo plavi.
    U WC-u je situacija slična, iste tamno plave pločice dolje, iste bijele gore, samo su tu još tu i tam koja pločica s apstraktnim motivom sunca. Naravno da je dolje žuti tepihić .

Ja volim takve kupaonice i WC s morskim ugođajem kako ste mogli primjetiti, meni su one nekako mladenačke.
    A kaj je najbolje Ameli čak nije ni primjetila u početku te krepane ribice nego njezin sin koji je pitao nešto tipa "mama, a zašto ove ribe plivaju naopak?"
    Mali je ušao u legendu tim pitanjem, a onda je uslijedio krik sa kata ispod mene ... he he to je bila Ameli

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ah ... sorry tek sad vidjeh da je Ameli već napisala tko je otkrio krepane ribe ...
    ali njezina faca kad je to skužila ... ah ... neke trenutke pamtiš cijeli život

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

anki, se sjećaš da si mi rekla urediti sobu?
    daaaaa? kad i gdje?
    Bilo je to nekako ovako: nekome na forumu se uređivao stan (točnije: ti si rušila!), ja 'uvalila' i svoju sobu, ti se prva ulovila na ješku. Samo nisam imala slika pa sam tražila odgodu.

Doduše, nakon onog ogledala nisam više sigurna...
    to je u zahoduuuuuu! to se ne vidiiiiiiii. samo odabrani koji se idu olakšati
    'Očeš reć' da je moja spavaća za promenadu? :shock:

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

retha, dobra ideja! Imam ih spremljene u ladici. Vidi se kak sam (ne)kreativna, imam doma materijala a niš se ne sjetim upotrijebiti (malo mi je mozak usporen kraj ovih mojih hahara ).
    Jedino nisam ziher s čim bi ih zalijepila da ih eventualno mogu skinuti (ak ne bu dobro izgledalo) a da ne počupam boju. :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam htjela predložiti da pofarbaš zid u tamno, tamno plavu i nacrtaš žute zvjezdice;

ove možeš nakeljiti s onim ljepilom koje zgleda kao plastelin, ne znam kak se zove, uglavnom otkineš malu kuglicu i samo zakeljiš. lako se skida.

maruška, pa daj više tu sliku...da se razmašemo, vidiš da nas je krenulo

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

maruška, pa daj više tu sliku...da se razmašemo, vidiš da nas je krenulo
    Tako si se i prošli put navukla...

Slike: link u potpisu, album Soba.
    Htjela bi zadržati sliku iznad kreveta.
    S čime još raspolažem: dvije police u trešnja boji (debele, one kojima se ne vide nosači), nekoliko okvira za slike u trešnja boji (raznih formata, većih), četiri mala akvarela s tirkiznim okvirom, stilizirani kričavi križ (isto na tirkiznoj bazi).

Ako se na slikama nešto dobro ne vidi...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •