Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: urođena srčana mana VSD

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno urođena srčana mana VSD

mojoj curici su utvrdili urođenu srčanu manu VSD te su vidljivi znaci hipertrofije lijevog ventrikula. ima 14 mjeseci. MOLIM VAS ako netko ima iskustva sa ovom bolešću neka mi se javi.

w_nina

Početno

Ja nemam iskustva direktno s tom dijagnozom ali moja dvogodišnja curica (između ostalih srčanih grešaka) ima i ASD. Razlika je u tome što kod VSD-a (Ventricular Septal Defect) postoji rupica ili više njih između lijeve i desne klijetke dok je kod ASD-a taj otvor između pretklijetki. Zbog tog razloga je vjerojatno i došlo do hipertrofije ventrikula odnosno lijeve klijetke. Iskustva pokazuju da se ti otvori u većini slučaja zatvaraju sami najkasnije do adolescentske dobi. Osim u slučajevima kad su stvarno veliki. Tada je potrebna operacija. Nadam se da se kod vas radi o prvom slučaju. Ako trebaš bilo kakve informacije u vezi s liječenjem.....

Želim vam puno sreće!!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Ne znam mogu li ti pomoći,ali moja curica ima hipertrofiju lijeve klijetke i pretklijetke,ali njoj su to otkrili slučajno i kad je skoro bilo kasno.Da te ne plašim,sad je dobro,ide na bolje,postoji šansa da se srce obnovi,pogotovo jer su mali,tako su mi bar rekli.Što te točno zanima?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: urođena srčana mana VSD

joj puno vam hvala što ste se javile. mojoj curici se otvor već smanjio. sljedeći tjedan idemo na kontrolu. nadam se da ću tada uspjeti dobiti malo više informacija. a do tada... ako znate nešto o tome kako će se takvo stanje odnositi na djetetovu fizičku aktivnost, daljnji razvoj...
    za sad mi se čini sve ok. jako je aktivna, skroz puže i hoda, vesela je .
    da li postoji mogućnost da se sve dovede u kakv takav red nakon zatvaranja te rupice?

Datum pristupanja
    Jun 2007

moja je isto vesela,puže,diže se čak na nogice.Meni su rekli da to sa srcem ne utječe na motoriku,jedino se može umarati,ali vidim ja da se moja nikad ne umara, :D ,javi se iza kontrole,da znamo kako je.Pusice malenoj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sve ovisi o tome koliko je veliki vsd. oni semogu postepeno zatvarati sami od sebe, a ukoliko su preveliki i ne zatvaraju se slijedi operacija. radi se open chest operacija (napred) i vsd se zatvori. nakon oporavka, dijete nema nikakvih problema kasnije. normalno postoji dvosmjerno kolanje krvi, saturacija kisikom je jednaka. neko vrijeme se koriste lijekovi još ali inače nikakvih ograničenja dijete nema kasnije.
    kad je vsd otvoren normalno je da je cjelokupni kardio sustav opterećen, a i saturacija krvi je manja jer se krv miješa. i prevelik je napor za srce jer kroz vsd krv kola lijevo desno između klijetki (objašnjavam ti ovo laički).
    kakav je plućni tlak djetetu? i kako ste to uopće primjetili?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[na posljednjoj kontroli plućni tlak je bio dobar, a rupica se počela smanjivati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A gdje kontroliras? Preporucujem dr. Marinovica na Rebru. Osim toga, imaju i najsuvremeniji UZV aparat u Hrvatskoj, dobili su ga prosle godine.

Moja H je isto imala VSD, 2 rupice. Otkriveno sa 4mj, zatvorilo se spontano sa 2.5 godine.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    A gdje kontroliras? Preporucujem dr. Marinovica na Rebru. Osim toga, imaju i najsuvremeniji UZV aparat u Hrvatskoj, dobili su ga prosle godine.

Moja H je isto imala VSD, 2 rupice. Otkriveno sa 4mj, zatvorilo se spontano sa 2.5 godine.
    i mi smi bili na Rebru kod dr. Šarić

Datum pristupanja
    Jun 2007

Hej,nisi se dugo javila.Kako je curica?Što su ti doktori rekli?Spominjala si hipertrofiju lijeve klijetke,baš me zanima kakvo je stanje.Moju curicu liječi dr.Marinović na Rebru,zasad sam zadovoljna,ali i Šarić mi se čini u redu.Javi novosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •