Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 103

Tema: Sto danas kuhate? (6)

  1. #51

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    meni najbolje pizzu ispadnu kad se tijesto dize kratko.

    daklem, uzmes svjezi kvasac, malo umutis u toplu vodu, dodas brasno da ispadne kao smjesa za palacinke, pogrijesis s krpom i stavis na radijator 15-tak minuta. kvasac se digne, umijesis ga u 30 dkg brasna u koji si ubacila malo soli i pustis jos 15-20 minuta da se tijesto mekano nadigne.

    za to vrijeme odmaras ili ribas sir i sunku, po zelji.

    razvaljas, tijesto mora biti vrlo mekano, korica se jos nije napravila i slazes proizvode po zelji.

    probaj

  2. #52
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Evo, uozbiljila sam se! 8)

    Wewa, jel ima kod vas za kupiti gotovo tjesto za pizzu u trgovini?Ne mislim zamrznuto, već onako svježe u vrećici. Ja to obično kupim kad nemam vremena sama mijesiti.

  3. #53
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    heh, super, tri zene tri pametna savjeta

    Apricot, bas mi je drago da znam zasigurno da neka od onih smrznutih valja jedino mi je malo tesko pronaci nesto sto mozemo jesti, jer su uglavnom sa sunkom, nisam nigdje vidjela Margaritu... ali potrazicu

    Ivancice, ima, ali rijetko ga vidim, mada si me dobro podsjetila, isplati se provjeriti

    Sandra, ako nista drugo ne uspijem smisliti, vjerovatno cu napraviti tijesto s malo vise germe. ja inace volim vise puta prekuhati dizana tijesta, ali danas ocito necu stici

  4. #54

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Imas brate kupit MAHIROVU smrznutu pizzu... U svakom hipermarketu... A imas kupit i Klasove kore za pizzu isto smrznute (nisu lose), pa navaljas sta ti volja... Al Mahir, Mahir

  5. #55
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    znas otkad nisam vidjela Mahirovu pizzu?! doduse, uglavnom se vrtim po mercatoru, mozda zato... a one smrznute kore mi budu nekakve prhke, izgleda da ih rade sa praskom za pecivo...

  6. #56
    NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    2,655

    Početno

    Glede tijesta za pizzu - meni uvijek ostane starog kruha. Polijem ga zbacem jajem, stavim sve kao za pizzu osim kecapa i dok je jos toplo polijevam kecapom i jedem. Mljac!

    I nitko mi ne prigovara da tijesto nije dobro. :D

  7. #57
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Možeš kupiti i običan tost-kruh i gore mazati smjesu paradajza, sira, gljiva...šta već jedeš. Gurneš u pećnicu i zapečeš. Mrak! A ne trebaju ti ni nož i vilica!

  8. #58

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Vidis, vidis Natasa, nikad mi to ne bi palo na pamet. To onda ispdne kao toplisendvicminipizza!

  9. #59
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    zene, stvarno ste genijalne! ima 200 godina da to nisam pravila, a ovo je idealna prilika

  10. #60

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    apropos toplih sendvica, ima jedan recept na Receptima (al sam ovo dobro srocila) koji je klmama stavila za tople sendvice. bacite oko.

    ja probala, savrseno! 30000 kalorija na jednom tosticu, ali - tko ih broji....

  11. #61

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Hajdmo sad konkretno o danasnjem rucku! Vec sam se izjasnila da zelim praviti krokete ala wewa i oslic ala neka druga forumasica
    Imam smrznute filete oslica, koje sam kupila svjeze pa nisam imala imala inspiracuju, pa sam ih zamrzla i sad oni cekaju neke bolje dane... Molim iskusne da mi daju dobru, onako socnu ideju kako da ih spremim, a da nije pohovano. Dosta mi je vise pohovanih fileta oslica!

  12. #62
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Krompir narezan na ploske, luk narezan na ploske, filete oslica, sve stavis u lonac (jel' udzuture) pospes zacinima i prelijes s malo vode, pa na laganoj vatrici.... Brzo i fino...

  13. #63
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ne zaboravi maslinovo ulje!

  14. #64
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Mi rijetko kada kupujemo gotove pice, ali kada ih kupujemo onda uzmemo ili u Ipercopu ili u Mercatoru, najveći je izbor. Ja sam inače meštar od pice (tak barem vele svi koji su je probali) tijesto radim sa malo mlakog mlijeka, onda je mekanije i finije, a gore stavim kaj imam doma, sir, šunka, vratina, gljive i paradajz, za ruke polizati
    Danas ne kuham, mama mi je donjela za ručak ričet, mljac!!!

  15. #65
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Ne zaboravi maslinovo ulje!
    I cesnjak!!!

  16. #66

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    A jel moze sve to al bez krompira, jer mislim praviti krokete, pa mi nesto ne ide krompir i krompir. I nisam vam ja snorki da ne volim maslinovo ulje
    I koliko dugo to treba da se pece/kuha whatever??? I ovo ne ide u rernu, vec na sporet???

  17. #67

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj mayah79 prvotno napisa
    ...jer mislim praviti krokete...
    darling, upucujem te na topic o kroketima... nesto se cudno desava, pa ako si ih odlucila praviti po wewinom receptu - ima iznenadjenje za tebe....

  18. #68

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    refreshiraj draga, ja sam glasala za VRUCI krompir

  19. #69

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj mayah79 prvotno napisa
    A jel moze sve to al bez krompira, jer mislim praviti krokete, pa mi nesto ne ide krompir i krompir. I nisam vam ja snorki da ne volim maslinovo ulje
    I koliko dugo to treba da se pece/kuha whatever??? I ovo ne ide u rernu, vec na sporet???
    Procitala sam
    Znas da je kod mene mama uvijek tajno (to sam poslije saznala) u hranu ubacivala maslinovo ulje. Znam i ja to uradit, ali neso ispec na maslinovom :shock:
    Danas je MM pravio rucak. Ustvari, pile ubacio u rernu
    Ne znam sta bih sa njim. Nista drugo osim krompira mi ne pada na pamet. :/
    Ja imam neki napad Fete, te svaki dan sebi kupim po ono jedno pakovanje. A jedva cekam dole da kupim travnickog sira. MM ga je neki dan prvi put probao i odusevio se. Rekli smo kupit cijelu kacu kad budemo prolazili

  20. #70

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    A nisam napisala da sam i ja za pizzu pravi majstor
    Nisam je odavno pravila, a mogla bih sad za vikend

  21. #71

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Napravi krokete
    Ja vise volim sjenicki od travnickog... nekako mi vise pase.

  22. #72

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj mayah79 prvotno napisa
    Napravi krokete
    Ja vise volim sjenicki od travnickog... nekako mi vise pase.
    Komplikovano mi. Tesko mi je sada komplikovana jela pravit jer mi Edita se uvijek mota oko nogu, ili skace na rernu. Evo cekam da utvrdi san, pa da ubacim krompirice. Imam i neke sampinjone koje bih trebala potrosit, a uoste ne znam jel ide piletina sa glivama Cinimi se da nije jaka kombinacija :/
    ...ili da gljive pomijesam sa krompirima, pa da to sve poredam tik do kokosi (tako moj MM kaze)

  23. #73

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    ... a uoste ne znam jel ide piletina sa glivama Cinimi se da nije jaka kombinacija :/
    piletina (moja najdraza) ide SA SVIM.

    jedino nisam sigurna za maslinovo ulje.

  24. #74
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Ja znam uz pečeno pile, staviti krumpir i šampinjone i jako je to fino, pa probaj.

  25. #75

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Mozes snorki stavit sve dzuture! Bude super. A uz krompirice jedes fetu pomjesanu sa mileramom ili pavlakom.... ma ima da se odvalis od klope trudnjaco drga!

  26. #76
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Snorki, isjeci piletinu na male komadiće pa malo na ulju sa svih strana. Na to stavi gljive isto isječene i nalij vode pa dinstaj dok meso ne omekša. Od začina malo majčine dušice i papra. Posoli naravno. To sam ja pravila prošli vikend. Izmislila. Uz to ide super pire krompir.

  27. #77
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Samo da potpišem sandruf!
    Kad se peče picek, okolo naslagati krumpir i čitave šampinjone. Ja stavim i kukuruz iz konzerve. Mljac!

    Jučer sam otkrila nešto za wewu - ona voli piletinu.
    sandraf, onda je i za tebe

    Kupila sam bijelo meso, stavila u posudu i posula Vegetom i sa puuuno origana. Zalila maslinovim uljem, poklopila i pustila da stoji sat vremena (jučer sam došla ranije kući).
    Pekla sam na potpuno suhoj teflonki i bilo je... nevjerojatno. Origano je napravio koricu tako da je meso bilo presočno, a okus božanstven!

    Jedva čekam ponovo!

    Snorki, mi u kući uopće nemamo nikakvo drugo ulje osim maslinovog - to je odgovor na tvoje pitanje može li nešto uz njega.

  28. #78

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Kupila sam bijelo meso, stavila u posudu i posula Vegetom i sa puuuno origana. Zalila maslinovim uljem, poklopila i pustila da stoji sat vremena (jučer sam došla ranije kući).
    Pekla sam na potpuno suhoj teflonki i bilo je... nevjerojatno. Origano je napravio koricu tako da je meso bilo presočno, a okus božanstven!
    ovo mi zvuci stvarno fino, jedino - nije li meso bilo suho, vlaknasto. meni se bijelo meso od piletine ponekad zna isusit....

    apropos maslinovog ulja, ne znam jesam li ovo vec priznala, ali mi njega skoro nikad ne koristimo. jedino ga podnosimo uz leso ribu, onako sirovo. ono nama, naime, kako-da-kazem.... malo smrdi kad pokusam nesto speci na njemu... sorry...

  29. #79
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Napisala sam da je meso bilo presočno. Jer, samo "sočno" bi bio prenježan izraz.
    Probaj - oduševit ćeš se!

  30. #80

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    kako da napravim lece ili sociva, a da i Edita moze samnom glocat (citaj jesti)
    MM-u cu ostaviti piletinu od jucer

  31. #81
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Imaš topic o leći - sve te recepte možeš primijeniti i za Editu!

  32. #82

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Imaš topic o leći - sve te recepte možeš primijeniti i za Editu!
    Mislis da mogu sa crvenim lukom? :?

  33. #83
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Nemoj ga dinstati (ako je već neki takav recept), ali ga možeš skuhati bez problema.
    Uostalom, skuhaj leću s mrkvom i krumpirom. Kad odvadiš njezin dio, sebi posoli. Leća je izvor željeza - Editi će dobro doći!

  34. #84
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    dakleM, izvjestaj o pizzi: uspjela sam juce kupiti gotovo tijesto (nesmrznuto), za sarajke info - u Kaiseru. pizzu sam pravila s tunjevinom i mozzarelom i bila je su-pe-riska

    Apricot, nije da wewa voli piletinu bas toliko, nego NJM... a ja se prilagodim. danas pogadjajte pravim nesto s piletinom :D

    dobro ti to zvuci ja pravim na slican fazon bijelo meso kad redam ono u vatrostalnu sa sirom :D i paradajz krem supom, i stvarno origano i piletina super pasu zajedno, a dobar je i timjan (mislim na thyme, nisam sigurna kako se kod nas zove). danas sam mislila dinstati piletinu (batake) na luku i paradajzu, da dobijem malo safta, sta velite? ;

    Snorki, piletina ide super sa gljivama, ne mozes promasiti, jos ako imas vrganje, mljac! a mozes i kupiti krem supu od vrganja i preliti po piletini i krompirima, tako dobijes gusti saft

    Majo, kakav bi rucak?

  35. #85

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    E meni se nije dalo sinoc praviti krokete, jer sam tolko bila zaludjena istim, pa sam u vrijema pauze za rucak otisla u Unitic-ov restoran i tamo jela krokete sa piletinom u sosu od paradajza, paprika i luka.
    Onda sam dosla kuci i ispekla oslica po receptu anchi pp, s tim da sam ga malkice modifikovala. Oslica sam nakapala sosa sosom, stavila ploske luka, pa krompira koje sam onda zacinila solju i biberom i malo crvene paprike, cisto zbog boje. Bilo je dilišs!

  36. #86
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Kod nas se kaže i tamjan i timijan - svejedno!

  37. #87

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    Evo i mog recepta za piletinoljubce:
    Pileći file isjeći na kockice i preliti soja sosom. Ostaviti da stoji 1/2 sata (nekad nemam vremena čekati, al je jednako fino). Krčkati na laganoj vatri i kad je skoro gotovo, dodati narezane gljive (mogu i slane iz konzerve). Nakon desetak minuta dodati kockice mrkve, grašak i rižu, dodati vode kolko treba riži i zgotoviti. Ja obično ubacim u pečnicu, jer m ije riža tako finija. I naravno, začine po želji.

  38. #88
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Majo, sosa sosom?!
    ali zvuci superiska

    Apricot, dakle timIjan, to me zanimalo, hvala ;9

  39. #89
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja danas imam file od ziba(t)ca.
    I blitvu na salatu!

  40. #90

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    ja danas pohanog oslica i zelenu salatu.

  41. #91
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Zar nije drugi naziv za timijan i majčina dušica?

  42. #92
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    pizzu sam pravila s tunjevinom i mozzarelom i bila je su-pe-riska

    I ja sam danas mislila raditi pizzu od tune.

    Al htjedoh pitati vezano uz tijesto za pizzu - ste vidle kako ga Jamie Oliver radi?
    Uopce ne ceka da se tijesto digne, stavi nadjev gore i onda je pizza hrskava - prava talijanska.
    Rekla sam da cu isprobat, al nikada mi se ne da eksperimentirat pa da ostanemo gladni

    Btw, pekac kruha izvrsno mijesa i dize tijesto za pizzu.

  43. #93
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    MM obozava raditi pizzu od tune, a radi je odlicno!!! Najvazniji sastojak na pizzi od tune nije tuna vec kemija (persin, cesnjak i maslinovo ulje). U ogromnim kolicinama, nasaftano na vrucu pizzu!! (na djecji dio pizze ne stavljati)

    Mljac, mljac!!!

  44. #94
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    tijesto za pizzu bude hrskavo ako ga zamijesite s malo maslinovog ulja

  45. #95
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    Al htjedoh pitati vezano uz tijesto za pizzu - ste vidle kako ga Jamie Oliver radi?
    Uopce ne ceka da se tijesto digne, stavi nadjev gore i onda je pizza hrskava - prava talijanska.
    Rekla sam da cu isprobat, al nikada mi se ne da eksperimentirat pa da ostanemo gladni
    Zato sam se ja posvađala s pola Italije uvjeravajući ih da se u Zagrebu jede puuuno bolja pica, a da oni imaji samo jednu vrstu. U prijevodu "lomizub"

  46. #96
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    Al htjedoh pitati vezano uz tijesto za pizzu - ste vidle kako ga Jamie Oliver radi?
    Uopce ne ceka da se tijesto digne, stavi nadjev gore i onda je pizza hrskava - prava talijanska.
    Rekla sam da cu isprobat, al nikada mi se ne da eksperimentirat pa da ostanemo gladni
    Zato sam se ja posvađala s pola Italije uvjeravajući ih da se u Zagrebu jede puuuno bolja pica, a da oni imaji samo jednu vrstu. U prijevodu "lomizub"

  47. #97

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Zato sam se ja posvađala s pola Italije uvjeravajući ih da se u Zagrebu jede puuuno bolja pica, a da oni imaji samo jednu vrstu. U prijevodu "lomizub"
    najgora, ali stvarno NAJGORA pizza koju sam ikad pojela je bila ona u Bologni - srce Italije. a i Trstu su mi bile (ima onaj smajlic sto povraca?)...

  48. #98
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    a ja sam u trstu pojela najbolju al Tonno u zivotu, tamo je prave bez paradajza...

  49. #99
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Proputovala sam fakat CIJELU Italiju. Jedino na Siciliji su bile dobre - fakat fantastične. I u Napulju su bile ok.
    Ostatak - užas!

  50. #100

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Proputovala sam fakat CIJELU Italiju. Jedino na Siciliji su bile dobre - fakat fantastične. I u Napulju su bile ok.
    Ostatak - užas!
    Ja sam se u Italiji (na predbracnom ) udeblja 3-4 kg. Mi smo bili u sjevernom dijelu Italije i pizze su im fantasticne.
    Englezi kazu da su najgore pizze u Sarajevu. A ja bih bas onu jednu sa suhim mesom. Takva se vise nigdje nece pojest

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •