Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Kako napraviti krokete?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    danas kuham zelenu pastu s gljivama, sunkicom, origanom, sve obilato preliveno vrhnjem za kuhanje.

    nego, ima li netko isproban, jedostavan, odlican recept za krokete?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Kakve krokete?

    Ja sam pravila sa ribom, povrcem i krompirom. Ali ti mozda mislis na nekakve druge.

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Krokete, kao krokete?
    Tijesto, misliš?
    Pa, obično tijesto kao za knedle, maaalo čvršće i onda ga valjaš u kobasicu i režeš komadiće. Poslije kuhaš ili pržiš u ulju, ovisno hoćeš li njoke ili krokete.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Krokete, kao krokete?
    Tijesto, misliš?
    Pa, obično tijesto kao za knedle, maaalo čvršće i onda ga valjaš u kobasicu i režeš komadiće. Poslije kuhaš ili pržiš u ulju, ovisno hoćeš li njoke ili krokete.
    nema ti kod mene "obicno tijesto". jednom sam probala, navodno isproban recept, nejestivo totalno...

    tijesta mi inace ne leze, knedle su mi jednom ispale ubojite, pa molim sve streberski... koliko brasna, prstohvat soli, mozda koje jajce...

    jel netko probao kupiti gotove njoke i onda njih isprziti... ovo mi je cini kao jako dobra ideja! 8)

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Zar se kroketi ne prave nesto od krompira, pa od njega pravi smjesa pa se przi :?

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Uzmi Ledo njoke i isprži - najbrže i najjednostavnije.
    I ne može neuspjeti. (ali, neeee znaš ti Sandru)

  7. #7
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Sandra, ako pod KROKETI mislis na ono sto ja zovem valjuske, onda se tijesto pravi od skuhanog krompira koji se izgnjeci kao za pire, pustis da se ohladi, umijesas samo malo brasna, jedno jaje (na recimo 4 veca krompira), malo praska za pecivo. tijesto treba da bude takvo da se ova smjesa moze razvaljati u valjke koje rezes na komade od 5-6 cm duzine, a da se ne lijepi previse. przi se u dubokom (ili relativno dubokom) ulju. u smjesu mozes dodati i nekog sira, npr. travnickog.

    eh, dugujem izvjestaj o lignjama - bile su super! kupila sam ociscene, przila ih na sasvim malo maslinovog ulja i bile su jako mekane, divne. zato sam napravila promasaj sa krompir salatom, luk mi je jako tesko pao na zeludac, pa je ukupni dojam bio nesto losiji. iduci put kupujem blitvu (ako je mognem naci na ovim minusima).

    uglavnom, hvala cure na savjetima

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    wewa, probat cu ovaj tvoj recept.

    rekla bih jos nesto, ali ne smijemo skretati s teme...

  9. #9
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    vidjeces da je super, samo je klucna stvar da kropmir ne bude vruc kad ga budes razvaljala, jer ce onda valjuske popiti puno ulja tokom przenja

    a na ovaj fazon moze pripremiti valjuske od ostataka pirea

    p.s. sta si htjela reci, smao sapni

  10. #10

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    p.s. sta si htjela reci, smao sapni
    bih ja, al' nema veze s kroketima, pa me strah "sefice"...

    idem tlacit kolege na poslu. pozdravcic

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Eh i ja te krokete poznajem, samo me jos interesuje jel se prije stavljanja u tavu uvaljaju jos u prezlu ili ne??

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Možeš i ne moraš.
    Ako hoćeš ćelave, onda nemoj.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    jos jedan detalj - kad gnjecim krompir, jel dodam mlijeko i puter kao za krompir-pire ili ne??? Ili moze, a ne mora??

  14. #14
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ja nikad ne uvaljam valjuske ni u sta, ionako budu bar malo brasnjave...

    ne, nemoj dodavati ni mlijeko ni puter, od toga budu masni, jedino ako ti bas ostane pirea onda mozes improvizovati, inace ne.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Cool, mislim da cu veceras to praviti za rucak... imam puno domaceg krompira za iskoristi, plus imam oslica... A sad cu da se prebacim na "sta kuhate danas" sa drugim pitanjem, jer se ovdje koketi zavrsavaju.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj mayah79 prvotno napisa
    Cool, mislim da cu veceras to praviti za rucak...
    sto je cudno u ovoj recenici? :?

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    To što su nama, koji dolazimo kući iza 5, ručkovi, zapravo, večere.
    A tebi

  18. #18

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    A tebi
    dakle, zasto ti mene danas ne volis?

  19. #19
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    a ja se uporno hvalim kako ne veceram :D
    samo sto nikad ne kazem da rucam izmedju 6 i 7...

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja tebe volim, ali mi je jasno da je tebi ručak - ručak. Jer ga jedeš oko 4. A meni je ručak - večera - jer je jedem iza 6. To nema veze s ljubavlju već sa satnicom.
    Pa nisi ti kriva! Tek toliko da dobiješ

  21. #21

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Tek toliko da dobiješ
    nije da brojim, ali ovo je treci belj koji sam dobila na ovom topicu.

    tuzit cu te anchie 70 i nesto

  22. #22
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Ja samo znam da se kroketi rade od krumpirovog tijesta, isto ko i valjušci, samo što se prže u ulju. E sad, ćelavi il uvaljani, ko kako hoće. Obično su uvaljani u prezle.

    I meni je moja baka rekla kad se mijesi tijesto da krumpir mora biti još vruć.
    Ja protisnem krumpir kroz gnječilicu (još vruć), dodam brašna, jaje, malo margarina, malo soli, i uvaljam tijesto.

    Ili kupim gotove krokete (Ledo) i bacim u fritezu.

    Ovo drugo je češće!!!

  23. #23

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    hmmm... dakle, da zakljucimo... moram paziti da krompir....

    Citiraj wewa prvotno napisa
    ... ne bude vruc kad ga budes razvaljala, jer ce onda valjuske popiti puno ulja tokom przenja
    ali....

    Citiraj Matilda prvotno napisa
    ... I meni je moja baka rekla kad se mijesi tijesto da krumpir mora biti još vruć.
    hvala, djevojke, puno ste mi pomogle

    o kroketima vise necu razmisljati 8)

  24. #24

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Upravo tako apricot... radim do 5, dok dodjem kuci vec je oko pola 6, 15 do 6, onda dok sta napravim, dok ovo dok ono, eto ti ga 8. Rucam dakle oko 8, 8.30, a cesce oko 10. Ali ne, ja ne veceram!

  25. #25
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Sandraf, mislim da ti je nakon ovih "savjeta" najbolje da odeš u dućan po gotove Ledo krokete!!!

    Evo, sjedim i smijem se, ne mogu doć do zraka od smijanja,.......

  26. #26
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno


  27. #27

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    djevojcice, nije to smijesno. znate li vi poslovicu: tko pita ne skita?

    e, bome, ja sam s kroketima totalno zalutala...

    Matilda, kad se odlucim svoje ukucane iznenaditi finim kroketima, bit ce onako kako si predlozila...

  28. #28
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja bih samo isto podržala vrući krumpir za krokete (naime, i ja tak radim i bude super)

  29. #29

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Ja bih samo isto podržala vrući krumpir za krokete (naime, i ja tak radim i bude super)
    ok, moze onda na glasanje... pa koga ima vise za vruci - bit ce vruci krompir jednog dana...

    AKO se odlucim uopce sama umijestiti krokete...

  30. #30

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    wewa, nemoj se ljutiti ali mala sirena je prof.dr.mr.pr.itd dohrane i kuhanja pa cemo se odluciti za vruci krompir

  31. #31
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    E, žene, žene, dovele ste me u nebulozu s hladnim krumpirima!

    Pretresla sam svoju bilježnicu s receptima (prava je, ima mrlje od kuhanja i brašna od Božića), nazvala ja i svoju baku, a pazi sad,


    ona ima svoj recept kojeg je naslijedila od svoje mame (dakle, moje prabake), koja je bila pol Austrijanka pol Čehinja, pa gdje ćeš boljih knedlička neg tamo!

    Moja baka kaže: VRUĆI krumpir protisnuti i dodati ostale sastojke.

    ZAŠTO?

    Zato jer dok je krumpir vruć, lakše se stope ostali sastojci s krumpirom i dobije se fino mekano tijesto.

    Kad je krumpir hladan, nastaju grudice i puno je teže zamijesiti tijesto.

    Kad ga umijesiš, pusti ga da stoji pa će se ohladiti i nećepokupiti ulje.

    Uh, prava doktorska disertacija!

  32. #32

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Pa nije li to wewa rekla in a first place :?

  33. #33

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb, Dubrava
    Postovi
    417

    Početno

    Kad ja ne ohladim krumpir kako treba to je tak mljackavo da se ne da jesti :?
    Obavezno ga ohladim, dodam jaje i brasno. Zamijesim loptu i tu loptu rezem na manje loptice 8)
    svaku lopticu rezuckam i malo prstima razvaljam da budu veci kroketi (ako mi se da) ili ih jednostavno tako pecem ili kuham (cesce kuham jer pecene ne volimo bas).
    Ako imam viska tjesta, razvaljam ga i rezem casom, te przim - dobijem krumpirove pogacice.

  34. #34
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Oriana prvotno napisa
    Kad ja ne ohladim krumpir kako treba to je tak mljackavo da se ne da jesti :?
    Možda staviš premalo brašna?? :?

    U biti, sad zna i vruća i hladna struja da može na oba načina

  35. #35

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    ...U biti, sad zna i vruća i hladna struja da može na oba načina
    da znate da sam razmisljala o krompirima na putu doma i dosla sam do sljedeceg zakljucka:
    za krokete treba krompir. nije vazno je li hladan ili vruc. glavno da je jestivo na kraju

    hvala svima koji su pridonijeli tome da ja imam o cemu razmisljati dok se probijam kroz rijecku guzvu. ljubim vas sve.

    kupila sam gotove njoke. tek toliko, ako nekog zanima.

  36. #36
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    e bas ste blesave, evo smijem se naglas usred kancelarije

    moram dodati napomenu: ja ne volim sasvim glatko izgnjecen krompir, zato mi pase da ga pustim da se ohladi. jel sad jasnije? tako pravim i pire, mislim ne hladan, vec krompir gnjecim viljuskom, da ostane grudvica, ako bas moram jesti pire. inace volim hranu koja se mora gristi

    bilo kako bilo, bitno je da je SMJESA hladna prije przenja, a od temperature krompira zavisi samo konzistencija smjese eto, problem rijesen

  37. #37
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja sam isto tako shvatila: gniječi se vruć (jer je tako lakše), a onda se smjesa pusti da se ohladi kako ne bi upijala previše ulja.
    Eto, sandraf...
    Svejedno, meni su i Ledovi fantstični. I ne zaprljam cijelu kuću!

  38. #38

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    ... eto, problem rijesen
    darling, ja sam problem rijesila jos jucer u marketu.

    za 16 kn 8)

    ali, hvala tebi, bila si prva s rjesenjem i ja to cijenim

  39. #39
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    nema na cemu
    nego, kakvi su smrznuti? sad moras napraviti uporednu studiju domaci vs Ledo

  40. #40

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    nema na cemu
    nego, kakvi su smrznuti? sad moras napraviti uporednu studiju domaci vs Ledo
    nije Ledo. ne volim njihove njoke. ovo su neki istarski, provjereni, ima ih kod nas (Rijeka) u svakom bolje opskrbljenom marketu.

    kad uhvatim vremena (i volje), obecajem da cu napraviti homemade njoke i onda javim usporedni rezultat.

  41. #41
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    doZgovoreno

  42. #42

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno

    1 kg krumpira kuhanog u kori
    1 jaje
    1/2 kg brašna
    malo soli
    bolje je ako je krumpir vruć, ali nije tako loše ni ako se zamijesi kad se ohladi.
    8)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •