Šta je ovo danas?!
Misli li netko na to da ja moram jesti?
Brzo neku idejicu koja se može realizirati u pola sata - dolazim kući oko 17:30.
Šta je ovo danas?!
Misli li netko na to da ja moram jesti?
Brzo neku idejicu koja se može realizirati u pola sata - dolazim kući oko 17:30.
Pravi one moje rezance od piletine u sosu od sira za mazanje.
izrezes pileca prsa na rezance, povegetis ih, uvaljas u kukuruzno brasno i przis na maslinovom ulju vrlo kratko, izvadis ih u tanjir, a na tavi rastopis mileram i ABC ili nesto slicno, dodas dosta origana i prelijes pilece rezance. mljac!
Znaš šta, wewa?!
Da ja pripremam takve obroke, Orka bi me zamijenila s loptom!
Žgance jedemo svake nedjelje, pa mi nije baš.
Znam, napravit ću sočnu rižu, a imam i juhu od nedjelje.
Meso... možda.
stoooo? pa nije pohovano![]()
sto bih ja sad mogla pure... bas sam ogladnila.
Ako nisi shvatila, kod nas nema pohanja, prženja, dinstanja... samo kuhanje i pečenje na suhoj tavi.
Kakvo valjanje u brašnu i kojekakvim glupostima?! Šta se ima valjati?!
Poslije se ja valjam u slatkišima (sinoć dragi otišo po veeeeliki kesten-pire. Ja jutros davala krv na analizu - mogu zamisliti rezultate)![]()
![]()
![]()
Evo moj već davno probavljeni ručak:
krem juha od krumpira i
krumpir sa sirom i umakom
Danas je bilo sve nešto s krumpirom, baš sam maštovita!
U vatrostalnu sam složila krumpir na ploške pa gore nasječenog luka i komade sira gaude, gore opet krompir i zalila s umakom: pola vrhnja, 3/4 jogurt čaše mlijeka, žlica senfa, peršin list sitno isjeckan. Na kraju sam još naribala gore sir. I cikla salata uz to. Prvi put sam to pravila i fino mi je.
Treba vam (za 3 osobe): 8 srednje velikih krompira i mala glavica luka.
danas vadim sarme iz dubokog i uz to pire krompir.
trenutno sam u fazi izuzetne nemastovistosti u kuhinji. pasta, njoki, pasta, tortelini, pasta....
ama shvatila sam ja, nisam bas tolika bukva, samo te pokusavam "rehabilitovati" :D :D :D ccuj sta se ima valjati, pa pileci rezanciapricot prvotno napisa
![]()
a ja ne volim kesten pire, suh mi je. zato je mama sinoc pravila krofne...
inace, od danas sam opet sama svoj trovac, mislim da bih se mogla pocastiti lignjama, mljac!
I ja sam poprilicno nemastovita ovih dana... pasta, pizza, grah, pa opet istim redom. Danas cu mislim izvaditi onaj sos iz zamrzivaca i sa makaronkama. Promjenit cu salatu. Umjesto kiselih krastavaca, imamo cveklu.![]()
![]()
Mene mama jučer iznenadila sarmom (poslala lonac po MM), pa ću jučerašnju ideju, prebaciti na danas.
Dakle, juha, sočna riža i nešto na naglo.
Majo, kad spominjes sos iz zamrzivaca, ja sam neki dan pravila lazanje i koristila bolonjez koji sam zamrznula (odmah sam pravila duplu dozu da ustedim na vremenu pripreme lazanja).
nimalo mi se nisu svidjele, izgleda da se promijenio okus luka ili neceg, a cak sam zamrzavala u Tupperwareu koji mi je inace sjajan za zamrzivac.
Lastane, zasto?
Evo mog jučerašnjeg ručka (uvijek pišem unatrag jer ručak slažem u dućanu):
Mahune s mesom i ostalim
1 paket smrznutih zelenih mahuna
400-500 svinjetine od buta
1 luk
2 krumpira
1 mrkva
1 kocka povrtna ili vegeta ili nešto slično
Prodinstati luk, dodati meso da pobijeli, mrkvu, krumpir, mahune, vodu da skoro pokrije, ubaciti kocku. Kuhati u express loncu 10-15 minuta.
MM je rekao da bi me opet oženio kak mu je bilo fino.
Meso i krumpir narezati na kockice.
Jest wewa, al sam ja svoj sos izmiksala (sad ce me apricot opet), pa se nadam da ce biti ok.
jest, cuvaj se apricot!![]()
![]()
ma ne znam jel to bilo do luka, zamrzavanja ili moje lose srece, uglavnom nije bilo bas sjajno... nadam se da ces ti biti bolje srece![]()
wewa, ti smiješ miksati - ti još nemaš dijete.
Ali, kad dođe beba - odmah dvopek u ruke!
eh, imam ja sve isplanirano i razradjeno, samo jos da uspijem dobiti dijete...
no, posto sam danas ganz solo (ja mi mjesavine) tj. MM je na putu, hocu da przim lignje, kupila bih one male, svjeze. nisam ih nikad jela u vlastitom aranzmanu, pa vas iskusne (kao snorki, recimo
) molim za savjet kako da ih pripremim.
Danas radim spagete bolonez (raj za moj bolestan zeludac).
Jucer sam kuhala grasak, u ponedjeljak mahune, u nedjelju lazanje.
nije snorki, ali jesam iskusnawewa prvotno napisa
![]()
narezes ih na kolutice, malo u brasno (ako nisi na dijeti ili nesto sl.), pa na vrelo ulje, par minuta dok ne porumene.
kad su gotove, posolis i naspricas ih s malo limuna. jedes vruce, jer se znaju stvrdnut kad se ohlade.
a kako da ih przim da budu kao sa zara? puno ih vise volim tako nego te koluticaste, imaju mi konkretniji morski ukus... ako nista, iskoluticacu ih 8)
a sorry, nisam shvatila da mislis na to...wewa prvotno napisa
ako imas pekac, onda ih jednostavno sprzi na pekacu, bez ulja, bez brasna...
Na gotovo suhoj tavi.
Ili stavi foliju na ringlu od struje, pa na njoj - ispadne baš ko s roštilja.
Al prskaaaa - čistit ćeš dok ti se M ne vrati s puta.
Meni su lignjice super ako ih izrezem na kolutice i uvaljam ih u prezlu, ne u brasno. To mi mljaci! I krompir salata mi je obligatory!
e da, super za ideju! samo sto necu cistiti, ostavicu to MM kad se vrati![]()
Imam pol kuhanog pileta iz juhe. Imate kakvu ideju šta da radim, a da nije topljeni sir?
Smokice, ovo je Maja?!
Fantastično!
Napravi rižoto s piletinom. Možeš i crveni.
Ili umak s gljivama i piletinom.
Ili hladnu salatu s tjesteninom, majonezom, vrhnjem, krastavcima, sirom...
Ili prepeci i zalij vinom, češnjakom i peršinom pa nek se malo kuha...
Isjeci piletinu na komadiće, dodaj sjeckane kisele krastavce,luk, majonezu i peršin list. I eto ti fina salatica.
Da i od mene.Maja je baš vauuu :shock: .Prekrasna maska! :D
Nego da je to moja princeza. Al prije dvije godine, sad još nemam ideju
![]()
Izgleda da ću umak s gljivama ipak.
Ove fine hladne salate (njami njami) ne smijem zbog majoneze. Ni vino. Ni luk. Jesam komplikejtid
![]()
Nisi komplikejtid!
Meni kažu da sam naporna s jelom jer volim žlundre, masno, kože... Uvijek kompliciranim proglase onoga tko je drugačiji. Ako si i komplicirana, sebi si!
Napravi ti fino umak s gljivama i vrhnjem za kuhanje (ako smiješ).
Ili samo frkni konzervu gljiva i pola krem juhe od gljiva. Opet super!
Maja se, kao trogodišnjakinja, htjela ovako obući???
Maja je mrak!! Pravo umjetnicko djelo!
Nisam ju mogla skinuti!![]()
ja danas pravim pohovane palacinke,
Fil:
jedna soljica kuhane piletine
1soljica kis.krastavaca
1soljica gljiva
1 soljica pavalke
sve pomijesati
posoliti pobiberiti
filovati upalacinke(kao za sarmu)
pohovati i peci![]()
Jedno malo pitanje, dobila sam od mame hobotnicu, pa sam je zaledila,
STA SAD S NJOM???????? :?
Kolika je?
nevjerovatno, sta sam docekala, da se sprdaju na racun mene i
pohovanja... ccc, pa ti dijeli dobronamjerne savjete![]()
Smokice, a da pohujes tu piletinu :D :D :D
ja s hladnom piletinom pravim salatu, isjeckam piletinu, kuhana jaja, kupus, majonezu, dodam so i biber i bude extra! steta sto ne mozes majonezu, ali mozes pomijesati mileram i malo senfa?
Majo, podsjetila si me na krompir salatu, bas ti hvala, ja sam bas razmisljala sta da pravim uz lignje (koje nisam jos ni kupila)
Wewa, ne ljuti se, i ja obožavam pohano, i fora mi je čitati da se zaraza širi. Živjela masna hrana!![]()
![]()
![]()
ma ne ljutim se ja bas tako lakododuse jako sam gladna pa mi je kratak fitilj, ali to opet ne znaci da se ljutim
![]()
nego, sta kuhas danas?
Pizza morski plodovi za mene i čoza za mm-a.Franko čopka od svakog po malo. Sve via dostava iz Pizzerie.![]()
Čoza :?
Čoza=Capriccioza pizzaSmokica prvotno napisa
![]()
Nisi nikad čula za tu skraćenicu, to obično dostavljači napišu na kutiju,skrate si?
![]()
![]()
![]()
Nikad čula, al ja sam seljo, uvijek naručujem samo margaritu, pogotovo od kad sam i Maju navukla na nju, pa fino dijelimo :D
Evo ovako....
Mislim da je krajnje vrijeme za jedan dogovor![]()
Pisete na ovom topicu kao nespasene.... drzanje ovog topica na duzini od 3 stranice je lagano mission impossible :shock:
Tako da bismo i dalje dobro suradjvalipreporucam sljedece:
1. Ako trazite neki novi recept - otvorite novi topic!!!! Nemojte se samo nadostiklavati na ovaj kobasica-topicI drugim korisnicima je onda lakse pronaci ono sto ih zanima, a ne da traze po topicu duzine 100 strana......
2. Barem se probajte drzati zadane teme![]()
Srdacan pozdrav![]()
Joj, Anchie, ali mi tako volimo naše kobasice!!!![]()
Bit će nam teško, priznajem poštivati nova pravila. Ovdje nam dođe kao recimo neki ventil:započneš s hranom a završiš Pevecu!
![]()
meni su Sto kuhate danas? najdrazi topici.
pregrst informacija na jednom mjestu...![]()
![]()
Jelda Sandra? I meni isto. Makar neki dan i ne kuham, barem se uvijek istim curama pojadam da nemam ideja i razvezem o tome šta me tišti pa nisam mogla kuhati, pa komentiramo djecu.....
Ma cure, morat ćemo si mi onda otvoriti novi topić za takve stvari.![]()
![]()
![]()
ooops, pitala sam se kad cemo biti ukorene![]()
8)
jesmo bile nestasne, ali ovo je tako dobar topic![]()
nego, da bih bila bar dijelom na temi, moram reci da ne znam sta cu danas za rucak, MM se konacno vraca, jeeeeeeeeeeeeeeee...
bio je pozelio pizzu, ali to mi je nezgodno poslije posla, treba vremena da tijesto nadodje... svi savjeti i prijedlozi su dobrodosli!
Nama neki dan dolazili gosti, a mi kasno došli kući.
Šta ćemo - pizza DR. Oetker. Prvi put u životu. I bila mi je super - bolja nego iz pizzerie.
A jadna Orka prvi put vidjela - dala sam joj da proba - može, može...