Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Ozljeda djeteta u jaslicama i osiguranje

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Ozljeda djeteta u jaslicama i osiguranje

Prije 2 mjeseca Jana je u jaslicama iščašila lakat. Taj dan smo bili na Hitnoj u Klaićevoj, imamo dakle medicinsku dokumentaciju.

Ne želim zaraditi na djetetovoj nezgodi, ali kako možda postoji mogućnost povrata nekakvih sredstava od osiguranja, htjela bih vidjeti mogu li se ona iskoristiti.

Dakle, mi nismo Janu ništa posebno osigurali, ali znam da postoje grupna osiguranja (valjda se to tako zove) u vrtićima, školama i sl. koja se onda isplaćuju ako se desi nezgoda u krugu te institucije. Znam jer sam ja u osnovnoj školi imala obje ruke slomljene, desilo se to za vrijeme tjelesnog. Pa su moji nekaj ovog tipa tražili.

Sad mi je palo napamet da bih trebala pročitati Ugovor s vrtićem, možda tamo nekaj piše. U međuvremenu, imate li s ovime iskustva?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj A je imao nezgodu doma,a li grupno osiguranje pokriva 24 sata. Međutim kvaka je bila u tome što nisu pokrivali "dane bolovanja" nego samo invalidnost ili smrt. Moraš otići u jaslice i tražiti uvid u policu osiguranja i ako pokriva "dane bolovanja" (mislim da to zovu "nesposobnost za rad") onda ti treba fotokopija te police i ideš u Osiguranje prijaviti nezgodu.

Mis mo reciom u tom slučaju od privatne police osiguranja dobili oko 1300 kn za 38 dana bolovanja, a od vrtićkog osiguranja ništa. Godinu dana poslije je vrtić sklopio policu osiguranja u kojoj su bile uključene i nezgode bez invalidnosti.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jelka imaš p.p.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Poslid, ak sam dobro skužila, pod bolovanje misliš da se dijete "samo" ozlijedilo, a da pritom nije ostalo nedajbože invalid ili ono drugo? Jer kak dijete može biti na bolovanju, tj. nesposobno za rad? :?

pepi, odgovorih!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je učiteljica rekla da je jedan dečko u školi slomio ruku
    i dobio 120 kn od tog grupnog osiguranja

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u jaslicama i vrticu postoji osiguranje (koje placa vrtic) o nanosenju stete drugoj osobi, i ona pokrivaju takve situacije, treba otici do tajnice s dokument. i vidjeti sto se da napraviti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

najčešće je pokriven samo trajni invaliditet i smrt. Ponekad i bolnički dani, koji nisu uvjetovani trajnim invaliditetom (rjeđe jer je taj dio dosta skup, pa ga roditelji ne žele plaćati).

Ova "nesposobnost za rad" odnosno nesposobnost pohađanje vrtića, koju spominje Poslid je još rjeđe ugovorena na policama, jer je još skuplja od "bolničkih dana".
    Ne može se za 25kn godišnje dobiti sve ovo, ili barem jako teško i to onda na male svote.

Traži da ti tajnica faksira policu i pripadajuće uvjete osiguranja, pa pogledaj što imate pokriveno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovo što kaže Flower bi bilo pretpostavljam osiguranje odgovornosti iz djelatnosti, znači sasvim druga vrsta police. Pitaj i za to da li imaju.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kod nas smo morali dodatno doplatiti mislim 40 kn individualno osiguranje za ozljede. to su nam dali za opciju ko hoće, a kolko sam skužila većina ljudi nije platila. grupno osiguranje pokriva samo smrtni slučaj i invaliditet. e sad, mi smo u privatnom vrtiću, ne znam dal ima razlike između njih i državnih.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osiguranje odgovornosti iz djelatnosti,
    tocno.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Poslid, ak sam dobro skužila, pod bolovanje misliš da se dijete "samo" ozlijedilo, a da pritom nije ostalo nedajbože invalid ili ono drugo? Jer kak dijete može biti na bolovanju, tj. nesposobno za rad? :?

pepi, odgovorih!
    Je, blesavo je sročeno, ali oni to stvarno zovu "nesposobnos za rad". Dakle ako se dijete ozljedi i te dane ne može u vrtić, nego odlazi na previjanja i sl.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pričekat ću idući tjedan da dobijem info iz prve ruke pa ću u vrtić po sve papire. A tamo me sigurno neće dočekati širom otvorenih ruku.

Hvala!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi smo naknadno platili 25 kn za osiguranje, o tome su nas izvjestili na prvom rod. sastanku i bio je tamo čovac iz osig. društva. S tim da to osiguranje vrijedi cijelu godinu (za svako dijete).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •