-
Naknada nakon komplikacija u trudnoći
Temeljem čega se izračunava porodiljna naknada za prvih šest mjeseci ukoliko sam čitavu trudnoću kod kuće zbog komplikacija u trudnoći? Hoće li to biti temeljem plaća koje sam primila posljednjh šest mjeseci prije nego sam morala mirovati?
-
-
Zahvaljujem na brzom odgovoru koji mi je malo rasvjetlio um jer sam negdje pročitala da će mi se obračunavati iznos naknade primljen u posljednjih šest mjeseci što mi se činilo totalno krivo, a očito i je kriva informacija!
-
moja je situacija ovakva;
cijelu trudnoću vodim kao komplikacije i sada bi trebala otvoriti porodiljni, valjda tih 45 dana prije "službenog" termina i zanima me kolika bi sada bila moja naknada i koji prosjek bi se uzimao;
- na komplikacijama sam od 21.05.2007., a očekivani termin poroda je 16.01.2008.Koji mjeseci će mi se uzimati u prosjek za porodiljnu naknadu( plaća mi je cca 5500 kn - znači da bi trebala dobivati onu delimitiranu )
- sestra mi je kod dr rekla da mi porodiljni može otvoriti sa 05.12.2007.Kada onda moram ići kod ginekologice po taj papir za dr opće prakse, tek u siječnju za doznaku ili?!treba li se taj papir nositi i negdje drugdje još?!
- isplaćuju li se onda odvojeno naknade za mjesec u kojem je prekinuto s komplikacijama i prešlo na porodiljnu; ili dolazi sve u jednom iznosu na uobičajen datum kao i komplikacije?!
Thanks
-
moja je situacija ovakva;
cijelu trudnoću vodim kao komplikacije i sada bi trebala otvoriti porodiljni, valjda tih 45 dana prije "službenog" termina i zanima me kolika bi sada bila moja naknada i koji prosjek bi se uzimao;
- na komplikacijama sam od 21.05.2007., a očekivani termin poroda je 16.01.2008.Koji mjeseci će mi se uzimati u prosjek za porodiljnu naknadu( plaća mi je cca 5500 kn - znači da bi trebala dobivati onu delimitiranu )
- sestra mi je kod dr rekla da mi porodiljni može otvoriti sa 05.12.2007.Kada onda moram ići kod ginekologice po taj papir za dr opće prakse, tek u siječnju za doznaku ili?!treba li se taj papir nositi i negdje drugdje još?!
- isplaćuju li se onda odvojeno naknade za mjesec u kojem je prekinuto s komplikacijama i prešlo na porodiljnu; ili dolazi sve u jednom iznosu na uobičajen datum kao i komplikacije?!
-
1. to je sigurno 45 dana prije termina jer si na komplikacijama
2.uzeti će se u obzir onaj obrazac koji si odnjela na hzzo kad su ti počele komplikacije (iznos koji dobivaš na komplikacijama se ne računa), znači od 1.1.08. ćeš dobivati punu plaću.
3. u 12 mjesecu otiđi kod ginekologa da ti napiše točan datum početka porodiljnog dopusta (ako to već nemaš napisamo na papirima koje si dobila kad si bila na komisiji), a nakon 20.12. možeš ići kod doktora opće prakse koji će ti napisati dvije doznake. jednu od 1.-4.12. za komplikacije i jednu od 5.12. na dalje za početak porodiljnog. te doznake nosiš kao i prije na hzzo, a kopiju u firmu
4. ja sam na porodiljnom od 29.10. tako da mi je sada došao dio pododiljne naknade za ta 3 dana u 10. mj., a par dana kasnije ostatak naknade za komplikacije (za razdoblje od 1.10.-28.10.)
-
hvala ti puno na objašnjenju, nisam bila potpuno sigurna da li sam sve dobro razumjela, a sestru kod doktorice Bože sačuvaj nešto pitati!
Hvala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma