Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: temperatura poslije poroda

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno temperatura poslije poroda

Jedno pitanje, rodila sam prije 17 dana, vaginalni porod, sve ok.. jucer sam imala temperaturu 38,2 koja je spala nakon uzimanja lupoceta (po preporuci patronazne).. danas nemam temperaturu (za sada), ali me opet brine zasto se javila... grudi nisu upaljene, krvarenje gotovo prestalo, u tragovima, ne znam sto bi mogao biti uzrok...

ima li netko slicna iskustva? sto da radim? moze li biti od iscrpljenosti, osjecam se dosta umorno...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Obavezno otiđi kod doktora...ne želim te plašiti, ali tako je i moja šogorica dobila temp i na kraju završila na kiretaži jer joj je ostao komad posteljice...bolje neka ti kaže da je u pitanju samo neka prehlada nego da se nešto zakomlicira.

~~~~~~~~~~~~~~ da prođe temp i da se ne vrača više

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam imala temperaturu nekoliko dana. Pametna i zbunjena kakva jesam nisam išla docu. Na kraju mi je izašao (pretpostavljam) komad posteljice veličine omanje šljive i poslije je sve bilo ok.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam u bolnici imala temperaturu, gledali me na uzv i rekli da je sve u redu. Sad kad sam otišla kod svog ginića on kaže da mu se čini da ima nešto u maternici. U četvrtak imam kontrolu pa ćemo vidit a nakon toga više nisam imala temperaturu. Pa ti sad budi pametan!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jucer i danas nema temperature, jucer samo jednom bila 37,2 ali to je normalno za dojilje, uglavnom je cijeli dan bila ispod 37... danas isto... i ja sam se uplasila zbog posteljice, mada nema nekog krvarenja, a kazu da je valjda u slucaju zaostatka posteljice krvarenje pojacano i da budu ugrsuci... nisam vise pametna, ali i ja bih doktoru, cisto da se umirim... vidjecu da danas odem..

garfy, ~~~~~~~~~~~ da sve bude ok na pregledu...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nema to veze sa krvarenjem. ako je ostao komad posteljice dolazi do upale, a kasnije i do sepse, pa zato temperatura.
    inače, iako nema pravila, krvarenje traje oko 40 dana.

vjerujem da ti je muka od pomisli na pregled (bar je meni bilo), ali probaj se natjerati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nemam ni temperaturu ni krvarenja (samo lohije), a opet kažu da može biti i da je ostao komad posteljice :/
    Vidit ćemo sutra!
    Na tvom mjestu svakako bih otišla kod doktora da se umiriš ili da izvadiš betu (koja mora padati)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam rodila drugo dijete u 2. mj. dobro sam se osjećala poslije poroda, nisu me rezali pa sam mogla dosta dobro i hodati i sjediti, grudi mi nisu bile upaljene i onda sam iznenada 14 dana nakon poroda dobila visoku temperaturu (39-40) koja nije padala 10 dana. izmjenjivalo mi se vrućina-hladnoća, treskavice...ali taman je vladala gripa pa sam ja bila uvjerena da je to to i nisam odmah otišla liječniku. kad sam se pojavila, dr. je poludila, mislila je da mi je ostao komad posteljice, da je možda sepsa...da skratim, hitno me poslala kod ginekologa,na pregled i ultrazvuk. sve je bilo ok (ja sam se jako bojala pregleda jer je to bilo tri tjedna od poroda, ali nije bolilo), ali ispostavilo se da imam neku bakteriju u mokraćnom sustavu i da mi je krvna slika katastrofa-sedimentacija jako visoka, a željezo 2. dobila tablete za upalu mokr. sust. i temp. pala

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Garfy - kako je prošao pregled? Nadam se da je sve ok.

dzani_sa - kako je ovih dana..jel sve ok? Je si li otišla kod dr?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Temperatura se nije vise javljala, ja sam za svaki slucaj izvadila krv, sedimentacija ok, crp jedva malo povisen, ali zato zeljezo koma... valjda je to onda ok... krvarenje mi je sada skoro prestalo, jedva pokoja kap se pojavi..

Ali umor, konstantno ga osjecam, uzasno sam iscrpljena, neznam je li to zbog manjka zeljeza ili je to tako normalno...

Garfy, sto je s tobom?

Ora, hvala sto mislis na nas

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

je, je, to je manjak željeza
    jesi dobila neku terapiju?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na pregledu je ginić ustanovio da se "to" što je vidio nešto smanjilo. Rekao je da ima još sadržaja ali da je manje nego prošli put, pa s obzirom da je CRP dobar, beta pada, nemam temperaturu smo zaključili da se vjerovatno radi o ugrušcima. Rekao je da čekam prvu mengu i dođem na pregled poslije nje da vidimo jeli se sve očistilo jedino ako dobijem temperaturu moram doć odmah, a ja se nadam da bi je do sada vjerovatno već imala da se radilo o posteljici ipak je od poroda prošlo 5,5 tjedana. Šta vi mislite?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

garfy, ja mislim da bi se do sada vec javila temperatura da je nesto... nadam se da ce sve biti ok..

anki, heferol, kao u trudnoci, nadam se da ce djelovati.. imas nesto za preporuciti, nesto sto bolje i brze djeluje?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa baš i nemam :/
    ja sam pila neki sirup koji mi je bio ok.

trenutno sam na prenatalu i sušenim crnim ribizlima.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i meni se slicno dogodilo, nakon 10 dana od poroda javila mi se temp isto ko tebi, 38,2 al samo popodne, i lagana drhtavica i proslo bi, pa tako tri dana za redom al ja san se uplasila zbog svih prica o kiretazama, sepsama i otisla kod ginica, pregleda me i reka da su mi ostali nekakvi ugrusci, nije posteljica nego ostatci nekakvi, i da mi se tokom dana sakupe na jednom mjestu u maternici i da se tu javi upala zbog koje se poveca temp, dala mi antibiotike (uz koje san mogla dojit) i ergometrin da to sto prije izadje, inace nisam krvarila skoro nista, i nakon 2 tjedna na kontroli je sve bilo ok. reka mi je tada dr. da bi mozda sve i samo proslo al kad se vec javila temp da je dobro da uzimam antibiotike i da malo ubrzam stvar sa ergometrinom, ja se ne volim igrat s tim stvarima. da nije sve izaslo morala bi na kiretazu.

a umor, u pocetku se nisan mogla dizat sa kreveta da mi ne dodje nesvijest jer mi je zeljezo bilo jako nisko sad je ok, pijem heferol jer ih lakse podnosim. dva puta dnevno. vjv ti je to uzrok umora. zene obicno na porodu izgube dosta krvi pa im se jako snizi zeljezo. jos ako si sklona anemiji to je onda najvjv razlog.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam kakvih 10-15 dana nakon prvog poroda imala temp,ali je prošla i sve je bilo ok.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zhabica, ako dojis, da li je heferol djelovao na bebicu, mislim na kakanje, stolicu, grceve..? jos ga nisam pocela piti, bojim se da njemu ne smeta.. :/

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    I ja sam kakvih 10-15 dana nakon prvog poroda imala temp,ali je prošla i sve je bilo ok.
    Ovako i ja

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ti heferol uzimam vec jaaaaako dugo, i prije trudnoce (1xdnevno) i cilu trudnocu (1x dnevno) i evo sad nakon poroda (2x dnevno) tako da ni ne znam kako bi to izgledalo da ga ne pijem, nisam primjetila da mu je stolica tvrdja, od rodjenja mu je jednako "gusta" tj rjetka samo ga dojim i promjene, ako do njih dodje, ne pripisujem heferolu, a na meni se vide promjene puno sam bolje :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    ja ti heferol uzimam vec jaaaaako dugo, i prije trudnoce (1xdnevno) i cilu trudnocu (1x dnevno) i evo sad nakon poroda (2x dnevno) tako da ni ne znam kako bi to izgledalo da ga ne pijem, nisam primjetila da mu je stolica tvrdja, od rodjenja mu je jednako "gusta" tj rjetka samo ga dojim i promjene, ako do njih dodje, ne pripisujem heferolu, a na meni se vide promjene puno sam bolje :D
    Hvala puno, nista, onda cu ga i ja poceti uzimati..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •