-
Kako zabavljate svoje bebe?
Moja bebica ima 4 tjedna i sve manje spava tokom dana. U vrijeme kad je budna jako voli društvo. MM i ja živimo sami, on u 16:30 dolazi doma, pa sam većinu dana sama s njom.
Čim ju ostavim samu na kratko, ako npr. odem na wc i sl., ona protestira. Ne plače, nego viče, imam osjećaj kao da me zove. Uvijek dođem do nje i pomazim ju, pričam joj svašta cijeli dan, nosim ju itd. Jako voli kad pustim muziku pa se s njom lagano njišem u ritmu. Kad ju spustim da leži dolje, onda se buni, izgleda ko da joj je dosadno.
Ima neko ideju kaj se može raditi s tak malom bebom da joj bude zabavno?
Na što vaše bebe najbolje reagiraju, nošenje, glazbu, vizualne podražaje?
-
Ista stvar u toj dobi
Njoj je bilo zanimljivo nosanje, muzika, maženje, ali najviše kad joj se pričalo i kad nas je gledala... a kad bi je spustili- urnebes!!! U toj dobi još nikakve igračke, vrtuljak iznad kreveta je prvi postao interesantan i to tek s nekih 5-6 tjedana
-
Do 2. mjeseca su najvise voljeli da ih se nosa, plese, biti u marami i slingu, osim mamine, tatine i bakine blizine nista nije bilo zabavno.
Sa 2 mjeseca im je postalo zabavno pricati i polako su poceli primjecivali igrackice na baby gymu, ali neko samostalno lezanje i samozabavljanje nije dolazilo u obzir. a i to koliko su zeljeli lezati je bilo (jako)kratko.
Nosanje, plesanje i dalje bilo glavno. Odusevljavale su ig lampice, a locirali bi i fuksirali sve sto bi i najmanje svjetlucalo.
Sa 3 mjeseca im je baby gym (onaj plasticni) bio full fora i mogli su samostalno ostati pod njim neko vrijeme. Prvo su samo mlatarali rucicama po igrackama, a onda su ih poceli skupljati rucicama.
I dalje su lampice bile veliki hit, ogledali je postalo fora, a jako im se svidjelo gledati krosnje i lisce, bilo kroz prozor ili vani)
a razpricali su se grozno nesto
.
Sad sa (danas) navrsena 4 mjesaca i dalje se vole nositi, gledati te carobne lampice (jedva cekam njihove reakcije na bozic), gledati kroz prozor, jedan drugog, smijati se medusobno ili smijesnoj mami, odusevljava ih beba u ogledalu, vole vjezbice i da ih se masira, pogotovo po licu.
B. je lud za vjezbicama za kukove, a i ostatak baby fitnesa mu je drag. Oboje jako vole kad se igramo "Dizalo se dize", pa neka kad ih se primi za podlaktice i potkoljenice i valja, preko boka dize u buda sijed.
Pa kad ih dignem, njisem i pjevam u ritmu "Tik - tak, tik -tak (ime) je sat". Na sve vjezbice-igrice se smiju svaki put ko ludi.
Ima ih jos, ali da ne duljim.
-
u tom razdoblju je zaista najteže...ja sam radila takve grimase i takvu budalu od sebe samo da bi ga zabavila...pjevala sve i svašta...nosala...bilo je ljeto velika vrućina i obožavao je se kupat...sad s 5 mjeseci se jako puno igra sam s vlastitim nogicama i rukicama...vrišti ...igra se s igračkicama stavlja ih usta i slično...u razdoblju do 2 mjeseca je zaista teško a pogotovo ako u to vrijeme ima i grčiće...ali brzo to prođe...a zaboravila sam reći njegovo najdraže...sisa je bila zakon uvjek bi palila i kad nije htio dojit držao bi je u ustima
-
Ja sam Mašu u to vrijeme isto svakak zabavljala! Nošenje, puno pričanja, pokazivanja i svašta još. Kasnije postaje lakše dok ju počne zanimati i nekaj drugo osim mame i tate i cike
Kasnije su nam mobile bile super, pa baby gim, ili jednostavno da se je stavi na dekicu i da pokazuje par igračaka i puno priča, i nema sretnije od nje! Nedavno sam nabavila slikovnice i knjigice. I iako je još jako mala, uspjela sam joj pročitati koju bajku (sad dal me uopce slušala, jer je pokušavala usliniti slikovnicu, to je druga priča)
Ma primjetila sam da njih usrečuju tak jednostavne stvari... Npr poslije kupanja, MM Maši pokazuje četkice u kupaoni, kremice itd i to je njoj taaaaak zanimljivo, da zaboravi na sve i usta joj ostanu otvorena, a sline sam cure
-
Kaj su ig lampice? Meni beba ima 7 tjedana i ušla je u fazu "dosadno mi je". A susjedi valjda misle da sam potpuno pobenavila koliko se bekeljim i gugćem ovih dana...
-
Kako ti beba manje spava tokom dana, probaj s njom raditi neke vježbice i malo je masiraj.
To ti bebe jako vole ( barem moja u tome uživa) , a s druge strane se izmore pa nakon te rekreacije lijepo spavaju.
-
A. sve voli i sve mu je zabavno- trenutno su mu naše grimase broj jedan i sve što ti padne napamet i svakih 10 minuta traži nešto drugo
-
Ove masaze koje je green eyes spomenula stvarno pale, ja svom masiram stopala i onda je on ispusta zvukove zadovoljstva kao da je hodao kilometrima pa ga bole noge
A inace, puuuuno pricanja, pjevanja, glazbe i svega sto mi je padne na pamet. Obozava lezat na trosjedu i "pricat" samnom. A kad mu to dosadi, malo ga nosim, pa opet malo sjedimo i tak... Prode dan.
-
Podižem temu jer imam jednu nedoumicu. Nađa ima 7.5 meseci i ume prilično dobro da se zaigra sama na 30-tak minuta, naročito pre podne. E sad ja to vreme koristim uglavnom da se tuširam (sa otvorenim vratima kupaone) da nešto spremim po kući i slično. Ali ponekad zaglavim na forumu a posle toga me grize savest
Imate li tih problema da kad radite nešto za svoj gušt posle vam bude krivo? Meni se nekad čini da stvarno ne znam kako bih je zabavila. Ona se sama zabavlja i osim toga i nosanja po kući (i šetnje, naravno) ništa drugo je ne zanima. Ne želi da sedi u hranilici dok ja nešto kuvam, i koliko god se majmunišem sa igračkama ili nečim drugim njoj to nije zanimljivo (zanimljivo joj je dok se sama igra-kad završi jedino pali šetnja po kući i napolju). Volela bih neko kvalitetno provedeno vreme. Ili mnogo tražim da joj u tom uzrastu mama i priča bude zanimljiva?
-
E necesh verovati,i meni se isto pitanje mota po glavi danima(a mi smo stariji 8) )...
Moj B.ima neki svoj program-cesto se zaigra sam..
na podu,u dnevnoj sobi ima svoj prostor gde lupa igrackama,voza autic,baca kockice,zvace kljuceve(decije,a i sve ostalo
)..onda gura loptu po sobi,pa puze za njom,ustaje uz nameshtaj..
Ja sam,za to vreme,sa njim u sobi,naravno,ali radim neshto drugo(s njim na oku uvek)-brishem prashinu,sredjujem racune,surfujem
..
On ne pokazuje neko zanimanje za moje ucestvovanje u njegovoj igri,mada mu se cesto pridruzim..onda mu pakujem kockice,npr ili redjam one plasticne obruce na stalak ili vrtim loptu,pa se neshto glupiram..
on sve to gleda sa zanimanjem i cim zavrshim,pokusha to isto,pa nastavlja po svom,kao da me nema..
ponekad mi otvoreno iskaze potrebu da sednem sa njim na pod(dopuze do mene i vuce me za pantalone)..onda se poigramo zajedno al to je uglavnom u periodu kad mu se spava ili bi se mazio,pa mi se kaci na cice....
-
I da-jedino shto,mozda moze da prodje kao neki oblik zajednicke igre je jurnjava po hodniku(otpuze iz dnevne u hodnik,ja skocim za njim,on udari po brzini,klize po parketu i vrishti od smeha
)i citanje slikovnica(sedi mi u krilu,ja okrecem stranice,gledamo slike i citam mu),to mu se svidja..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma