Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Opet o kontrakcijama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Opet o kontrakcijama

Sada sam u 33. tjednu trudnoce. Vec par tjedana imam poprilicno jake, ali ne i bolne bh kontrakcije. Ali, ima par dana postale su prilicno jake, da ne kazem neugodne plus sto se javljaju najcesce kad se pocnem kretati. Cini mi se da se s kretanjem i pojacavaju. Jel mislite da bi bilo pametno javit se doktoru? Jucer i danas ih je bilo stvarno dosta. Od jutros samo sam nabrojala sigurno desetak-petnaest. Onih koje su bile jake. Napominjem da pokusavam izbjeci ici doktoru jer ce mi sigurno preporucit prestanak dojenja, a ne vidim da to ima veze s kontrakcijama buduci da mi Zorka doji jako rijetko, samo jednom navecer pred spavanje, eventualno ujutro kad se probudi i ako ide spavat popodne skroz nakratko. Osim toga, nekako sam si zacrtala imati ambulanti porod, a ako me krenu driblati s ctg-om i kontrolama, tome onda nikad kraja. A ipak imam jos par tjedana do kraja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vec 33 tj. :shock: Brzo to ide kod tebe

Zorana, milsim da bi najbolje bilo da, bez obzira na sve, odes ljekaru. :/
    ne bih ti davala savjete jer imam posebno misljenje o ovim stvarima, te ne bih da ikome solim pamet, jer svi mi najbolje zelimo svojoj djeci.
    Cuvaj se zeno, ostalo ti je jos malo.
    P.S. gdje se poradjas?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Becu U St. Josef kh. Ma da, vec je 33. sedmica. ma u biti mi se ne ide jer ce mi vjerovatno reci da mirujem, naruciti svaki ili svaki drugi dan na ctg i tako....
    Ako to za misljenje mislis o dojenju , ja stvarno ne vjerujem da ima veze s tim jer evo nije dojila sinoc od pola osam, a prije toga samo jednom kad je isla spavati oko podne i to mozda pet minuta sve skupa.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cisto sumnjam da ce te ljekari "odgovarati" od dojenja.
    Oni bas insistriarju na dojenje ako si imalo zainteresovana. kad se samo sjetim koje sam ja "isisavanje" prosla ne bi li ista procurilo
    Mislim da je bolje da znas je li trebas mirovat. Fakticki, to ti je jos jedan mjesec.
    Joj kako je mene strah tih mirovanja, jer pored Edite to ne bi bilo moguce

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E pa upravo to. Ne vidim kako ja pored djeteta od dvi i po godine mogu sve cetiri u zrak i mozak na pasu. a stvarno nikog nemam tko bi mi pomogao u bilo cemu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zorana kako znas da su ti to kontrakcije?
    meni po opisu to zvuci kao foglossning tj na njemackom
    Endokrinbedingte Beckenringlockerung.

ne trebas traziti prevod na hrvatski jer ga nema al evo ti na engleskom o tome:

Engelska

Diastasis Symphysis Pubis, Symphysis Pubis Dysfunction, Back pain in pregnancy, backache in pregnancy, pelvic pain, persistent pelvic pain, posterior pelvic pain, disabling posterior pelvic pain, peripartum pelvic pain, peripartum pelvic instability, pelvic insufficiency, relaxation of the sacroiliac joints, pelvic girdle relaxation, pelvic girdle pain, pelvic girdle syndrome, pelvic joint pain, pelvic joint instability, pelvic joint syndrome, symptom-giving pelvic girdle relaxation, symptom-giving girdle relaxation, pelvic loosening, pathological joint loosening, symphyseal pain, symphysiolysis, symphysiodynia, sacroiliac pain, the sacroiliac joint syndrome, sacroiliac problems, rotation of the sacroiliac joint, painful pelvic joints, pelvic relaxation, pelvic instability, sacro-iliac instability, sacro-iliac relaxation, sacroiliac pain

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zorana, mi smo tu negdje meni se dogadja isto - dosta jake b-h kontrakcije kad hodam uzbrdo, kad podizem nou, kad se sek...am bas ono ostanem bez zraka... i nekih dana mi se to dogadja bas cesto - nekih dana ne... pomaze mi da u tom trenutku duboko udahnem i pokusam se cim bolje opustiti...

drzse, imamo jos malo do kraja...

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam isto prolazila, s lukasom manje jer sam kao mirovala, s brunom intenzivnije-kuži litala mislim da ne moraš brinuti jer dijete i kuća nose svoje, pogotovo ako si sama, i ja sam bila. i dojila lukasa do 30 tjedna.
    mene je najviše relaksiralo večernje opuštanje u kadi, iako se pretopla voda kao ni kupanje ne preporučuje trudnicama.
    mene je to najviše smirivalo, nakon što bi izbacila dečke iz kade, ukrala bi 10 minuta za sebe. to mi je jedino moje vrijeme u danu i sad

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa možda dojenje ipak izaziva jače kontrakcije?
    Sisanje izaziva lučenje oksitocina koji djeluje na povečan broj oksitocinskih receptora maternice u 2. a posebno 3. tromjesečju i tako pojačava kontrakcije. Makar, ako je tako rijetko ne vjerujem da je to razlog.
    Meni je, također, kod čestih (i bolnih) BH kontrakcija pomagalo jedino potpuno mirovanje na boku i .......magnezij.
    Nekoliko kontrola više tebi i bebici ne može škoditi, a ti ćeš sigurno biti mirnija spoznajom da je sve o.k.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni je pomoglo to što mi je Fortuna dala smjer u kojem tražit. Curke s tim poblemom, daj si pogledajte ovu stranicu. http://www.plus-size-pregnancy.org/pubicpain.htm MOžda je ta stvar, možda nije - ali savjeti definitivno pomažu! Ja sam dok nisam to znala hodala jedva i to u bolovima. Sad sam ko nova. BTW trudnički pojas (steznik) pomaže Fortuna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A nista, probat cu se sto vise odmarat. Iako ja imam dojam da pod milim bogom nista ne radim. Skuvam rucak, operem sudje i ispeglam ves tu i tamo. Litala, kako ti smirujes svoju situaciju? Vidim odredjene aktivnosti ne izbjegavas.
    Bibai, da se radi o cestom dojenju, povezala bi to nekako. U kriznim situacijama ko danas mozda bi dojenje malo pridonijelo pojacavanju kontrakcija, ali posto stvarno ne dojimo cesto, ne vjerujem da se o tome radi.
    Idem sad citat link koji je Ifigenija dala, jer nisam bas upoznata s ovim sto fortuna spominje. Iako mislim da otprilike znam kako izgleda kontrakcija.
    Danas sam na Martin savjet pila dosta mineralne i pomoglo je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala sam stranicu. Savjeti su skroz ok. Iako, kod mene mislim da je definitivno rijec o kontrakcijama. Ja sam vec negdje pisala po forumu da mi je tamo u petom, sestom mjesecu trudnoce izletio bruh i da me uzasno boli. To je jos tu, vene su mi poiskakale na toj desnoj nozi ko lude, kapilari pucaju naveliko itd. Ali za taj bruh su mi rekli da ce otic nakon poroda. Samo sto on sada masu pogorsava citavu situaciju jer dosta boli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel nosis za vene dokoljenke ili one sve do bedra?
    i ja sam imala samo na desnoj strani a najgora mi je bila vena na desnoj usmini ( a lito, mos mislit kad se to sve upalilo)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne nosim jer su mi rekli iz nekog razloga da mi ne treba. Kod mene u biti nisu poiskakale vene na citavoj nozi nego samo u skroz gornjem dijelu s unutarnje strane bedara. Ali kapilari su mi :shock: Po citave mreze su mi se oslikale.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...i ja bih ti preporučila odmor...bar sada u finišu...to ti je najjednostavnije izvesti...zamoli nekoga u susjedstvu da ti pomogne...valjda ima koja dobra duša...

...a s druge strane bolje da maternica vježba nego da je uspavana...
    ...a ovo što si ti pobrojala da radiš meni ne izgleda ni malo...
    ...drži se Zorana i odmaraj i pij dovoljno vode rekla je moja babica...

...možeš i koju bananu..u njoj ima magnezija 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Puno dobrih vibri za sve trudnice!
    moja la leche poznanica je isto tako imala dosta snazne Braxton hicks (ako to jesu oni) cetiri -pet tjedana prije termina. Uz to je imala dva mala od 4 i 2 godine, ovaj drugi je porvremeno dojio kao i tvoja Zorka. Raspravljali smo o tome i zakljucak je bio da bi sve trebalo biti u redu (mali joj isto nije dugo dojio, iako bi ona osjecala jace kontrackcije kada je on dojio). Mislim da je ona bila totalno premorena tako da svaki savjet o odmoru, puno tekucine itd... nije na odmet.
    Krajem godine je rodila curicu (kod kuce u kadici); sve je bilo super, ali kaze da joj je najteze bilo to sto je imala osjecaj da nema energije.
    Zato; odmor, odmor, odmor.
    Je li ti moze netko od rodbine doci na mjesec dana?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sada sam se sjetila: je li pijes onaj caj od lisca maline?
    On tonizira uterus, ali ga preporucuju piti u tvojemu dobu.
    To se ti zagrijavas za grand finale!

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene je baš bilo suprotno: zadnjih desetak tjedana sam imala osjećaj da mogu sve 8) toliko energije nikad nisam imala, inače ne znam kako bih izdurala s njih dvoje vani i jednim unutra
    a kontrakcije sam imala samo navečer kad bi napokon legla, onda bi počinjalo-preko dana sam non-stop bila u moovingu pa nisam osjećala ništa.
    nisam osjećala ni dok bi lukas dojio-jedinu neugodu zbog toga sam osjećala u bradavicama.

Je li ti moze netko od rodbine doci na mjesec dana?
    ovo često može biti kontraproduktivno 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od rodbine ne mogu nikoga dovuc. U biti nisam ni pokusavala, ali sta mi vrijedi da sacuvam energiju kad pogubim zivce.
    Ovo za caj, jos nisam pocela piti. Mogla bi. Ja sam u biti mislila jedino poceti piti sada caj od koprive. Ja ne osjecam toliki umor, vise tako povremene nedostatke energije. Mislila sam da bi kopriva mogla pomoci iako doktorica kaze da mi zeljeza ne fali pa znam barem da se ne osjecam tako zbog toga. Klmama, meni si ti faca. Skupa s litalom i ostalima koji imaju vise djece. Meni bi mozda vise i odgovaralo da ne osjetim nista dok ne sjednem 8) , ali bas me i nervira to sto pocnu vec jako kratko nakon sto ustanem. Samaritanka, ovo s bananom je isto dobro. Banana meni masu puta pomogne i kod zgaravice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Meni je pomoglo to što mi je Fortuna dala smjer u kojem tražit.
    Cure, i ja sam tu negdje, termin mi je oko 10.4. Imam istu bol, to nisam imala s Ivonom.
    Sto se b-h kontrakcija tice, Zorana mislim da je kod tebe to. Ja sam ih jedan period imala jace, i u isto vrijeme sam imala problema sa zatvorom i crijevima, pa se su zato kontrakcije jace osjetile. Sada ih odjetim tu i tamo. Ali zato ova pubicna bol ubija.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Samo jedno pitanje.Da li su te kontrakcije tipa kao da se beba nabije,tj.imam osjećaj da se beba nabila glavicom ili guzom pa se na trbuhu pojavi kvrga i neugodan je osjećaj.Ne boli da boli već je malo više neugodno?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam imala isto takve kontrakcije od 30og tjedna trudnoce. Imala sam ih toliko cesto da se nisam ni trudila brojati koliko ih imam. Nisu bile bolne ali su bile prilicno neugodne i javljale su se pri svakom pa i najmanjem naporu. Doktor mi je savjetovao mirovanje. Uglavnom pratile su me sve do poroda i naravno zbog njih sam bila uzasno zabrinuta. Bojala sam se da ne skode bebici no rekli su mi da to djete osjeca kao nekakvu masazu. Moje se djete stvarno namasiralo do poroda

malinica

Početno

Citiraj koka prvotno napisa
    Samo jedno pitanje.Da li su te kontrakcije tipa kao da se beba nabije,tj.imam osjećaj da se beba nabila glavicom ili guzom pa se na trbuhu pojavi kvrga i neugodan je osjećaj.Ne boli da boli već je malo više neugodno?
    Ja to ne tumacim kao kontrakciju vec kao pomjeranje bebe i to mi se desava po cijeli dan, malo lijevo, pa desno, pa onda onda centar

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Od rodbine ne mogu nikoga dovuc. U biti nisam ni pokusavala, ali sta mi vrijedi da sacuvam energiju kad pogubim zivce.

Uvijek ih mozes slati u duuuuge setnje sa malom; tako ja radim kada mi mama dodje, a napetost pocne rasti u 48 kvadrata bez TV

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

i ja sam mislila ispocetka da se to beba okrece dok mi doktorica nije objasnila da su to ipak kontrakcije, tijelo se priprema na porod i da je to normalna pojava od 7 mj. trudnoce.

ja ih imam 10-tak dnevno traju po 20-tak sekundi, javljaju se cesce kad se krecem, doktorica mi je rekla ako uceste da odmah dodem u ordinaciju ili odem u bolnicu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja to nisam osjecala kao kretanje bebe nego bi mi se cijeli trbuh stegnuo. Meni je to trajalo oko jednu minutu i po pedeset komada na dan. To me je jako zabrinjavalo i pred kraj trudnoce nije mi puno pomagalo ni strogo mirovanje. Na i najmanji napor bi mi se pojavile.

lidac2004

Početno

Citiraj Jaki prvotno napisa
    Ja to nisam osjecala kao kretanje bebe nego bi mi se cijeli trbuh stegnuo. Meni je to trajalo oko jednu minutu i po pedeset komada na dan. To me je jako zabrinjavalo i pred kraj trudnoce nije mi puno pomagalo ni strogo mirovanje. Na i najmanji napor bi mi se pojavile.
    bas tako,meni je to pocelo negdje u 6. mjesecu trudnoce i trajalo do kraja,najgore mi je bilo u autu,pogotovo kad smo isli na more.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako osjecate te kontrakcije :?

Ja sam sad u 30 sedmici, i ne osjecam nista, sem valova , a to pripisujem kretanju bebca, tacno ga osjetim pod rukom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni se trbuh jako stegao - stvrdnuo i bio izoblicen za vrijeme kontrakcije. Te kontrakcije nista ne bole, samo su neugodne. Osjecala sam i za vrijeme njihovog trajanja jaci pritisak na mjehur. Inace koliko je meni poznato vecina zena nema te kontrakcije u trudnoci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cini mi se da sam i ja jedna od tih koja ih nema

Po tvom opisu, do sada mi se to nije desilo.

lidac2004

Početno

Citiraj Jaki prvotno napisa
    Meni se trbuh jako stegao - stvrdnuo i bio izoblicen za vrijeme kontrakcije. Te kontrakcije nista ne bole, samo su neugodne. Osjecala sam i za vrijeme njihovog trajanja jaci pritisak na mjehur. Inace koliko je meni poznato vecina zena nema te kontrakcije u trudnoci.
    bas tako,i vazno je da ne boli,ako boli bilje je otici na kontrolu.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kod mene su kontrakcije prilično gadne,ne bole ali su neugodne i jake a i dosta česte.i inače mi je maternica dosta kontrahirana i na najmanji podražaj se steže.sad sam u 26.tj.i dok kaže da je to prilično rano i dala mi 3x2mg Normabela i strogo mirovanje.uz sve to ova pubična bol me razara,ne mogu par koraka napravit a stajanje na jednoj nozi dok se oblačim noćna mora!!!cure na strogom mirovanju kako izdržavate?ja sam u komi! :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure, upomoć
    možemo li oživiti malo ovajtopic o kontrakcijama, tek toliko da vidim jesam li usamljena. zadnja dva dana me bole leđa, imam bh kontrakcije i jaku napetost u pubičnom dijelu tako da zapravo ne kužim što me steže od čega. danas ujutro koma, popodne mi je malo bolje, ali me malo uhvatio strah. ležim, čuvam trudnoću i zbilja ne znam kako još da se pripazim. sutra idem svom privatnjaku da vidi jel sam otvorena. čitala sam da se curama preporuča ići na ctg svaki drugi dan u tim slučajevima - jel to znači bolnica?
    imate li kakav savijet? cure koje ste imale kontrakcije i pritisak kao da ćete dobiti mjesečnicu - jeste li rodile u terminu?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ana, ja sam imala bh kontrakcije nekoliko tjedana prije poroda. dva dana prije poroda bile su ucestale, no to su vec tada bile prave kontrakcije. rodila sam tjedan dana prije termina. mjesec dana prije poroda sam bila otvorena 1 cm i sve je zavrsilo super.

ne znam u vezi ctg-a, no mislim da on nuzno ne znaci boravak u bolnici. jednostavno odes u ambulantu, ginicu ili gdje vec obavljas pregled, poslusaju srceko i ides doma. ne brini.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su pocele jake, ceste i bezbolne kontrakcije vec ulaskom u sedmi mjesec. pojacavale su se ikakvom fizickom aktivnoscu i zivciranjem. bilo ih je po pedesetak dnevno, trajale su po nekoliko minuta. neko vrijeme sam trpila i ponasala se kao i inace, ali na kraju sam ipak otisla na bolovanje par tjedana prije porodiljnog i svela sve aktivnosti na minimum, doslovno sam samo jela i spavala, jer mi je pocelo bivati sve losije (povracanje i sl, jos se i beba okrenula na zadak, srecom vratila se).

btw kontrakcije su bile totalno neefikasne, tj. sve do poroda sam bila zatvorena.

mozda je to samo signal kojim te tijelo podsjeca da si trudna i da treba usporiti...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni se nocas pojavila jedna jaka kontrakcija, sav trbuh mi se izoblicio, bas neugodno.

meni se to inace po noci zna javit, il kad lezim, ne kad nesto radim. :?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

da ne pišem ponovo moje iskustvo ti je na temi 34.tjedan opasni trudovi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bila sam kod doca i dobila intravenozno lijek za sazrijevanje pluća bebe i cordipin retard - neki lijek umjesto prepara koji se inače pije za visoki tlak, ali ga sada daju na SD.
    to mi je dao moj privatni dr.
    moj tlak je 90/60,
    moram piti apaurine dva puta dnevno i strogo mirovati.
    upomoć!
    jel netko nešto zna o tom cordipinu? moram priznati da me je sve ovo bacilo u bed.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam ga pila uz Mg kod kuće (nakon tokolize Preparom u bolnici). Već tada se znalo da peroralni Prepar nema efekta.
    Ali, ja sam imala i visoki tlak.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa kordipin se pije uz prepar, jer ovaj diže otkucaje srca. A oralno uzimanje prepara meni pomoglo. Nije kordipin zamjena za prepar. Ima neki drugi ljek ja sam ga pila u prvoj trudnoći, isto počinje sa C, zaboravila sam kak se zove, ali se mora kupovati i nije baš jeftin.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Obično se uz Prepar daje beta-bloker (Atenolol tj Ormidol). Dosta studija je pokazalo da je učinak peroralnog prepara jednak placebu tj one kojima je taj preparat "pomogao" vjerojatno niti ne bi imale komplikacija. Postoje još neki učinkoviti lijekovi koji se nabavljaju vani i čija tjedna primjena košta parsto eura.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

otvoren je novi topic o cordipinu, pod problemi u trudnoći

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nije plascebo kad jedan dan imaš trudove do neba, a drugi ne- sve vidljivo na papiru koji izlazi iz ctg-a.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ina, pa nisam ja izmislila ovo gore napisano.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

placebo se ne odnosi na to je li tebi neki preparat pomogao ili ne, već na način kako ti je pomogao - autosugestijom ili kemijom, koliko ja znam.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jasno je što je placebo, a ja tvrdim da ovo nije. Drugo, naravno da nisi izmislila, ali to je jedna od onih stvari u medicini gdje su mišljenja podvojena i nema čvrstih dokaza koji podupiru bilo koje mišljenje. Za tvoju konstataciju znam odavno, ali mislim da je druga opcija istinita. Stvar je samo u kontinuitetu koncentracije, koja je kod venoznog uzimanja stalna, a kod oralnog nije.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure,
    već sam ovo pitala na topicu o cordipinu, ali me brine pa ne zamjerite što ću i ovdje: sve me dolje tiska iako od cordipina nemam bolne kontrakcije nalik na mjesečnicu itd. jel to može nisko položena maternica pritiskati mjehur tako neugodno?dobila bijelo pranje i nesanicu. ne sexam se i mirujem već mjesecima.
    čim se dignem do wc-a odmah mi se donji dio maternice pretvori u kamen. ne bih htejla paničariti, ali jel to neka priprema za trudove? i - please - jel netko nešto zna o preparatu koji dobiješ za sazrijevanje bebinih pluća? dansa sam 31+5 i dobila sam jučer i prekjučer taj preparat.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

AnaDelVito, na zalost ne znam ti odgovoriti na tvoje pitanje. Nadam se da ce ti se javiti neka od forumasica sa slicnim iskustvom. Jedino sto mogu reci je da me je nekih mjesec dana pred porod, sve boljelo, a posebice kada bi se digla. Pritisak je bio prilicno jak i imala sam osjecaj da sve izlazi iz mene.

Ako se brines, nazovi svog lijecnika, pa da budes mirna.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Dakle sa tvojim simptomima se nije za šaliti. Mogu biti posve bezazleni, a mogu biti i trudovi. Ako si dobila deksametazon pretpostavljam da je ova druga opcija u pitanju. Što se tiče tog lijeka to je umjetni surfakant, tj tvar koja drži plućne alveole otvorenima, a prijevremeno rođene bebe ga još samostalno ne proizvode. On ne utječe na razvoj pluća, već samo privremeno zamjenjuje prirodni surfakant. Djeluje otprilike tjedan dana, a nakon toga je situacija kao da ga nisi niti dobila. Što se tiče stezanja i tvrdoće trbuha najbolje ti je javiti se dr. da ti snimi ctg, mada se može dogoditi da baš u tih 10 minuta koliko se snima nema niti jednog stezanja, pa ispadne da nije ništa. Miruj svakako!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je svakako pomoglo kad sam se postavila u četveronožni stav i pustila trbuh da mi visi. Onda mi je grč popustio. Kad to više nije palio i mali se uklještio počeo mi je porod. Po mom računu dva tjedna ranije, a po nekima tjedan dana ranije.
    Imala sam zabilježene trudove na CTG-u u 33-34 tjednu 28.11. i to 4 u 20 minuta. Prije toga sam se preselila. Nisam ništa htjela piti od lijekova, nego sam mirovala i radila ovaj četveronožac, dogurala do 27.12.
    Odlučila sam sama da neću ništa uzeti, ali to ne preporučujem svakome. Smanjila sam dojenje tako da sam ga skratila, a ne ukinula.

Dansa mislim da je veća frka bila u saginjanju i na taj način pritiskanju trbuha, a sve uzrokovano selidbom, a i još ednim tekućim problemom koji me je mozgovno jeo. Preselila sam se 15.11. radi orijentacije.

Što hoću time reći? Liječnici nisu vidovnjaci, oni su materijalisti. Olakšat ćete im posao ako kući stresove smanjite na najmanju moguću mjeru. Ako ležite osigurajte si mekoću i prevrćite se na sve strane. Ne pijte nikakve stimulanse kao kavu, kolu, crne čajeve.

Veli meni moja seka koja je bila u bolnici radi krvarenja. S njom u sobi su ležale žene koje su čuvale trudnoću i bile na kemiji...
    U hodniku pored vrata od njihove sobe je bio automat sa kavom. Žena je krevet do nje uredno popila svaki dan kavu, dvije ili tri i imala uredno ludilo od kontrakcija. Međutim to nikada nitko nije povezivao s kontrakcijama. Mislim ako se i ne grči maternica drito zbog kave, grče se crijeva skroz neprirodno pa to sigurno utječe na neki način na maternicu koja se brani otvrdnućem od te neprirodnosti.
    Čudi me samo što to liječnici ne vide.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •