Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: Opet o kontrakcijama

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure moje, nisam imala nimalo ugodan vikend. kontrakcije su manje nego prije ljekova, ali čini mi se da mi je cijeli donji dio maternice natečen i bolan. uz to, trbuh mi je na očigled narasao, pa sam imala osjećaj tvrde natečene kugle. onda se i beba slabije ritala, pa sam zbog toga pala u bed. počela se jače ritati nakon što sam muža poslala na cvjetni trg po brdo mafina. činilo mi se i kao da me nešto dolje pecka pa sam si isfurala da imam upalu... na kraju sam se dobro isplakala na MM ramenu. mislim da mi je danas bolje, ali svejedno ću ići popodne k docu jer ne znam može li takav tvrdi trbuh i kontrakcije naškoditi bebi. ljevi bok me već rastura od ležanja. i napraviti ću urinokulturu.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

draga AnaDelVito, odi doktoru pa ces biti mirna. nije dobro sto se toliko nerviras, bebica to osjeti. vjerujem da je sve u redu, ipak si ti u posljednjem tromjesjecju, a ono je meni, bilo najteze - nisam mogla spavati, teze sam se kretala zbog bolova u ledjima i simfizi. javi nam kako je bilo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

vratila sam se od doktora. sve je OK.
    mjerio je bebaču protok kroz pupčanu vrpcu, otkucaje srca i kilažu i sve štima. što se tiče ostaloga - strogo mirovanje na boku, a što se tiče peckanja - geonistin vaginalete. mirnija sam, ležim na boku i jedem prve ovogodišnje marelice.
    MM se sam sprema na tečaj disanja. baš me zanima kak će to izgledati.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

super Ana, bas mi je drago! odmaraj i ne brini previse.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ana del Vito mislim da moraš više vjerovati sebi. Nekako imam osjećaj da ne vjeruješ svom tijelu i svojim sposobnostima. Usprkos svemu trebaš to učiniti. Kemija ima hrpu nus djelovanja kojia utječu na tvoj krvotok koji je sada ionako raketarni u trudnoći. Mislim što treba taj krvotok sve izdržati.
    Ne znam kakva ti je bila prva trudnoća i porod prema tvojoj ocijeni?
    Želim ti što više snage da sve izdržiš i doguraš što bliže terminu.
    Ja sam za razliku od tebe oslonila više na svoje tijelo i pratila ga jer vjerujem instinktu kojeg imam i najčešće me ne vara, a kad me nešto vara najčešće dođe neka nova poruka s njegove strane tako da se nikada šteta ni ne dogodi. Međutim nismo svi iste mustre, makar ja osobno vjerujem da svi imaju nekakav instinkt kojeg više ne prate, pogotovo žene, a pogotovo trudnice. Pisalo se na jednom topiku o tome.
    Zorana i ekipa na početku posta je ako se ne varam dobro na kraju odradila sve. Možda se i ona javi.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Puno beba nebi bilo rođeno da nema medicine. Zato bi ja ipak slušala doktora...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ti ga slušaj, ali ne slijepo.

Doktor nikada ne može ono znati što ti znaš o sebi.
    Doktor treba tvoju pomoć da ti pomogne.
    Doktor nije trudan, nego ti.
    Trudnoća nije njegova, nego tvoja.
    Doktor ne garantira uspjeh, makar pomaže da se do njega dođe.
    Koliko god želiš sve materijalizirati medicinskim pomagalima, starnim mišljenjem, lijekom kao pomoći, često se dođe u situaciju da si ostavljen sam sebi i majci prirodi kao neka vrsta škole.

Zato je dobro znati slušati sebe.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Samaritanka sa tvojim zadnjim postom se u potpunosti slažem. Onaj prije je zvučao kao "nemoj piti lijekove i radi kako god želiš". Istina je da se tijelo samokontrolira. To sam iskusila na vlastitoj koži. Kad sam imala mjesecima prijevremene trudove jednostavno se nisam mogla kretati. Čim bi se digla osjetila sam trud i pritisak, pa me to upozorilo da se vratim u krevet. Ali isto tako tvrdim da su mi lijekovi drastično smanjili stezanja koja sam osjećala i pomogli da svoje dijete rodim u terminu.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ina ne znam kad si ti prvi put imala probleme s prijevremenim trudovima, mislim u kojem mjesecu i da li ti je to bila prva bebe i da li je nastala kroz potpomognutu oplodnju?
    Naravno da ima hrpa pitanja i odgovora prije nego što se odlučiš za jedan put. Međutim ljudima koje dobro poznajem i smatram da se znaju nositi s rizikom, savjetujem uvijek da preuzmu rizik.
    Baš uslijed ne poznavanja trudnica, niti jedan liječnik neće predložiti rizik. To ti je kao i kod srčanih bolesnika. Jednom lijek za srce, uvijek lijek za srce. Nitko se neće usuditi preuzeti rizik ukidanja lijekova, eventualno menjanja. Zašto? Samoregeneracija srca nije moguća? Ne zna se, neće se ni riskirati. Poznaje se put s lijekovima, ali ne i onaj bez lijekova ili kontrole takvoga od starne liječnika. Nitko baš nitko ne želi preuzeti rizik koji se danas popularno naziva odgovornost.

Zašto sve ovo pišem ovdije? Zbog budućih čitača. Ana del Vito će odraditi svoje i nadam se da će sve biti ok. Međutim dolaze drugi s istim strahovanjima pa da razmisle i o ovakvim stvarima.

Ina zasigurno nije lako nositi odgovornost za tuđe živote, ali za svoj život je lakše.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Imala sam ih u obje (prirodne) trudnoće. Istina je da je razlika (subjektivno) bila velika. Započeli su oba puta već oko 17.tjedna, no u prvoj trudnoći sam ih osjećala puno intenzivnije, vjerojatno jer nisam pojma imala niočemu i bila sam jako prestrašena. O svom životu nisam mislila, ležala sam mjesecima i pila onaj prestrašni prepar (od kojeg se treseš kao šiba na vjetru i boli te glava), Ormidol (od kojeg ti tako naglo padne tlak da možeš samo buljiti u prazno) misleći samo o tome što će se dogoditi ako se moja beba rodi prerano.Znaš kada ti kažu dijagnozu Abortus imminens, a ti misliš da je kraj svijeta... Drugi puta sam bila informirana, što ovdje, iz raznih knjiga, časopisa, a najviše iz iskustva drugih žena sa kojima sam komunicirala u bolnici (tri mjeseca). Onda sam znala da ako žena otvorena od 14. tjedna 7cm rodi u terminu mogu biti mirnija sa svojom dijagnozom. I bila sam smirenija, optimističnija i niti u jenom trenu nisam posumnjala da će sve biti dobro. Ponovno sam pila lijekove, mirovala... da ne duljim. Puno znači psiha, puno znači informiranost, puno znači samopouzdanje, ali i pomoć medicine.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

draga samaritanka,
    prva trudnoća je bila prije 12 godina, s mojih 28. bila je apsolutno i u svakom smislu savršena. nisam imala niti jedan trudnički simptom. ova je dugo čekana i počela je s teškom mučninom, usred jednog od jačih stresova u mom životu. odmah sam završila na ležanju.
    ovaj uvod samo da bih rekla: okolnosti su me nekako uplašile i udaljile od moje snage, to si dobro primjetila. petomjesečno ležanje samo je napravilo još veći nered u mom energetskom sustavu.
    kako proteklih godina nisam popila niti jednu tabletu, prvih dana imala sam s jedne strane strašnu potrebu piti bilo što da smanjim kontrakcije, a s druge grižnju savjesti što osjećam da mi ta kemija pomaže.
    ne znam jesi li čula za barbaru brenan, čuvenu američku iscjeliteljicu i fizičarku, koja zastupa stav da nam lijek može biti bilo koja supstancija, ponekad ona na koju najmanje računamo.
    kao pobornik prirodnog i holističkog liječenja gutam gorku pilulu i priznajem: ova kemija je u ovom trenutku ono što mi treba. jedino - slažem se s tobom, "ovaj trenutak" treba trajati onoliko koliko kaže moje tijelo, a ne doc.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure vidim sada da dobro razmišljate o svemu i da ste se odlučile za svoj put.

Trudnoća nas ne dočeka uvijek na pravoj nozi, ali što je tu je. Treba od svega napraviti najbolje što se može, a zato je bitna informacija. Mislite o akupunkturi, aromaterapiji, laganim masažama i o onome što vas veseli, i vježbajte jogu, a to vam je tako da zauzmete poziciju koja vam odgovara. To je jedan vid pročišćenja koji će vam pokazati daljnji put. Joga je relativno pasivna, ali je mir tijela i uma veći i češći.

Napravite poziciju mačke i leptira. To vam ne može škoditi i to je već puno. Sve polako, pripremajte se za porod koji vam je pred vratima i fizički i lagano. Pokažite svom tijelu da mu vjerujete i ono će vjerovati vama.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne mogu izdržati a da se ne pohvalim, apaurine sam najprije prepolovila, a već pet dana ih ne pijem. cordipin sam zadržala. sve je super i danas na kontroli kod doca to potvrđeno. klinjo ima dvije i pol kile (34+2), protok super, srčeko odlično. kontrakcije bezbolne i vrlo rijetke - tek ako se vozim u autu ili nešto petljam po kući. otvorena nisam. :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

samaritanka, noćas sam se sjetila tebe
    dobila sam opet bolne kontrakcije, bolove u leđima i menstrualnu bol. točno sam osjećala da mi treba mir. zamračila sam sobu, kontrilirano duboko i polako disala na nos, utoplila leđa i radila vizualizaciju kako mi se svi mišići opuštaju i kako se sve smiruje. nakon jedno dva-tri sata, sve je popustilo, a ja utonula u san. jutros sve tvrdo, ali ništa ne boli. sva sreća da apaurina nisam niti imala doma, tako da mi nije ni padalo na pamet da ih popijem. danas sam točno 35 tjedana. još dva tjedna i onda malac može kuda hoće.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

danas sam točno 35 tjedana. još dva tjedna i onda malac može kuda hoće.
    Je, tako sam i ja milsila. Sad sam u 38 tjednu, i nema nikakvih naznaka da će malac uskoro vani...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    danas sam točno 35 tjedana. još dva tjedna i onda malac može kuda hoće.
    Je, tako sam i ja milsila. Sad sam u 38 tjednu, i nema nikakvih naznaka da će malac uskoro vani...
    POTPISUJEM!!
    Cura se očigledno predomislila!!

AnaDelVito noćas isto cijelu noć nisam spavala, bolovi u ledjima pa kao menstrualni bolovi i konstantne kontrakcije....ja se već ponadala....kad ono nista, ujutro sve proslo i sada imam samo kameni stomak!! Uz to od 37. tjedna više ništa neuzimam od tableta!! :?

melani25

Početno

i meni se dogada isto...bolovi, kontrakcije, tesko disanje, grcevi,danas prvi put i bol u ledima ali samo jednom i to na minutu...stomak spusten skroz dolje...stanu mi dva dlana od prsa prema dolje...
    ujutro idem na ctg i kontrolu pa cemo vidjeti , prije pet dana otvorena jedan prst...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure samo polako i pokusajte zapamtiti taj osjećaj trudnoće i otežalosti.
    Kad rodite snagu će vam dati novi osjećaj lakoće pa ćete živnuti oko svog djeteta. Masirajte se dolje i rastežite se lagano. Weledino ulje od pženičnih klica ili ružino ulje pomaže u tome.
    Imamo oblake vani, ali odite negdje u prirodu...

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Braxton Hicks?

Noćas me probudila jaka bol frontalno desno na trbuhu, ne na jdnom mjestu nego kao d aje pokrivala veću plohu. Subjektivno sam osjećala kao da mi se stegla čitava desna strana maternice. Bol je trajala intenzivno i dosta jako barem 30s, disala sam plitko i držala svoj topli dlan preko tog mjesta - sve je pod kožom bilo zategnuto.

Je li to Braxton Hicksova kontrakcija? U 29.sam tjednu. Nigdje na internetu nisam našla neki grafički opis: kako boli Braxton Hicks? I treba li uopće boliti?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam od 15 tj. imala jake BH kontrakcije, kako si opisala to je to, jedino sta one ne bi trebale boliti, neugodne jesu, ali ne bolne...
    Bitno je da nisu u pravilnim razmacima i da ih dnevno nema vise od 10-ak..

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pitanjce.... seka od jutra ima trudove svakih 30-40 min, traju po 5-10 min i kaze da boli ko menga... ako hoda jace je boli ako miruje manje... sad cekamo dalje...
    dal bi to moglo biti to? jel bolje da se u bolnicu javi? joj 100 pitanja i malo sukrvice ima sluzave, vjerovatno cep
    i set glupih pitanja... dal je bolje da doma ceka ili bi trebala otici u bolnicu?

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

danas je navrsila 36 tjedana

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako je otišao samo sluzavi čep, a trudovi na tih 30-40 min, mislim da još nije hitno za bolnicu. Bolje da doma prođe što više trudova. Jedino ako joj pukne vodenjak ili ne daj Bože počne jako krvariti, neka ide odmah u bolnicu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hvala draga

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa ona sama treba da procijeni jel vrijeme za bolnicu,moze li izdrzati bol?boli li je u ledjima,mislim da kod pravih trudova trebaju boljeti i ledja dole nisko,a ako je tek 36 sedmica...nebi bilo lose da ode u bolnicu na vrijeme. Neka se umiri i ceka ,ako je pravilan razmak izmedju bolova i smanjuje se mislim da nema potrebe da ceka kod kuce.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da,neka se tusira,pomozi joj u kadu pa lagano mlakom vodom,cula sam da to pomaze ako su lazni prestat ce u kadi ako nisu onda pokret

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

otisla je u bolnicu trudovi su dosli na 15-20 minuta i sad cekamo nasu ljepoticu

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj stelerina prvotno napisa
    otisla je u bolnicu trudovi su dosli na 15-20 minuta i sad cekamo nasu ljepoticu
    Ajme, Stelač, sva sam uzbuđena!

~~~~~~~~~~~~ da sve prođe što brže i bezbolnije!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Eto super,sad je bar na sigurnom.Zelim joj brz i bebolan(koliko je to moguce)porod,uglavnom zelim da sve bude super...bas volim kad se radjaju bebe....

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam jucer bila na hitnoj radi tih kontrakcija.

33 tj sam trudna(uzv jos manje).prekjucer od jutra me stezalo i stezalo...tokom dana do navecer jos gore..po noci par jakih s bolovima u ledjima..jucer popodne sam otisla u petrovu-snimali su mi ctg skoro sat vremena,imala sam jedno 8-9 kontrakcija,jednu ili dvije s bolovima u ledjima-na ctg-u se nije ocitala niti jedna!!!!
    krv,urin-sve ok.
    nisam otvorena.

preporuceno mi je umjereno mirovanje-imam ih i danas i bole,no nisu tako ceste.sada osjecam bolove u kicmi,ali ne i u trbuhu..ma vise ne znam sto da mislim.

ima li tko sa slicnim iskustvom pa da je ipak ubrzo rodio?u ovom stadiju trudnoce?

jos mi nikako nije vrijeme.
    hvala

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jenny prvotno napisa
    ja sam jucer bila na hitnoj radi tih kontrakcija.

33 tj sam trudna(uzv jos manje).prekjucer od jutra me stezalo i stezalo...tokom dana do navecer jos gore..po noci par jakih s bolovima u ledjima..jucer popodne sam otisla u petrovu-snimali su mi ctg skoro sat vremena,imala sam jedno 8-9 kontrakcija,jednu ili dvije s bolovima u ledjima-na ctg-u se nije ocitala niti jedna!!!!
    krv,urin-sve ok.
    nisam otvorena.

preporuceno mi je umjereno mirovanje-imam ih i danas i bole,no nisu tako ceste.sada osjecam bolove u kicmi,ali ne i u trbuhu..ma vise ne znam sto da mislim.zapravo,podsjeca me na menstrualne bolove.reze me naprijed nisko.

ima li tko sa slicnim iskustvom pa da je ipak ubrzo rodio?u ovom stadiju trudnoce?

jos mi nikako nije vrijeme.
    hvala

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam zavrsila na hitnoj zbog kontrakcija u 31. tj. Doduse, nisu bile toliko ceste ko tvoje. 8-10 kroz cijeli dan. Na ctg-u sam osjetila 2 ali isto se nisu prikazale.
    Dobila sam normabele koje sad pijem po potrebi i stvarno mi pomazu sto se kontrakcija tice.
    Ali tu menstrualnu bol i probadanje u donjem dijelu trbuha imam vec neka 2 tj. Veli ginic da je to normalno tj. da se tijelo priprema.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    I ja sam zavrsila na hitnoj zbog kontrakcija u 31. tj. Doduse, nisu bile toliko ceste ko tvoje. 8-10 kroz cijeli dan. Na ctg-u sam osjetila 2 ali isto se nisu prikazale.
    Dobila sam normabele koje sad pijem po potrebi i stvarno mi pomazu sto se kontrakcija tice.
    Ali tu menstrualnu bol i probadanje u donjem dijelu trbuha imam vec neka 2 tj. Veli ginic da je to normalno tj. da se tijelo priprema.
    thanks

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •