Naišla sam na sličan prastari topic na kojem su se spominjale gaze, flasteri, tj."mehanička" prva pomoć.
Mene zanima što doma uvijek imate od kemije (tablete, masti, sprejevi)?
Naišla sam na sličan prastari topic na kojem su se spominjale gaze, flasteri, tj."mehanička" prva pomoć.
Mene zanima što doma uvijek imate od kemije (tablete, masti, sprejevi)?
-analgetik(plivadon)
-aktivni ugalj(kod povraćanja)
-linex(proljev)
-čepiće(voltaren i lupocet)
-panthenolovu mast(opekotine i ranice)
-med.alkohol
-biljne tablete za umirenje i lakše zaspivanje
-tabletice od kadulje za grlo
-propolis baby sprey za grlo
-propolis baby sprey za nos
-tobrex kapi i mast
-neki vitaminski sirup za isaa(smjenjuje se pčelica maja i Omega)
-sirup za kašalj na bazi sljeza
-šumeće(K,Mg,Ca)
Draga WM, hajd sad o kućnoj ljekarni i za odrasle
to je za nas trojemamasch prvotno napisa
![]()
budući da nemamo djece, imamo samo tableta za glavu i kičmu
i sve popratne maze i kreme (za kičmu, naravno)
tu i tamo poneki flaster
njumi jel se meni čini il ti imaš problema s kičmommaze ili gaze....
dobrodošla u klub 8)
ni mi nemamo djece nažalost al imamo obavezno:
voltaren rapid
voltaren gel
deep relief
naklofen
andol
neke gaze
neki zavoj....i to je cca to....
maze, maze.... tipa deep relief i sličnoZO prvotno napisa
![]()
od voltarena, zanimljivo, imam samo čepiće![]()
za glavobolju - kombinirani prašak
vidiš, vidiš, nisam razmišljala o čepićima...još.....![]()
peptoran
lekadol
aspirin C (šumeći)
![]()
i naravno - flasteri, zavoji, alkohol...
za kašalj - med od travara.
za ogrebotine, opekotine, sinuse, cureći nos - kremu od travara (jedna jedina za sve navedeno)
za ovo bi se trebale čutisorciere prvotno napisa
![]()
navela si sve što nama redovno treba...
pa javi mi se kad dolaziš u zagreb.
zadnja cijena za kremicu je bila 50 kuna, za med se ne sjećam - davno je to bilo. a još je dobar.
kremica je malecka, ali meni traje strašno dugo... ja imam svoju, kikica svoju. s njom mažem nosnice kad mi nos curi, i (izvana) kanaliće da "otpuste"... kad me pikne komarac, ili kad se ogrebem ili opečem - opet ista krema.
travar je poznat (po dobrom), pa sam zato to uzela.
Išla ja sad pogledati našu "kućnu apoteku":
1 tableta Caffetina (ne znam od kada, ne piše joj rok, ali sigurno starija od 2 godine)
3 tablete Voltarena
pola table Panatusa protiv kašlja
i još neki prastari lijekovi
Mislim da bih trebala obnoviti zalihe...
Oho, kolegicamartinaP prvotno napisa
.
Ni kod nas nema "kemije". Bacam sve što nije potrošeno i rijetko kupujem lijekove.
U našoj ljekarni su:
Petrovićev med za podizanje prirodnog imuniteta
Eterična ulja (razna: čajevac, lavanda, eukaliptus, bor....)
Esberitox pastile
Petrovićeva "smeđa" krema
Instant-led za ne-daj-bože povrede
Pardon, našla sam jedan stari Voltaren rapid u torbi![]()
za odrasle
paracetamol
rennie
alkohol
flasterići
virolex za mm
tyzine
za F
paracetamol i ibuprofen
aqua maris
operil
flasterići
bepanten
mi još nemamo djece ali imamo lijekova kao gerijatrijski centar
obavezno mora biti :
panadol ekstra (za galvobolju)
voltaren rapid (kad ne pomaže panadol ekstra o za vratnu kičmu)
apaurin za ndB
neki antireumatski gel
povidon jod u kremi, flasteri, zavoji
hepatrombin gel za modrice i sportske povrede
sinopen mast
nešto za podišanje imuniteta (trenutno med sa propolisom i polenom)
aktivni ugljen
za opekotine jomelop E i G (nedavno otkrila i oduševila se)
i raznorazna, neefikasna sredstva za pomoć u odvikavanju od pušenja
I mi smo kolekcionari:
Paracetamol za odrasle - efferalgan
Paracetamol sirup za decu
nešto za bolove - najčešće caffetin
Brufen ako nekad MMa zaboli zub (jednom ga zaboleo ali pamti tu bol)
Claritine - za moju alergiju
Neke pastile za grlo
Altalex kapi - obavezno, za sve ih koristimo
Flasteri
Alkohol, hidrogen (MM se često povređuje)
Aktivni ugalj
Linex
Ulje od nevena, noćurka, kapi od koprive, čaj od brusnice
Vitamin C u prahu
šumeći vitamini - razni
omega 3-6-9 masne kiseline (ja pijem)
Hepalpan mast
sigurno ima još, al ne setim se sada
Jesam otvorila dobru temu, ha?![]()
Sorci, daj malo detaljnije kako se dočepati te tvoje svemoguće kremice![]()
WM, znači vi odrasli ste rijetko bolesni, bravo!![]()
MartinaP, čuvaj se onog jednog Cafetina![]()
mim, od čega su Esberitox pastile, gdje ih nabaviti? (osjetljiva sam na grlo a sve one standardne pastile mi niš ne pomognu :/ )
Mi imamo sljedeće:
paracetamol sirup,
enterofuril sirup,
voltaren ćepiće,
bivacin,
flastere,
vatu,
bornu vodu obavezno,
jekoderm mast,
deflamol kremu ( za jače iritacije guze ),
3 toplomjera - jedan živin, drugi digitalni i treći rektalni
I obavezno med i čajeve od šipka, kamilice, zove i šljeza.
A za nas velike ništ specijalno, paracetamol i kafetin
Uf... Mislim da bi se većina šokirala i umrla od smija na našu kućnu ljekarnu. Prvo analgetici za moje kukobolje, onda onako flasteri i te stvari, antipiretici, plejada lijekova za neplodnost uključivo igle, sva plejada vitamina... Najsmješniji dio mi je onaj Macapotent za plodnost, mislim, možda stvar i radi svoje, ali je slika i product name živi smijeh. Ja i inače imam tu šprancu - kupim, pa onda mi stoji. Prvo je stajalo u jednoj ladici, pa se proširilo na dvije, pa na tri... Ali, tu priča ne staje - imam dobar dio toga i na poslu i na moru itd. Morat ću ovih dana napravit čistku.mamasch prvotno napisa
ina33, opraštamo ti jer ipak imaš iznimnu situaciju.![]()
Btw. ČESTITAM NA TRUDNOĆI!!!!!!!!! :D :D :D![]()
![]()
Bemti, koliki su vam popisi!
Imam jednu drvenu kutijicu sa homeopatskim lijekovima, koji pokrivaju; temperature, pune noseke, ozljede, viroze, ubode, urtikarije i još konstitucijske lijekove za svakog ukućana.
I to je to, kemija jok!!
maxovamama, pa nije poanta u količini nego u kvaliteti i vrsti lijeka. Ak imaš sve kaj ti treba, svejedno je da li ti je ladica puna ili sve stane u manju kutiju.
Planiram se i ja prebacit na prirodne lijekove samo nikako ne stignem dovoljno se interesirati o tome, klinci mi non-stop jašu po leđima kad sam na kompu pa zato evo iskorištavam vas da se ravnam po vašim ljekarnama![]()
Cure moje, cure! Sve vas čitam i stvarno imate cijelu apoteku kod kuće. Posebno me zapanjuje Peptoran, Voltaren i ti teški analgetici. Molim Vas Smanjite trošenje npr. Voltaren, pa to je takav otrov za želudac. Smanjite na minimum kemiju i počnite sa Goldenovim vitaminima i mineralima. Samo jedan Goldenov gel od Aloa vere ili kako se još naziva Agave, ima širok spektar uporabe; ne šteti, nema kemiju, odličan za hematome, opekline, skida temperaturu, ublažava bolove itd., itd. za vanjsku primjenu.
Jaoo.. nemam djece, ali moja apoteka se sastoji od:
Ketonal forte (obavezno za kada dobijem - ubijam bez njega)
Kafetin (za glavobolju)
Flastere - obavezno hansaplast na rezanje one
Alkohol - (za čišćenje WC šolje)
Kantarionovo ulje
Nevenova krema
I ova krema koju Sorci spominje, baš mi je zanimljiva!
I mislim da je uveliko to to... poželjno je da imam Andol i Andol 100 i to je to....
Pošto za migrenu mi ništa ne pomaže, rješila sam se tih mogućih lijekova....
hm da...ja isto ne volim konzumaciju otrova,no kad me par puta na godinu ćopi moja migrena bojim se da niš od vitamničeka :/
tada povraćam,ne podnosim svjetlo bilo kakve vrste i općenito sam polumrtva
ako ju preduhitrim,Neofen forte spašava stvar
ako ne,umirem dva dana
tako da kod mene uvijek u kući ima Neofen
Panadol za klince
fiziološka,Operil
jako mi se korisna pokazala i mast za oči Chloram fenikol,kad počnu curiti,spašava stvar doslovce od jednog mazanja
Visine kapi za oči jer me peku od kompa
i jedan dobar analgetski gel za bolove mišića/kičme Therapeutic ice
ronin, Chloramfenicol koristiš za mazanje curećih očiju tijekom prehlade/hunjavice? Za navedeno trebam dobru ljekariju jer kad me čopi, hodam po kući sa sunčanim naočalama i trošim tonu maramica na brisanje. Ne znam uopće odakle tolike suze :?
draga moja, da ga nemam - tko zna gdje bih bila :? ... a moja apoteka je puno skromnija od mnogih ovdje navedenih.Katarinćica prvotno napisa
![]()
meni je moja mama sinoć zapanjeno rekla(preturajući po mojoj kućnoj apoteci) da u slučaju nužde mogu opskrbiti svoj kvart![]()
a stavrno nije toliko
možda malo![]()
vidim da ce farmaceutska industrija prosperirati i u 2008. godini.
ja imam hidrogen i alkohol, ako koga treba dezinficirati, a muz ima neke analgetike protiv glavobolje. imam i neki C vitamin, al mislim da mu je isteko rok trajanja...
Mene živcira što se nikako ne mogu riješiti navike da ostavljam onih tableticu-dvije antibiotika koje ostanu nakon terapije (Klavocin, Amoxil i slične gadarije), kao "zatrebat će baš ta jedna pa nek stoji..." :/![]()
sori draga,tek sad vidim tvoje pitanjemamasch prvotno napisa
ne koristim ga za obične prehlade/hunjavice jer mislim da je ta mast prejaka za obične suzne crvene oči kakve su uobičajene kod hunjavica
koristim je,i tad mi je nezamjenjiva,kad mi klinci,ili ja,počnu u kutu oka proizvoditi onaj zelenkasti sekret koji se zna pretvoriti u upalu oka,a često dalazi kao uvertira nekoj bolesti
i ja isto,no to je greška koju mnogi rade,svi liječnici inzistiraju da se terapija mora popiti do kraja :/mamasch prvotno napisa
ronin, krivo sam skužila, mislila sam da ima lijeka beskrajnom plakanju kod hunjavice. Stvarno ponekad ne vidim ni prst pred nosom, a što je najgore, peku me oči i Bože sačuvaj da mi netko upali svjetlo bez najave i prije no što stavim sunčane cvike. Katastrofa.
Da, znam da treba terapiju dotjerati do kraja, ali eto ponekad ostane koja tabletica i umjesto da ju likvidiram, ja ju ostavljam za ne-daj-Bože...kao da u slučaju bolesti ne mogu dobiti recept...![]()
kod mene ima jedna polica puna u kredencu i ladica
a što sve imam ,e to je tajna ( fakat mi ne treba da mi se netko čudi ko pura dreku što ja sve imam )
ja dnevno ,ovaj tjedan pijem 2 dabrostona ,za tlak ujutro i navečer i tako
terapija za tlak je regularna bilo koji tjedan
Stradao je neku večermamasch prvotno napisa
.
Što se tiče kloramfenikola i ostalih masti/kapi za oči, imajte na umu da se smiju koristiti samo 30 dana nakon otvaranja. Nakon toga ne, jer se zbog kontaminacije bakterijama može navući još i dodatna infekcija.
ja sam sebi našla opravdanje za istu tu naviku,mamasch prvotno napisa
KAO ako me nešto jako uhavti navečer da ja već počnem sa terapijom pa ću ujtro kupit ostatk :shock:
bolesno,bolesno![]()
maria, nitko se ničemu ovdje ne čudi nego je moja namjera bila da jedni drugima pomognemo savjetom i usporedbom svoje ljekarne sa drugima eventualno nadopunimo svoju. Fakat je samo tvoja stvar zakaj piješ Dabrostone, nit bi te itko to pitao. A čim si prilijepila post na ovu temu, znači da te ipak malo zanima ko kaj ima u ladicama8)
moja stvar gdje ću postati-sad bih i na to trebala paziti
a o dabrostonima sam otvorila više nego jednu temu kao i o svom tlaku
( nije tajna )
tako da te uopće ne razumijem
moj post se odnosio na one koji su skloni homeopatiji, jer se ja ne čudim njima i njihovim pripravcima
Imam i ja Cafetina ko u prici.. al posto ne idu zajedno s dojenjem eto ih trunu u ladici.martinaP prvotno napisa
A koliko znam tablete se zapravo nebi smjele bacati samo tako u smece.. :/
Moze li se u hr kupiti medicinski alkohol bez recepta?
maria, bolje da nisam niš komentirala, izgleda da si ovih dana nabrušenija no inače 8)
Nisam mislila niš loše, zato sam i zataknula smajlića koji rikava od smijeha, a ti ovak uzvraćaš udarac. Ak mi se nešto nemre prigovorit, to je dobroćudnost i tolerancija na postanje, i dapače volim s tobom sudjelovat u raspravama, kao i sa sorcie, ali daj nemoj zekat, kakav je to ton :?
Kak veli Dora iz "Potrage za Nemom" - "ma daj opusti se, sve će biti dobro, a sad - pitajmo nekoga za put".![]()
retha, ne bacam lijekove u kantu za smeće nego ih dajem jednoj frendici koja radi u ljekrani pa ih ona stručno zbrine. Ne znam da li ima po gradu označeno gdje i kako se može zbrinuti stare lijekove, da li ih se može samo donijeti u svaku ljekarnu? :?
Medicinski alkohol bez recepta... evo nazvat za tebe ljekarnu i pitah - 1dcl=10kn, 2dcl=16kn.
To je mene išlomaria71 prvotno napisa
![]()
Stvarno ne znam kak se to pura čudi dreku.
Ali znam da sam samo sudjelovala u razmjeni informacija i odgovorila na pitanje postavljeno u naslovu topica. A to kaj se netko nalazi vječito prozvan da poklapa di treba i di ne treba, kaj ja tu mogu.
Evo s zakasnjenjem fala. Bas me to zanimalo.mamasch prvotno napisa
Tu naime moram imati recept za med.alkohol i to me izluduje..