Da, zaboravili ste da su gospodinu Strugaru koji se usudio pojedinim zupanijama skratiti zimske praznike na 2 tjedna roditelji prijetili strajkom pa je pod pritiskom promijenio praznike natrag na 3 tjedna?zanamala prvotno napisa
Zapravo, stvari se jako brzo zaboravljaju.
Sto se mene tice odlucila sam da cu dalje sutiti po ovoj temi. Osim sto cu dati jos jedan kmentar koji Vas ne ide, zanamala. Komentar ide na nas prigovaracki hrvatski mentalitet (tu ne iskljucujem ni sebe) i unaprijed se ispricavam svima koji tako ne razmisljaju.
Dakle, po meni, praznici uopce nisu bili losi. Jedina im je mana sto su se mogli rastegnuti jos par dana do iza sveta tri kralja jer je onaj dan upao tocno nezgodno, taman djeca dodu u skolu pa opet taj dan praznika.
Bura se digla samo zato jer je ovo ministarstvo dalo mogucnost ljudima da se izjasne pa su ljudi poceli komentirati. Uglavnom negativno jer mi vecinu stvari prihvacamo s negativne strane, bez razmisljanja. Bar na pocetku. Tesko nam se prilagoditi i najmanjim promjenama, prilicno smo ucmali i inertni. Taj negativni stav poceo je jos prije povratka djece u skolu, dakle nije imao nikakve veze s testomanijom koja je poslije uslijedila u nekim skolama i kod nekih profesora. Jednostavno se prigovaralo jer to je nas narodni obicaj. Pa se prigovaranje prenijelo na novine i na televiziju. Pa onda oni koji i nisu prije toga prigovarali naknadno su poceli prigovarati. Kada gruda krene nizbrdo pretvori se nakon nekog vremena u lavinu.
Kod mene nije bilo ni panike ni testomanije. Jednako se radilo nakon Bozica kao i prije Bozica. S obzirom da je polugodiste trajalo 3 tjedna dulje bilo je prilike da se redovnim tempom (a ne pojacanim, kako je trebalo biti ranije za kraceg polugodista) dobije veci broj ocjena i samim time se lakse zakljuce ocjene. Kako ja osim toga ne smatram polugodisnju ocjenu nicim vaznim na sto bih se na kraju godine morala osvrtati pritisak je bio jos i manji.
Opravdanje za jednaku duljinu polugodista postoji i treba ga razmotriti. Uvjerena sam kada bi ovakvi praznici potrajali jos koju godinu svi bi se vrlo lako prilagodili, pa i profesori koji su navalili s testovima. Tada bi doslo do punog izrazaja po cemu je ovaj vremenik koristan i opravdan.
I uvjerena sam kada bi se to uhodalo ako bi opet netko isao vracati na staro (kao sto je sada) da bi se opet digla bura. Tim vise jer ovo ministarstvo JEST pruzilo sansu da se svi subjekti kojih se ovo tice i izjasne! Uvjerena sam da nije pruzilo tu sansu komentara i prigovora bilo bi puno manje.