Stalno iscekujem taj trenutak... a ne znam kad se treba dogoditi. I nigdje ne nalazim podatak. Kad su vase bebe skuzile rucice? I jesu li se zabavljale njima? Kako je to izgledalo?
Stalno iscekujem taj trenutak... a ne znam kad se treba dogoditi. I nigdje ne nalazim podatak. Kad su vase bebe skuzile rucice? I jesu li se zabavljale njima? Kako je to izgledalo?
izgleda super al se ne sjećam točno kad je počelo,uglavnom mislim da je to individualno,kod mene je lorna prva počela sa rukicama,vidjet ćeš samo ćeš se jedan dan iznenaditi.
Kod nas je počelo točno sa 3 mj.
Samo ćeš se jedno jutro iznenaditi.
Negdje oko 3. mjeseca. Sav je bio happy što postojesjećam se da ih je duugo gledao,pa pokušavao staviti u usta prvo samo jednu,pa onda obje,ma svašta je radio....a tek kad je počeo dohvaćati stvari....
Individualno, ali, da, mislim da je oko 3. mjeseca i Laura počela.
Jel moje dete jedino koje se nikad nije igralo sa rukicama??? I ja sam željno iščekivala, a posle zaboravila pod utiskom drugih stvari koje je otkrivala. Sad ste me podsetile![]()
To je bilo negdje dan ili dva nakon navršenih 3 mjeseca. Znam da mi je to bilo super i da sam obilježila sa par slikica.
ne sječam se da je Nera posvečivala neku pažnju rukicama
možebiti da je to preskočila![]()
Ni moja cura nije nikad posebno nešto primjećivala ruke. Čitam ovo i nemogu se toga sjetiti.
i ja sam cekala taj trenutak jer mi je mama stalno govorila
"vidjeces kad pocne gledati ruke" medjutim njemu nisu ruke zanimljive nesto, on je u fazi kad sve sto dohvati stavlja u usta a ja se nadam da nece pokupiti neku bakteriju
naravno da hoce, i to je sasvim u redu. mora poceti od nekud... a ne da oko njega sve bude sterilno pa onda kada krene puzati i dohvati cipelu ili slapu i da prve bakterije koje upozna budu one za djona cipele.cvjetic27 prvotno napisa
moja devojcica je rodjena koji tjedan pre tvoje (6.9.) i sa sigurnoscu mogu reci da je pocela promatrati rucice pre nekih 10tak- 15 dana. prvo je otkrila desnu, stegla bi sacicu i fiksirala je pogledom. sada cesce gleda desnu. ubrzo nakon toga pocela je da otvara sake i sve vise uzima predmete u ruke, opipava ih, cak i prinosi ustima - prvi p;okusaji.
prekjuce se prvi put glasno nasmijala i najzad pocela da guce!
ispravka - sada cesce gleda levu... kucam jednom rukom pa svasta ispadne....hehe
moj sinčić često drži ručice u položaju kao da moli, ali ih ne promatra :?
zanimljivija mu je moja ruka i ponekad ju gura k sebi u usta... još nije skužio da ručicama može nešto prinjeti ustima nego ide glavom prema stvari i zijeva...![]()
eto, svako dijete je drugačije
Iva je počela između 2 i 3 mjeseca. I počela je tako negdje posezati za igračkama, sada ih već lijeo hvata i trpa u usta sve čega se dohvati...
Moja Ema je sa tri mjeseca skuzila svoje rukice i obozava se s njima igrati,ja kazem da strika.A nedavno je i skuzila svoje nogice i pokusava ih uhvatiti i staviti u usta.
Adrian je skužio rukice negdje oko tri mjeseca....dizao ih je u zrak sa stisnutom šakom tako da je izgledalo kao da nekome prijeti![]()
Goran se je počeo igrati sa rukicama između 2 i 3 mj!
Stavljao ih je u usta, isto "prijetio" naokolo i lovio igračkice ali ih nikad nije baš previše promatrao-više ih je koristio!![]()
Anđelko se počeo igrati sa prstićima sa puna dva mjeseca. promatrati ih sa znatiželjom sa 3.
N se počeo igrati s kulkicama i pristićima negdje s dva mjeseca...sada već naveliko hvata igračke...trpa u usta sve što stigne![]()