namjeravam u dječju sobu (nježno žućkasti namještaj) staviti bež tepison. kakva su vam iskustva s održavanjem? malo se bojim bež boje.
u dnevnom boravku imam tamno plavi tepih, na tome se pak vidi svaka mrvica, tak da ne bi neke tamne boje.
namjeravam u dječju sobu (nježno žućkasti namještaj) staviti bež tepison. kakva su vam iskustva s održavanjem? malo se bojim bež boje.
u dnevnom boravku imam tamno plavi tepih, na tome se pak vidi svaka mrvica, tak da ne bi neke tamne boje.
ja u dnevnom boravku imam bez tepih i odrzavanje je jaaaako tesko, nikad vise ne bih kupila te boje
dolazi nam ga prati zena s nekim turbosuper usisavacem i super opere, ali za koji dan opet izbiju fleke :/
Moje je iskustvo da se mrvice najmanje primjećuju na šarenom tepihu/tepisonu, ali takvom kod kojeg je šarenilo mrvičasto (jesam to dobro objasnila). Zašto u dječju sobu želiš staviti bež tepison? Ne vjerujem da će to djecu oduševiti. Uzmi rađe neki dječji uzorak, ceste (dobro skrivaju mrvice, mi ih imamo) ili male mišeke ili nekaj slično.Roza prvotno napisa
Mi imamo bez tepisom na cijlelom spratu gdje su spavace sobe. Nikakvih problema nema sa odrzavanjem. Kad ga zamazu bananama i sl. stvarima MM uzmeme onaj usisivac na vodu (kako god se to zvalo) pa ocisti - bude par sati posla i treba se susiti poslije toga, ali bude savrseno cisto. Inace (uglavnom) nema jela, pica i cipela u pavacim sobama i problem rijesen. Usisavam 1x mjesecno i ne vidim potrebe da to radim cesce.
Grozna! mi u djecuju sobu stavili bez-mrvicasto-sareni tepih i sada izgleda ogavno. prali ga usisivacem, rucno.... fleke su nam sljedece: pao flomaster perivi zeleni i ostala svijetlo zelena fleka. prosula nam se krema za guzu (ne pitajte kako
) i taj dio je sada sve samo ne bez...
al mrvice se fakat ne vide![]()
htjedoh reci: mi kada preselimo sigurno necemo staviti ponovo bez tapison. mislim da cemo ovaj put probati laminat/parket. sta mislite o ovome?
Mi imali u dnevnom boravku, sve se vidi na njemu. Ja bih ga prala s pjenom svaki tjedan ili bi ga svako malo nosili u praonicu. Kad je svježe opran super, ali nakon 2 dana koma. I na kraju ga izvadili
ja ne bi tepison u dječju sobu nikako ... tepih da, da klinci imaju gdje sjesti a da to nije baš parket ili laminat koji je ipak zimi hladan
a ne bih ni bež boje, jer mi se čini jako osjetljiva, a znaš kakva su djeca (čokolada, slatkiši, rigice )
... sorry ali to je moje mišljenje ...
hm, sad u sobi ima debeli ogromni tepih boje marelice, vrlo vrlo nježne boje. u sobi ne jede, dakle nema čokolade, mrlja od hrane, prolivenog pića i slično. taj tepih boje marelice ima 3 godine i na njemu nema nikakvih mrlja niti od flomastera ili nečeg sličnog. valjda ja imam uredno dijete?!?
ali!!! smeta me što taj tepih privlači dlake kao magnet. konkretno, meni sad nakon poroda kosa pada kao luda i pun tepih je moje kose. koju mogu maknuti samo s četkom, jer ju usisavač samo polovično usisa.
zbog toga mislim uzeti tepison - s njega lakše odlaze dlake.
a zašto zapravo ne tepison u dječju sobu, mislim zar je štetan ili je previše sintetički, ili previše skuplja prašinu ili je pretanak ili ???
stvarno me zanima, jer mi je pun kufer čišćenja dlaka (a ja sam inače opsjednuta s čistoćom, pa te dlake slkupljam svaki dan)
Roza, ja u dječjoj sobi imam tepih smo na sredini gdje L. najviše hoda, sjedi i igra se ... i to antistatički i antialergijski jer sam ipak uzela sintetski, mada je to teško skužiti jer izgleda kao vuneni ...
osim toga, djeca skaču po sobi bacaju igračke i sl. i time dižu dosta prašine pa je upravo tepison pravo leglo neželjenih beštija,
meni ti je nadraže uzeti mokru krpu i nakon usisavanja pobrisati taj dio parketa koji nije pokriven tepihom.nekako mi se čini da je čišće ... jednstavno nisam pobornik tepisona zbog te prašine koja se skuplja u njemju ..
prije sam u spavaćoj sobi imala pravi vuneni i taj nikako nisam uspjevala dobro usisati a nije se smio niti prati, i stalno je puštao one vunene mucice koje su letile okolo .... i riješila sam ga se
:D
Meni je tepison super. Kupila sam preko gotovo cijele dječje sobe jer je puno toplije kada M na njemu sjedi. Sam je izabrao uzorak, neki gradić sa cestama, parkiralištima... Održavanje 5+! Usisam bez problema, u proljeće i jesen ga operem. Prašinu nisam primjetila da se u njemu zadržava. U boravku imam onaj tepih kao od debele špage. Izvrsno se održava. Ja jako ne volim kao vunene i vunene tepihe. Meni je to koma za usisati, uvijek se prljavština "zaljepi" za njih.