ovo je moje misljenje:fegusti prvotno napisa
u ovome si jako pogrijesila :/ ovakvo ponasanje (prepisivanje i cesto dobivanje petica na tudjem znanju) si morala odmah zaustaviti i sankcionirati. losa ocjena znaci da nije ucila, ali dobra ocjena na tudjem znanju znaci i da nije ucila i da je varala, a meni bi TO bilo nedopustivo i za kaznu. ja bih bila kadra, nakon debelog razgovora s njom, otpratiti je u skolu i traziti od nje same da to prijavi ucitelju/profesoru.
ocito je da morate poraditi na nekom nacinu ucenja i savladavanja gradiva koje ce njoj biti dovoljno zanimljivo i ucinkovito. sto je dobila dvojku - nije za kaznu. dvojka sama po sebi nosi kaznu - dodatno ucenje i ispravljanje ocjene...
moja situacija:
ida je prvi razred shvatila jako ozbiljno od prvog dana, radila je domace zadace samostalno i samoinicijativno isto od prvog dana. vjezbanje matematike i pisanja je radila rado i bez ikakvih problema. ali - nije kontala da se priroda isto mora uciti. pa je zaredala dvojke i trojke... na kraju godine je imala cetvorku (ja bih se mogla okladiti da je poklonjena)... pustila sam je namjerno da i u drugom razredu krene uciti tako kako je u prvom pocela. pa je opet osvanula dvojka iz hrvatskog (definicije rijeci-recenice-slova-glasa...) i trojka iz prirode. onda je ostala iznenadjena, sjele smo i razradile kako ce uciti... eto posljednje cetiri ocjene su sve redom petice(iako, jos nije usvojila do kraja da najavi kad ce imati test, pa da je ja podsjetim da malo "uci", tako su jucer opet pisali hrvatski, vidjet cemo s kojim uspjehom... - ako i dobije losiju ocjenu - meni je to samo bonus da joj dokazem da ipak treba neke stvari ponavljat i ucit, ne ostavljat u biljeznici zapisano...)
ali, ida je u drugom razredu, smatram da joj, obzirom na broj predmeta i slozenost gradiva, ja mogu pustati da tako "usmjerenim" ucenjem stekne svoje navike i rutine... duboko se nadam da ce nam to kasnije, ako ne pomoci da izbjegnemo skroz - ali bar da smanjimo probleme s ucenjem...
puno srece i strpljenja vam zelim![]()
![]()

(iako, jos nije usvojila do kraja da najavi kad ce imati test, pa da je ja podsjetim da malo "uci", tako su jucer opet pisali hrvatski, vidjet cemo s kojim uspjehom... - ako i dobije losiju ocjenu - meni je to samo bonus da joj dokazem da ipak treba neke stvari ponavljat i ucit, ne ostavljat u biljeznici zapisano...)
Odgovori s citatom