litala, slažem se, pogriješila sam i sada nam se to obija o glavu.
kada sam pročitala svoj tekst shvatila sam da se iz njega da zaključiti kako je ona uvijek prepisivala.
koristila je tu lukavštinu kada bi pisali test iz prirode jer je nju trebalo naučiti. ne mogu baš griješiti dušu pa reći da nikada nije učila, ali je istina da je to radila površno uzdajući se da će prepisivanjem prikriti svoje neznanje.
vjerujem da bi imala više četvorki iz prirode ili možda čak i koju trojku da nije koristila mogućnost prepisivanja. tada bi to zaista bile ocjene njenog znanja.
sada polako shvaća da se više ne može osloniti na druge i da se ne radi samo o jednom predmetu već ih je barem 3 koje treba učiti! priroda, povijest i zemljopis.
Ona bi pvijest/zemljopis učila tako da ja pročitam i onda njoj izvučem samo najvažnije za nju.
tako bi i moja i što je najbolje jednom sam to i učinila ali sam shvatila, iako je dobila 5, da je time nisam naučila kako samostalno da svlada gradivo. i što u slučaju kada ne budem imala vremena? moramo naći neki drugi sistem.
necakinja mi ide u peti razred i u ucenju provodi svaki dan 3 do 4 sata
ivarice, ovo ću joj dati da pročita.

drage moje, učvrstile ste moje mišljenje da je ne trebam kazniti neodlaskom na rođendan.
jutros me već pitala što sam odlučila. rekla sam joj da ću vidjeti hoće li popodne učiti zemljopis pa ću onda odlučiti.