Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Spremaju li igračke?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zadnjih par dana smo uveli spremanje igračaka presvalačenje u piđamu i spavanj. Do tada sam uglavnom ja skupljala ali i meni dojadilo.
    Sada mu kažemo da će mu maca odnjeti igračke ako ne spremi i onda mu pomognemo. Iako više mi spremimo nego on ali nadam se da će se to sa vremenom preokrenuti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    NE, ne posprema, tj. posprema kad ju tjeram, a ja na tome baš inzistiram.
    Onda zove mene da joj pomognem, pa me pušta da ja spremam a ona gleda, ili točno važe koja je koliko pospremila
    .
    Točno ovako. Majstor za izvrnuti sve igračke, ali pospremiti...
    I kad ih skuplja kuka "kako je to teško". A ja onda kažem "jel' da da ih je lakše razbacati nego pokupiti, onda nemoj toliko razbacivati."
    Nekad mi se ne da ni skupljati ni natjerivati, pa pokupima
    kad treba usisati tepih.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod mene se događa potpuno nevjerojatna stvar: od kad je došla seka, igračke oboje redovito pospremaju! Ja ne mogu vjerovati svojim očima :shock: - nakon toliko godina rata oko pospremanja. Dogovore se što će tko pospremiti i soba je za čas uredna. A onda se ponovo počinju igrati...

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imamo jednosobni stan, pa se sve dešava u toj jednoj sobi. Dakle teoretski nema šanse da sve igračke budu razbacane jer se onda nemre ni hodati. Voli spremati, osim kad je umorna. Naučila sam ju da kad se s nečim prestane igrati, a hoće nove, onda ove prethodne spremi.

Ali neki dan ju je uhvatio neki bijes (jer sam ja razgovarala na telefon i nije imala moju 100%-tnu pažnju) i prkosno je iz kutije (hvala bogu samo jedne - ima ih 3) izbacila SVE! Ja poludila i natjerala ju da pospremi do zadnje sitnice. Cijelo vrijeme je jaukala "Jadna ja, jako sam umorna, ja to ne mogu. Netko mi treba pomoći. Silite me da to sve spremam sama...", a ja vještica, nisam joj iz principa htjela pomoći. Jadničak, pospremala je to doslovno pola sata. Nakon toga mi je drugi dan rekla "Igračke se ne smiju razbacivat" ))

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da je dijete od 3-4 godine premalo da bi spremilo sve igračke kojima se igralo. Marita pospremi nekoliko igračaka, s ostalima pomognemo mi. Ponekad pospremi sve, ali ne inzistiramo.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="Zdenka2"]Kod mene se događa potpuno nevjerojatna stvar: od kad je došla seka, igračke oboje redovito pospremaju! Ja ne mogu vjerovati svojim očima :shock: - nakon toliko godina rata oko pospremanja. Dogovore se što će tko pospremiti i soba je za čas uredna. A onda se ponovo počinju igrati...[/quote]

Ovo je slučak kod mog B. Tek što pospremi, počne se opet igrati. Ne posprema često, samo kad moram usisati, ili nam dolaze gosti s djecom

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja ako i spremam umjesto njega, nastojim da me ne vidi...da mu ne prijeđe u naviku
    Isto - u vrtiću sprema kao i sva druga djeca, a doma kako kad, ali sve više i sve češće.
    To spremanje se doduše svodi na bacanje igračaka u kutije, ali i to je dovoljno, samo da nije sve razbacano po svukud. Malo su problematičnije veće igračke (tipa kamioni, bageri i guralice), pa njih držimo vani, ali uvijek nekako nastojim paziti da su bar u njegovom označenom teritoriju (na podnim puzzlama).

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Spremala sam njihove igračke svaki dan, bezbroj puta, a onda sam ostala trudna.Opet sam ja kupila, poslije se nisam mogla od stomaka sagnuti, pa sam morala na sve četiri.Na kraju mi je i to bilo teško, pa ih zamolim
    -Ajde molim vas pomozite mami.
    -Ne mogu, umorit ću se.
    A ja lijepo pokupim sve igračke u vreću za smeće i fiiiijuuu na terasu.Taj dan neeeemaaaaa igračaka.Naravno da sam im nešto ostavila(slagalice, slikovnice, bojice, plastelin...), tako da su taj dan jako kreativni.
    Ponovila sam to još par puta, tako da kad danas kažem -Spremanje., odmah se rastrče i spreme sve za par minuta.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bundevice, i ja sam znala podivljat i fijuknut igračke u hodnik/drugu sobu/čak i kantu za smeće (poslije naravno vadim ). Od tada samo priprijetim kad vidim da se pokušavaju izvući i nema frke sa spremanjem.

Ne pada mi na pamet da sama spremam igračke jer u zadnje vrijeme izvuku SVE kocke, SVE slagalice, SVE autiće... i zatrpaju cijeli boravak. Skužili su da ako žele takvu slobodu igranja i toliki prostor moraju kasnije pospremiti za sobom (prije dnevnog i večernjeg spavanja, u toku dana samo poguramo igračke u stranu ako zasmetaju).

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mamasch, znači metoda nam je ista, a što je najvažnije uspješna
    8)

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bundevice

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12