Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: ostaju li debeli zauvijek debeli?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ostaju li debeli zauvijek debeli?

mm već 9 godina od kako smo zajedno pokušava (bezuspješno) smršaviti. nakon nove godine MM mi je nagovijestio još jednu dijetu (u kojoj će smršaviti 20 kg i do ljeta vratiti 25)
    i baš sam nešto razmišljala o našim prijateljima i poznanicim. ne mogu naći niti jednu osobu koja je bila debela pa uspješno smršavila. uspješno znači da je željenu težinu održala i nakon recimo 5 godina. znam primjere fanstastičnih mršavljenja na kraće staze - oko godinu dana, ali nakon toga opet su vratili kile.
    postavljam pitanje: ostaju li debeli zauvijek debeli?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja bih rekla i ne i da.
    Ne: ukoliko promijene nacin zivota i prehrane.
    Da: ako skacu s dijete na dijetu (to je ko pusaci koji prestaju pa opet pocinju s pusenjem - i dalje su pusaci)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Da: ako skacu s dijete na dijetu (to je ko pusaci koji prestaju pa opet pocinju s pusenjem - i dalje su pusaci)
    upravo tako.
    skinuti puno kila i ostati na toj novoj kilaži stvarno nije lak posao.
    moj prijatelj je smršavio 30 kg, ali postupno, tijekom 2 godine - uz liječnički nadzor. konstantno se bavi sportom, i konstantno pazi što jede. potpuno je promijenio način života i preporodio se, i to dugotrajno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i moja mama je dosta skinula i sad to uspješno održava. ali i dalje malo pazi i jednom mjesečno posti (kad je pun mjesec)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Ja bih rekla i ne i da.
    Potpisujem. Ako na to gledaju dugoročno u smislu promjene načina života - ne ostaju. Ako je to s dijetama svojevrsni hobby, onda se klackaju u jo-jo efektu. Znači, ključna je želja u glavi, a ne ono misao - sad tipa 3 mjeseca neću to i to jest, a onda poslije opet mogu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja nekako laički i odokativno mislim - ljudi koji "briju" po ovim ili onim dijetama, mjesec, UN ili kako god se zvale - to su oni koji se jo-jo klackaju. Ljudi koji iz svog jelovnika u principu izbace crveno meso, vel. količine slatkiša i tjestenina, tj. ljudi koji u pravilu jedu variva, bijelo meso, voće i povrće, smanjuju pivo, sokove, gazirano i to zamjenjuju čajevima i vodom, a pivo jednom tjedno za muške, a uz to barem pola sata dnevno imaju tjelesnu aktivnost (ma najbolje i obično hodanje, da se ne mahnita s teretanama i sportom do u besvijest), jedno 2x tjedno neki sport ili se bave djecom - šetaju itd, i žele da im to postane način života - to su ti kod kojih je efekt trajan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A to koji put znači i promjenu ekipe, ako je ekipa od onih koji svaki vikend roštiljaju ili rade kotlovine u stilu - od podne do sedam navečer okupljanje uz roštilj i spiku svaki vikend, idu po kafićima itd. Neki promjene paradigme dolaskom djece pa su svi skupa na zraku više i u nekim zdravijim aktivnostima. Ovisi što ko voli. Opet, bolje i na jo-jo dijete, čini mi se, nego uz roštilje i pomfrit do vrlo ozbiljnih zdrav. komplikacija što se dogodilo jednom mom frendu - špranca pušenje, roštilji, neaktivnost i onda mahniti sport jednom u dva tjedna.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj anek prvotno napisa

upravo tako.
    skinuti puno kila i ostati na toj novoj kilaži stvarno nije lak posao.
    moj prijatelj je smršavio 30 kg, ali postupno, tijekom 2 godine - uz liječnički nadzor. konstantno se bavi sportom, i konstantno pazi što jede. potpuno je promijenio način života i preporodio se, i to dugotrajno.
    i ja sam na ovom putu :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ti mog tate - dok je bio menadžer i pušio marlboro i svugdje se vozikao autom i odlazio na poslovne večere koje su tada bile još i obilnije jer je bila takva praksa - stokilaš. Poludio prvi put kad mu je mama pekla šnicele na ulju (prije su na masti), a još smo Dalmoši. Sada kada jede samo ribu, crni kruh, lešo meso i povrće, narančadu nakon jela i svaki dan pješači min. sat vremena - šlank je, a kakav bi i bio. To već sad traje nekih 10-tak godina.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ću samo reći da su meni debeli ljudi simpatičniji od mršavih, i skoro svi su jako duhoviti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni su svi OK, jedino mi žao kad mi dragi ljudi dolaze u zdrav. probleme koji se mogu izbjeć'. Ovaj naš frend je bio gadno zaglibio i molim Boga da promijeni svoje šprance i nije mi duhovito nikakva njegova šala u stilu da najvoli krto, odmah mi dođu suze na oči kad se sjetim da smo ga skoro izgubili.

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

to je sve jako relativno, nekome ni dijete ne pomažu, neki jedu sve i puno a opet su mršavi

svakako mislim da bi svi trebali gledati da jedu čim zdravije i da vode aktivan život u smislu neke rekreacije barem 2-3x tjedno s tim da se tu ne bi složila da zdrava ishrana u potpunosti treba izbaciti crveno meso i masnoće kao što je rekla ina33 pa čak ni tjesteninu ili bilo koju drugu namirnicu u potpunosti, bitna je ravnoteža u skladu s vlastitim metabolizmom (a on se opet ubrzava povećanjem fizičke aktivnosti) i sigurno treba izbaciti razno razne grickalice i slatkiše, odnosno svesti ih na minimum

dakle roza ne znam sve detalje oko problema s kg TM, njegove navike i kojom dijetom planiram smršaviti ali bih svakako predložila da se puno kreće, vježba u početku 3x tjedno, pije puno tekućine i glad između obroka "vara" voćem ili jogurtima i da će sigurno imati manje kg nego što ima, možda neće biti ful mršav ali s druge strane nije ni to najbitnija stvar na svijetu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Xenia, ma krivo sam se izrazila - nisam mislila da to treba potpuno izbaciti... nego da prehranu treba prilagoditi načinu života, a kako nas većina radi po uredima, smanjiti udio masnog mesa, masnih stvari itd. i malo pojačati kretanje. Dakle, nisam ni ja za pretjerivanje, i sama uživam u pršutu. Treba držat svoj BMI u nekoj normali, koliko se može, i trudit se živit zdravo, a sve ovo +-20 kg gore dole, to stvarno nije zdravo.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    ja ću samo reći da su meni debeli ljudi simpatičniji od mršavih, i skoro svi su jako duhoviti

Uh, bas mi se ne svidja ova predrasuda, s generalizacijom, iako simpaticna, ona je i dalje to sto je :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, to je ona standardna slika - simpatični i duhoviti buco/bucka. A najduhovitiji frajer kojeg poznajem suh kao list, morali biste ga vidjet. Ni njego BMI nije baš u normali. Najbolje upast u tu sredinu, nije uzalud nazvana "zlatnom", ne valja zdravstveno bit u krajnostima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To sa simpatičnim buckom je ono u stilu - nek' sam ja buco, ja sam veseo i znam uživat u životu, a vi suhonjavi koji niti u hrani ne uživate - jok. To je jedna od naših klasičnih predrasuda. Mislim, činjenica je da je neko veći gurman, a neko manji, ali za svih je bolje da su u tim nekim BMI gabaritima i da žive zdravo, može se bit i veseo i duhovit i bez viška kg, i s manjkom i u sredini .

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

šta ćeš, možda sam ja žena-predrasuda.

a svi deblji ljudi koje znam su mi i dalje simpatični, sad bih u minuti mogla nabrojati pet osoba koje idu u prilog mojoj mrkoj predrasudi. ne govorim o zdravstvenim problemima i pretilosti, to apsolutno jest problem kojeg se nisam niti dotaknula, govorim o vlastitom doživljaju konkretnih ljudi i u to ime, ponavljam, boldano:

Citiraj paci prvotno napisa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Paci, . To je tvoj doživljaj i it's OK. Većina između debljeg i mršavijeg voli više deblje za vidit. A vidi ti mršavog pink panthera u avataru . Biće su ti ipak i neki drugi mršavko tipovi isto simpa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pogotovo to vrijedi za muške - bolje da je deblji, nego da je mršavko (percepcija muškaraca, uključivo moja). Al' opet - nek je prvenstveno zdrav. Mali savjet svima koji paze na kolesterol - pripaziti na masne sireve a la livanjac, parmezan itd, meni su nabildali kolesterol do iznenađujuće visokih limita.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa to je mačak, obožavam ga

a da vidiš moju mlađu curku, a tek mene - kad sam MM-a upoznala imala sam 43kg na 165cm sad sam malo došla k sebi, no daleko je to od "simpatičnosti"

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Xenia, ma krivo sam se izrazila - nisam mislila da to treba potpuno izbaciti... nego da prehranu treba prilagoditi načinu života, a kako nas većina radi po uredima, smanjiti udio masnog mesa, masnih stvari itd. i malo pojačati kretanje. Dakle, nisam ni ja za pretjerivanje, i sama uživam u pršutu. Treba držat svoj BMI u nekoj normali, koliko se može, i trudit se živit zdravo, a sve ovo +-20 kg gore dole, to stvarno nije zdravo.
    baš to, zapravo smo onda manje-više isto mislile

doduše i BMI je dosta "rastezljiv" jer ja i sa 54 i sa 64 kg još uvijek spadam pod onu kategoriju "normalno" ali se osobno s preko 60 kg već ne osjećam dobro nego teško

svakako treba izbjegavati fast food i razne grickalice jer mislim da je tu najveća opasnost od "zločestih" masnoća i kretanje, kretanje i samo kretanje jer je važno ne samo radi estetike nego baš zbog zdravlja

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Pogotovo to vrijedi za muške - bolje da je deblji, nego da je mršavko (percepcija muškaraca, uključivo moja). Al' opet - nek je prvenstveno zdrav. Mali savjet svima koji paze na kolesterol - pripaziti na masne sireve a la livanjac, parmezan itd, meni su nabildali kolesterol do iznenađujuće visokih limita.
    ja osobno jako ne volim mršave muškarce, ono kad su neki sitni i mlitavi, po meni muškarac mora imati "mesa", e sad, salasti su opet neka druga krajnost ali u principu najbitnije je zdravlje

nažalost kolesterol i trigliceride imaju i izrazito mršavi ljudi dok recimo MM (da ga sad ne ureknem) koji se sad fest udebelio nema uopće masnoće u krvi

što se tiče simpatičnosti, ne bih generalizirala, znam nekoliko žena bucki koje su sve samo ne simpatične

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam "yo-yo kraljica".
    Do sada sam skinula tristotinjak kila i isto toliko vratila.
    Deset gore, deset dolje...
    Sada sam gore i spremam se za montija

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga roza, ako tm nema zdravstvenih problema - zakaj bi se mučio dijetama? :?

jes da sam ga snimila onak na brzaka , al meni djeluje jako šarmantno

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Promjena načina prehrane doživotno.
    Razgovor sa sobom o svojim strahovima koji nam blokiraju energiju, pa se potkožimo ne bi li nas to zaštitilo.

Ovo je moje osobno iskustvo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rozaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

:?

ošla lovit svog šarmera, a nas ostavila da razgovaramo

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je mm šarmantan ali imati 193 cm i 150 kg nije baš zdravo, kako god okreneš...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •