Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: pedijatar - ne cijepljenje - prijava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Svi se lijepo slažemo oko toga da su te bolesti gotovo nestale zbog cijepljenja. GOTOVO nestale! Nisu nestale pomoću čarobnog štapića, zar ne? Bi li ti kao protivnica cijepljenja preuzela rizik na sebe i potpisala dokument kojim se odričeš svakog prava na liječenje na teret HZZO-a ako ti dijete slučajno oboli od bilo koje zarazne bolesti za koju si izbjegla cijepljenje? Bi li necijepljeno dijete odvela u krajeve u kojima je poznato da postoje zarazne bolesti protiv kojih se može cijepiti, a ti to nisi napravila?

I dalje tvrdim da je lako lamatnirati o necijepljenju u procijepljenoj populaciji.
    kao prvo, ja NISAM rekla da sam protivnica cijepljenja pa te molim da me ne prozivaš zbog nečega što nisam rekla

kao drugo, kakva je to fora da moraš potpisati papir kojime se odričeš prava na liječenja na teret hzzo-a u slučaju da dijete oboli od neke zarazne bolesti?! ne kužim, tebi je to normalno? što ako dijete oboli, unatoč cijepljenju, od neke od bolesti protiv kojih se cijepi? bi li onda hzzo platio sve troškove koji bi nastali zbog toga (osim liječenja npr. da mi nadoknade novce koje nisam zaradila jer sam bila na bolovanju zbog bolesti protiv koje je moje dijete cijepljeno pa je ne može ni dobiti? ili ako moje dijete oboli od neke bolesti protiv koje je cijepljeno pa onda još ima i trajne posljedice, tko onda snosi posljedice?)

osim toga, po tom principu bi svaki npr. pušač trebao potpisati da se odriče prava na liječenje svih bolesti koje će možda dobiti zato što puši? ili svaka osoba koja se hrani smećem pa zbog toga oboli? ili svaka osoba koja se bavi nekim sportom gdje su ozljede česte? ne kužim...fakat ne kužim zašto bi se netko odrekao prava na liječenje na teret hzzo-a kad svi mi uredno svaki mjesec plaćamo zdravstveno osiguranje?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    fakat ne kužim zašto bi se netko odrekao prava na liječenje na teret hzzo-a kad svi mi uredno svaki mjesec plaćamo zdravstveno osiguranje?
    Zato jer je npr. direktno, svojim nemarom prema djetetu, ugrozio njegovo zdravlje i život? Bez zeke, dala bih taj papir na potpis roditeljima koji ne žele cijepiti djecu. Zašto bi zdravstvo financiralo cijepljenje, a poslije još i posljedice nemara roditelja?

I u svojim nabrajanjima nisi mi odgovorila na drugo (od dva retorička) pitanja: Bi li necijepljeno dijete odvela u krajeve u kojima je poznato da postoje zarazne bolesti protiv kojih se može cijepiti, a ti to nisi napravila? (čitaj-u Zagorje npr. )

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne volim zastrasivanja tipa " cjepivo je otrov" , ali ne lezi mi niti ono " bolestine vrebaju iza coska i cijepljenje vas stiti 100 % od njih".

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer je npr. direktno, svojim nemarom prema djetetu, ugrozio njegovo zdravlje i život? Bez zeke, dala bih taj papir na potpis roditeljima koji ne žele cijepiti djecu. Zašto bi zdravstvo financiralo cijepljenje, a poslije još i posljedice nemara roditelja?

[/I][/I][/COLOR])
    a zašto zdravstveno financira doživotnu metadonsku terapiju ovisnicima? zašto takvi mogu u invalidsku...pa uz drogiranje, nesposobnost za rad...još im i mirovinu plaćamo...
    ne znam...
    teško pitanje...
    a ovisničke obitelji...koje umaju komplet usluge na teret države....zbog nemara čijeg?
    ako već raspravljamo o nemaru...

onda se i nemar ovakvih roditelja isto treba tolerirati...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto zdravstveno financira doživotnu metadonsku terapiju ovisnicima? zašto takvi mogu u invalidsku...pa uz drogiranje, nesposobnost za rad...još im i mirovinu plaćamo...
    ne znam...
    teško pitanje...
    a ovisničke obitelji...koje umaju komplet usluge na teret države....zbog nemara čijeg?
    ako već raspravljamo o nemaru...

onda se i nemar ovakvih roditelja isto treba tolerirati...
    Upravo tako i ja razmišljam, dakle nisam bila nemarna, redovito cijepila djecu..
    I sad mi najmlađe dijete ima autizam (nebitno koji je uzrok) i sve sli doslovno sve terapije plaćamo, troškovi su nam oko 4500kn mjesečno... Jer te terapije nemogu na teret hzzoa, a dijete niti krivo niti dužno, za razliku od narkomana, alkoholičara i sličnih koji se godinama, pa čak i doživotno liječe na teret hzzo-a-

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •