I mi imamo problem sa jelom, ali...
...ja sam svjesna da smo negdje napravili gresku, da se vjerojatno moglo malo drukcije, ali ne znam kako ispraviti, kako nesto promijeniti, treba mi savjet jer ima dana kad sam na rubu I da, treba ju zabavljati da bi nekaj pojela.

Dakle, M.ima 23 mj., od krute hrane (mislim komadi koji se zvacu) jede: jabuku (par grizova), bananu, kruh i pika vilicom knedle(isto samo 3-4 zalogajcica). Sve ostalo mora biti gnjeceno, ne zeli uopce otvoriti usta kak spada (njoj u usta ne mozemo staviti ni cijelu malu zlicu), sve kaj nije konzistencije "malo promuljam po ustima i progutam" pljuje van i to tako strucno navuce na vrh jezika (mandarinu nece jesti nego ju iscucla i svaki malu mrvicu pljucka). Nece zvakati aps.nista. Juha- nema sanse, sve se iscijedi jer usta ne otvori dovoljno. Jedino kaj bi moglo svaki dan to je pire+spinat i pire+meso u saftu(sitno usitnjeno). Svaku vecer jede cokolino. Dorucak je ili keksolino, dukatino ili sir i vrhnje, nekad meko kuhano jaje. Nece ni probati ni primirisati drugo. Voli piti mlijeko, to je na meniju u jutro cim se probudi.

Ona nikad nije gladna, ne trazi sama jesti(samo piti),a i kad prodje po 7-8 sati da nis ne pojede treba ju nutkati. Takva je od pocetaka dohrane, ali dok je cicala (do prije 4 mjeseca) bar sam se time tjesila, a sad...ne znam kak prezivljava. Mrsava je, ali zivahna turbo i tu vidim da je s njom sve ok.

Kako rijesiti to njeno nezvakanje (nikad nismo miksali hranu), kak da ona otvori usta da unutra stane cijela mala zlica. Kak ju zadrzati uz nas dok jedemo, ona nema mira, odmah ide ca, nema interes za hranu nikakav. I kak da rijesim to sama sa sobom?