Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Nekakanje dojene bebe

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Nekakanje dojene bebe

Vjerojatno ima negdje, ali stvarno ne mogu naći...

Znam da je za dojenu djecu normalno da nemaju stolicu čak i do 10 dana, ali ovo kod nas je sad ipak to much.
    Do dva mjeseca kakao svaki dan, čak i po nekoliko puta. A onda je stalo. Sada kaka jednom u 10 dana i to tek malo, mrvicu. Ali prducka.... . Čak primjetim kako se napreže i to vrlo često pri dojenju, sav se izvije, pa zgrči, ali ništa...Masaže, dizanje nogica ne pomažu, prducka tako jako da se redovito budi. Čim ga spuštam u ležeći položaj - prducne i budi se. Spavanje po danu nam je nemoguća misija. Po noći kako kad.
    Isključivo je dojena beba.
    :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Je li napredan,mislim, jesi li sigurna da kvalitetno doji, osjetis li let down?
    Stavljaš li ga da podriguje u toku i nakon dojenja?
    Probaj malo pripaziti na svoju prehranu i svakako pij najmanje dvije šoljice čaja od komorača. Ako vidiš da ništa ne pomaže, daj i njemu malo tog čaja, po mom mišljenju, bolje i to ponekad nego da se dijete tako pati.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lady A prvotno napisa
    J daj i njemu malo tog čaja, po mom mišljenju
    Caj mu nece pomoci!

Ne kaka zato sto iskoristava u potpunosti majcino mlijeko.
    Maja bas u razdoblju od 2og do 4og mjeseca nije kakala po 14 dana.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Znam da je normalno da ne kaka, ali vidim da se muči....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

daj pogledaj ovaj topic
    pomozimo im da kakaju

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi smo prošle isti problem, moj zaključak je: ako se beba ne muči (plače, neraspoložena je ili odbija cicu) ja ne bih intervenirala. Ako ipak ima tegoba onda je to uzrokovano ne nedovoljnom količinom stolice, već nemogućnošću otpuštanja. I tada bi prvo pokušala toplim oblozima i masažom, podizanjem nožica, možda masažom oko anusa, a tek onda čepić. Kod nas toplomjer nije pomagao a i nekako je nezgodno držati ga dulje vrijeme ( bojala sam se da ne ozljedim debelo crijevo, a i higijenski mi je bili upitno ). Zato smo mi koristili ćepić, koji je btw izlazio nakon nekoliko sek. cijeli i puno kakice nakon toga. Sa vremenom je cura sve duže izdržavalja bez tegoba, pa bi se na kraju sama pokakala i tako ih više nismo morali upotrebljavati.
    Nakon petog mjeseca tih problema nije vise bilo, a kad smo poceli dohranu pogotovo.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ariens je napisala/o:[b]
    Caj mu nece pomoci!

Nama je pomogao, a to su stvarno bile male količine i ponekad (a curica mi je osim tih nekoliko gutljaja samo dojila do 6 mjeseci). AndrejaMa kaže da malecki slabo i spava pa mi ga žao, ne nagovaram ali sigurno znam da komorač nije agresivan čaj.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I D. je znala ne kakati po desetak dana ali nije imala nikakve tegobe :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •