Lucija Ellen prvotno napisa
Uzmi fiziolosku i dobro nakapaj/nasrcaj. A onda kupi set za infuziju (onu cjevcicu) - kosta 5 kn u apoteci. Onaj mekani dio stavis bebi u nosnicu a ti s druge strane usisi, kao na slamku.
Mi smo jučer bili kod pedice i rekla nam je da se tako oštečuje sluznica nosa i to pogoduje stvaranju bakterija.Dok je L imala one vidljive šmrkljiće,nakapala bi fiziološkom i vadila štapićem.Ali za vikend je počela jako šmrcati i nosić joj se začepio pa je MM kupio aspirator za novorođenčad(oko 15kn!!) i još mu je žena uvalila Nuk-ovu pumpicu koja je tak-tak.I otkako je pedica rekla da joj to ne radimo MM se prepao i ni blizu mi ne da sa bilo kakvim cijevčicama.
Savjet za začepljene nosiće;zagrijte i naparite kupaonu(ja pustim vruču vodu da curi 15-tak min.),nakapajte bebi nos sa fiziološkom ili aqua maris kapima i provedite s dijetetom u kupaoni barem 10-15 min.Otvorite vrata kupaone na par minuta i tek onda izađite van jer bi u suprotnom postigli kontra efekt.Umjeto da se nos odštopa on bi se zaštopao.Ili;nakapajte nos i okrenite bebu na trbuh a po leđima lagano lupkajte par minuta.Nama obe varijante pomažu.
A ako je baš frka i vidim da teško diše ja uzmem taj aspirator pa joj sve usišem