G. ide u vrtić od septembra prošle godine i sve je bilo ok dok nije prešao u stariju grupu.
Nije problem u grupi već u jednoj od dvije tete koje su ga sad zapale.
Naime, dešava se sljedeće:
prvo je MM naišao jednom u neuobičajeno vrijeme i stajao sa druge strane vrata dok je dotična urlala na jedno dijete koristeći pri tom neprikladan riječnik,
sveukupno ona se meni nikad nije naročito dopadala ali ne mogu svi da prođu moje kriterije, nisam se na to obazirala.
Sad se dešava sljedeće:
već nekoliko puta kad dođem po G. u vrtić ona ga zove po sobi, gleda lijevo desno, onda PITA DRUGU DJECU "gdje je Gabi?",
da bi sav njen komentar na to bio : "biće da je negdje izašao" !!!!!
MOLIM!? :shock:
Gabi se nekoliko puta upiškio u gaće - obavezno u njenoj smjeni,
neki dan se čak i pokakioa to nikad NIKAD nije napravio, - također u njenoj smjeni...
Ona djeci govori stvari tipa "posvađala sam se s tobom, ljuta sam na tebe, neću više da pričam s tobom" isl.
Jučer je poslala Gabija u wc sa još jednim dječakom iz grupe - da idu sami.
U neka doba je skontala da se ne vraćaju, pa ih je tražila i pronašla u wc-u na drugom kraju vrtića,
prekopali su kantu za smeće i prsklali se vodom, našli bocu tečnog sapuna i pravili pjenu,![]()
mislim, naravno da nije ok ali šta očekivati od dva trogodišnjaka ????
I sad, ona meni prebacuje zbog tog događaja i pita me "da li je on takav i kod kuće"
MOLIM!?
Došlo mi da joj lanem nešto ali sam se suzdržala.
Nekako bih prešla preko neprimjerenih komentara koje upućuje djeci,
ali stvarno me strah toga da oni trogodišnjake šalju da sami idu u wc - znači sve sami obave i vrate se nazad.
Zar to nije previše za jednog trogodišnjaka?
U kupatilu je uvijek mokro, ne daj Bože da se oklizne ili tako nešto,
a može i da odluta ko zna gdje, možda čak i da izađe van iz vrtića,
od tog noćne more imam.
Da li je to praksa u svim vrtićima?
Kako da se postavim?