Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Reakcija na namirnice

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Reakcija na namirnice

Malo sam zbunjena oko reakcija na neke namirnice tj. nije mi jasno što je zabrinjavajuće. Radi se o dvije stvari, suhim marelicama i kiviju.

Ponekad skuham Tinu griz sa suhim marelicama što mu je jako fino i s guštom pojede, ali nakon toga ima dva dana neprestano stolicu tj. svaka pelena mu je pokakana. Ne proljev, nije tekuća, već mekanu stolicu. Znači li to da mu suhe marelice ne odgovaraju odnosno da ih ne bi trebao jesti?

Druga stvar je to što na kivi reagira crvenilom oko ustiju koje se povuče u roku sat-dva. Znači li to da ga ne bi smio jesti? Da li je moguće da se uz tu vanjsku manifestaciju javlja još neka? I ja zapravo reagiram slično na jako kiselu hranu samo što lakše od njega pogodim usta pa ne brljam toliko po licu. Znam da bi najjednostavnije bilo ne dati mu kivi, ali jako mu se sviđa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Neka me netko ispravi ako griješim, ali kivi je jedan od najvećih alergena.
    F iako je navršio tri godine još ga nije probao.
    I da crvenilo oko usta je reakcija na kivi, a marelice su poznate po tome da omekšaju stolicu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj anne prvotno napisa
    Neka me netko ispravi ako griješim, ali kivi je jedan od najvećih alergena...

I da crvenilo oko usta je reakcija na kivi, a marelice su poznate po tome da omekšaju stolicu.
    Nemam šta dodati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj anne prvotno napisa
    Aha, znaci to je to radi cega moram svaku pelenu oprati.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, cure, ali izgleda da nisam baš najjasnije objasnila što me muči.

Nije mi jasno što je reakcija, a što je alergija. Znam da marelice potiču stolicu, ali je li tako često kakanje zapravo reakcija? Ne pričam samo o mekšoj stolici već o osam pokakanaca umjesto dva.

Isto ne razumijem to s alergijom. Ja volim zelenu salatu jako, jako kiselu. Često oko ustiju imam crveni osip od octa nakon jela. Je li to alergija? Da li to znači da moram prestati jesti ocat? Da li se alergija manifestira samo izvana ili poremeti još nešto?

Zapravo bih valjda htjela da mi netko objasni što je alergija i što radi organizmu, ali, onako, for dummies.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Za marelice ne znam, a za kivi - moja sestra je maloj dala kivi kad je imala cca 18 meseci i isto je imala crveno oko usta. Dr je rekla da je to reakcija, potencijalna alergija, ali pošto je još mala ne rade se alergene probe nego da sačeka pola godine - godinu i ponudi joj ponovo pa vidi. Sledeće zime (sa 2.5 godine) papala je kivi bez problema i bez crvenila.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Balarosa mislim da je crvenilo oko usta alergijska manifestacija. Za marelice ne znam... kako je reagovao na svježe (dok ih je bilo)? Prečesto kakanje može biti alergijska reakcija na hranu (sve do vodenog proliva) :/

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svježe nije htio jesti, pojeo je možda dvije i nisam primjetila nista posebno.
    Apstinirat ćemo ovu sezonu od kivija, a i od marelilca, ako ništa drugo, lakše je s pelenama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mene zanima na koji se sve nacin moze manifestirati reakcija?

nama je izbio jedan plikic na zapescu pa neznam dali je to neka reakcija-iako nismo uvodili nijednu novu namirnicu niti kremu-pa sad neznam dali je to neka reakcija na nesto,alergija ili nesto trece....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da nadodam da taj plikic izgleda ko da je opecena koza..iako nju ne smeta dok ju pipnem na to mjesto-a opecena nemre biti nikako ...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Budući da smo mi imali alergijsku reakciju na komponente iz hrane mogu samo napisati kako je to kod nas izgledalo jer svako dijete nemora imati jednaku reakciju na isti alergen.

L je obilno povratila u par navrata, a ja sam prvo pomislila da se prenajela i nagutala još pritom zraka jer je halapljivo cicala.
    Uslijedila je vodenasta stolica.
    Dva dana kasnije pojavili su se plikovi slični opekotinama u području pelene, zapešću i ispod okeca, nakon samo pola sata plikovi su se proširili po cijelom tijelu i počela je teško disati.
    Dolaskom kod pedijatrice u roku par minuta počela se gušiti i dobila je inekciju SM.
    Plikovi su se pojavili nakon toga još nekoliko puta unutar deset dana iako je od inekcije bila isključivo na cici.

Preporuka alergologa je bila da se jedna namirnica uvodi svaka dva tjedna jer je toliko ponekad potrebno organizmu da reagira.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koliko vremena treba proci nakon sto se nesto pojede da se vidi reakcija??

danas sam uocila male mjehurice na guzi...

nismo uvodili nijednu novu namirnicu pa me zanima dali je moguce da se pojavila reakcija na nesto sto je u pocetku vec bila prihvatila pa joj sada vise iz nekog razloga ne odgovara...?..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Braziljanka sve je moguće barem je meni tako rekao alergolog.
    A najviše me iznenadila kad je rekla ako recimo danas nešto pojede reakcija se može javiti tek za dva tjedna.
    Ma najbolje ti je da pedica to pogleda pa ćeš biti mirna.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni također nije nešto jasno, zapravo ne znam da li se radi o atopijskom dermatitisu ili reakciji na neke namirnice.
    Moja P ima 8 mje. i na jednom je obroku dohrane, dosada je probala rižu, juhicu od teletine, ribu bijelu, rižu, palentu, puretinu, jabuku, bananu i krušku, odlično je prihvatila dohranu.
    Već nekih desetak dana po stomaku joj se pojavio nekakav osip, točkice od kojih su dvije ili tri kao bijeli prištići sada ne znam da li je to reakcija ne hranu ili ne.
    Jel netko možda imao sličan problem?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •