Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: MOLIM VAS POMOĆ

piki

Početno MOLIM VAS POMOĆ

Htjela bi vas pitati za savjet! Moj slučaj je malo kompliciran, ja i moj muž mladi smo roditelji koji smo tek dobili prvo djete i nismo bili upoznati s našim pravima nego smo sve slučajno saznali ili na internetu ili od prijatelja naših roditelja. Rodila sam naše prvo dijete u 8 mjesecu 2005. i ja i moj muž smo nezaposleni, ja sam redovni student na fakultetu, a moj muž je na burzi od drugog mjeseca 2006.! Živimo u Zaprešiću. Nitko nama nije rekao niti na burzi niti u HZZO-u ni u mirovinskom u Zaprešiću da on ili ja imamo pravo da nam se upiše 12 mjeseci radnog staža u radnu knjižicu. Ja sam nedavo slučajno saznala na internetu da smo imali pravo na to. Moj muž je danas išao u mirovinsko pitati u vezi upisa radnog staža, a žena u mirovinskom mu je bezobrazno rekla "DA GDJE BI MI STIGLI DA SVAKOM ŠALJEMO PISMENU OBAVIJEST!" Rekla mu je da burza ima veze s tim te da oni s burze šalju ljude u mirovinsko. Socijalana radnica je mom mužu rekla da burza nema veze s tim te da se obrati mirovinskom. Slična neugodnost se i meni dogodila kada sam išla prijavljivat prvi puta dječji doplatak u 2 mjesecu 2006. jer nitko nam nije u HZZO-u rekao da imamo pravo već dječji doplatak prijaviti i 2005. kada nam se rodio sin, a znali su jako dobro da sam studentica koja prima porodiljno od 1600 kn i da je moj muž nezaposlen, žena je samo rekla "A ZAŠTO SE NISTE PRIJAVILI ZA DJEČJI DOPLATAK GODINU RANIJE". A što se tiče 1600 kn koje sam ostvarila kao porodiljno i to sam slučajno saznala od mamine prijateljica koja je rekla da imam pravo na to, u HZZO-u mi isto nitko nije rekao da ostvarujem pravo na tih 1600 kn. Meni je već dosta nesposobnost birokrata u Zaprešiću koji očigledno ili neznaju svoj posao ili ga nisu sposobni obavljati kako treba, a očito ih nije niti briga za ljude. Molim vas za pomoć jer bi htjela prijaviti ovu gospođu iz mirovinskog nekoj nadležnoj instituciji, a neznam kome da se obratim pa VAS MOLIM ZA POMOĆ!!!!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

piki,

ne bih htjela zvučati grubo, ali ja mislim da je na pojedincu da se informira o svojim pravima. Nitko nikome ne šalje obavijesti doma o pravima koja ima, to je nešto što se sama moraš raspitati i tražiti. Ovo je na primjer dobro mjesto za saznati mnoge stvari.
    Ne vidim baš razloga za prijavljivanje gospođe iz mirovinskog, možda nisam dobro shvatila iz tvog posta, ali meni se čini da te ona uputila na to da imaš pravo na doplatak, ili?
    Nije mi jasno jesi li ti išla na mirovinsko se raspitati pa su ti rekli da nemaš nikakva prava pa si zato ljuta? Jer to ne bi bilo u redu. Ali ako očekuješ od njih da te samoinicijativno obavještavaju o tvojim pravima, to baš i ne ide tako :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    piki,

ne bih htjela zvučati grubo, ali ja mislim da je na pojedincu da se informira o svojim pravima. Nitko nikome ne šalje obavijesti doma o pravima koja ima, to je nešto što se sama moraš raspitati i tražiti. Ovo je na primjer dobro mjesto za saznati mnoge stvari.
    Ne vidim baš razloga za prijavljivanje gospođe iz mirovinskog, možda nisam dobro shvatila iz tvog posta, ali meni se čini da te ona uputila na to da imaš pravo na doplatak, ili?
    Nije mi jasno jesi li ti išla na mirovinsko se raspitati pa su ti rekli da nemaš nikakva prava pa si zato ljuta? Jer to ne bi bilo u redu. Ali ako očekuješ od njih da te samoinicijativno obavještavaju o tvojim pravima, to baš i ne ide tako
    Ovo potpisujem u potpunosti i moram priznati da sam se iznenadila malo na tvoj post jer studenti su poznati po snalažljivosti i u traženju informacija i naučeni da im se ništa ne servira

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

piki, nitko te nema obavezu obavještavati o tvojim pravima već je na tebi da se informiraš koja su i da se izboriš za njih. mislim da si koji puta otišla ili nazvala hzzo i raspitala se da bi sigurno pravovremeno saznala sva svoja prava tijekom i nakon trudnoće.

npr. kad sam ostala trudna hodočastila sam na hzzo, raspitivala se kod poznanika, preko raznih foruma tražila informacije i sl. da točno saznam što mi pripada i koja mi sve dokumentacija treba (da nisam sigurno bi sve završilo kao i kod tebe :/ )

piki

Početno

Znam sada da te nitko neće obavijestiti o pravima koja ostvaruju roditelji, no ja sam tamo bila barem 10 puta jer kao i druge osobe trebala sam ipak donjeti negdje dokumente za porodiljno, dječji doplatak, prijavu zravstvenog za dijete i sebe i hrpu drugih stvari. No mene živcira LJENOST TIH BIROKRATA koji ti neće reći da imaš pravo na 3 stvari: porodiljno, dječji doplatak i pravo na upis radnog staža! ŠTO JE TO TAKO TEŠKO ZA REĆI?! Osim toga internet sam dobila nedavno i tek nedavno sam saznala za ostvarenje prava na radni staž. ALI MENE ZANIMA KOJIM INSTITUCIJAMA SE LJENI I BEZOBRAZNI BIROKRATI MOGU PRIJAVITI!!!!! Kao što se vidi iz prijašnjeg posta gospođa iz mirovinskog je lopticu odgovornosti prebacila na zavod za zapošljavanje, a socijalna radnica u zavodu za zapošljavanje je rekla da je mirovinsko za to odgovorno i tako u nedogled.... Što se tiče dječjeg doplatka njega sam stvarila 2006., a mogla sam godinu ranije no u HZZO-u mi je gospodin za šalterom je rekao kada sam 2005. došla prijaviti porodiljno i pitati za dječji doplatak da ga mogu ostvariti tek 2006. u drugom mjesecu, a gospođa u HZZO-u mi je kada sam došla u 2 mjesecu 2006. rekla "A ZAŠTO SE NISTE PRIJAVILI GODINU RANIJE" takvih primjera ima hrpu.... Meni je takvih nesposobnih birokrata već lagano dosta i zato želim prijaviti ovaj zadnji slučaj koji se dogodio sa radnim stažom jer ne želim dozvoliti da takva nesposobna osoba radi i zezne tko zna koliko još ljudi!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •