Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: uklanjanje strija

dija0

Početno uklanjanje strija

bok curke jeli netko možda išao na nekakve tretmane za uklanjanje strija i jesu li pomogli

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nažalost tu ti nema pomoći :/

dija0

Početno

pa mislim postoje tretmani za uklanjanje celulita pa vjerovatno mora posojati i za strije

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Navodno ima neki tretman uklanjanja laserom. Frendica isto istražuje pa ako doznam nešto konkretnije javim.

dija0

Početno

ajd please ili ako čuješ da je netko isprobao neki tretman i da je dobar javi a i ja ću ako kaj saznam

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dija0 prvotno napisa
    pa mislim postoje tretmani za uklanjanje celulita pa vjerovatno mora posojati i za strije
    Pa i ne baš. Preskupo za skoro nikakav rezultat

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pomiri se sa njima i prihvati ih kao dio sebe,kao uspomenu na trudnocu i bit ce ti lakse

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dija0 prvotno napisa
    postoje, pitala sam kozmetičarku
    u pitanju je iznimno agresivan piling, koji se ublažuje prijelaz između kože i strije, ne uklanja nego je čini manje vidljivom

rekla mi je da samo laser pomaže za stvarno uklanjanje strija

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

postoji melem za strije - striet - iz srbije. odličan je protiv nastanka strija, a piše da se može koristiti i za uklanjanje. koristila sam ga prvu trudnoću i nemam ni jednu striju, počela sam i s mazanjem u drugoj trudnoći ali tek sam u 4. mjesecu tako da još ne mogu ništa reći

http://www.saljic.com/sr/products negdje pri dnu stranice

njegove proizvode su spominjali i na drugim topicima ovog foruma. uglavnom ovaj protiv opekotina koji je više nego izvrstam.
    ako se ne varam mislim da bočica od 200 ml košta oko 50 kn, ali me nemoj držati za riječ. ako te zanima mogu se raspitati

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovaj drugi se zove Jomelop i zbilja je odličan. Prošlu trudnoću sam se od prvog dana redovito mazala Strietom i ne znam koliko je pomoglo, jer strije nisam izbjegla. Ja ipak mislim da to najviše ovisi o samoj elastičnosti i strukturi kože.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da to najviše ovisi od kože .. frendica je koristila mnoge markice kremica protiv strija , savki dan , cijelu trudnoću .. imala je prekrasan trbuh (ko iz reklame) .. 4 dana prije poroda koža joj je popucala do neprepoznatljuivosti

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam da li ih već imaš pa ih želiš ukloniti ili se preventivno želiš "zaštititi". Meni je preventivno pomoglo bademovo ulje. Evo, i tu se pričalo o tome:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=strije

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa
    mislim da to najviše ovisi od kože .. frendica je koristila mnoge markice kremica protiv strija , savki dan , cijelu trudnoću .. imala je prekrasan trbuh (ko iz reklame) .. 4 dana prije poroda koža joj je popucala do neprepoznatljuivosti
    I meni je baš pred porod oko 20-ak dana prije samo krenula pucat i pucat.Koža je došla do svojih granica rastezljivosti i krc,no ja sam na neki nacin cak i ponosna na svoje 8) jer je tu rasla mamina LJUBAV I mislim da bi svaka žena tako trebala razmišljati,pa da se kompletno okrene pogled na to u nekim plemenima su što obješenije cice to bolje-jer znači da je žena puno djece odhranila i da je plodna-meni je fenomenalno takvo razmišljanje

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

O da, prepoznajem se. Ne znam koliko su česte, ali ja sam na trbuhu dobila one vertikalne - njih 4 velike
    A cike :/ , dva tjedna poslije poroda jednu noć moje malo spavalo 2 sata dulje... sada imam jednu zebrastu ciku .... a to su bile paženi i maženi cike i trbuh
    Ne namjeravam poduzimati ništa prije prestanka dojenja, a i ne opterećuje me osobito

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj marta07 prvotno napisa
    O da, prepoznajem se. Ne znam koliko su česte, ali ja sam na trbuhu dobila one vertikalne - njih 4 velike
    Ti ih barem možeš prebrojiti. Ja ih imam toliko da bi brojenje bilo nemoguća misija. Jedno vrijeme se nisam ni pred mužem htjela skinuti, a sad me više nije briga. Pred Bogom i zakonom je obećao da će biti sa mnom u dobru i zlu (pa nek trpi i strije), a za ljubavnika ionako više nemam kondicije.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ssss prvotno napisa
    u nekim plemenima su što obješenije cice to bolje-jer znači da je žena puno djece odhranila i da je plodna-meni je fenomenalno takvo razmišljanje
    Ja bih u tim plemenima visoko kotirala. Čak sam u stanju dojiti ležeći na leđima dok mali leži pokraj mene.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Oooo i ja sam se mackala i mackala i svejedno dobila strije po trbuhu, tjedan dana prije termina-prva trudnoća. Druga trudnoća-samo su se malo produljile...Ali još uvijek mogu u bikini-bar doks e trbuh vrati u prvobitno stanje , stije se ne vide ispod gaća, ali opet ne mogu one ultra plitke...
    Ali i skreno, zaboli me nekako baš, kako je netko rekao, to mi je uspomena na trudnoće. . Bar imam izgovor!

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj devet_mjeseci prvotno napisa
    Citiraj ssss prvotno napisa
    u nekim plemenima su što obješenije cice to bolje-jer znači da je žena puno djece odhranila i da je plodna-meni je fenomenalno takvo razmišljanje
    Ja bih u tim plemenima visoko kotirala. Čak sam u stanju dojiti ležeći na leđima dok mali leži pokraj mene.
    Oooo kad bi se pričalo o pozama,imala bi šta pisat kao što i stoji u potpisu

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jooooj strije...ja sam jos trudna i vec sam ih dobila na cicama. tek su sad dosle na idealnu velicinu (inace su ultra male) i sad su unakazene strijama i jos mi je neka zilica popucala (dal netko zna sta to znaci?) - tak da sad izgledaju ko hirosima!!!

ne znam dal cu se moc pomirit s njima kad prestanem dojit bit ce male i jos pune strije

ima li netko iskustva s vichyjevom kremom protiv strija - ona navodno uklanja vec nastale strije. ja ju koristim al strije su jos tu

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa
    ima li netko iskustva s vichyjevom kremom protiv strija - ona navodno uklanja vec nastale strije. ja ju koristim al strije su jos tu
    ja sam ju koristila prvu trudnocu i nisam dobila niti jednu jedinu striju, ali nekak si mislim da je to vise zbog dosta ravnomjernog dobivanja na tezini cijelu trudnocu. mislim ju koristiti i ovaj put, ali pricekat cu dok mi kg prestanu padati, nekak mi se cini da mi sad ne treba (peru me mucnine i gubim na kg - visak od prosle trudnoce koji nisam nikad skinula )
    koza mi je inace podlozna strijama, ali fakat samo u extremnim situacijama kao npr u pubertetu kad sam u nekoliko tjedana od bez-cica-bez-guze sportasice odjednom postala zensko

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Akoo si u Zg, uklanjanjem strija i drhtavog stomaka nakon poroda se bavi dr. Kaliterna u ordinacij Poliderma.
    Radi se laserom. Osobno nisam bila, ali ono sto sam vidjela na tv izgleda poprilicno impresivno.
    Ako nista, mozes se informirati.
    Ja jos nisam popucala, ali imam jos 2 mjeseca fore.
    Sve se tjesim da ipak ima lijeka.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja imala strije na cicama u pubertetu, kasnije su mi nestale. možda mi i ove trudničke sam tak nestanu. da bar

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

JA se u prvoj trudnoći nisam uopče mazala, trbuh imala kao slon i ništa. Vodila sam se time da strije ovise o elastičnosti kože a nikako o turbo skupim izreklamiranim proizvodima. I nisam htjela na to bacati lovu. Sad sam opet trudna. Zadnjih mjesec dana se trackam Niveom. Pojavilo mi se par strijica iznad pupka............
    Do kraja, tko zna....? Imam još fore.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

genetika, cure, genetika...
    pucanje kože ovisi isključivo o njezinoj elastičnosti i to do zadnjeg sloja: možete vi mazati gornji, ovaj vidljivi, koliko hoćete, ali ona puca u donjim slojevima; ovo što mi vidimo kao strije je samo odraz unutarnjeg stanja.

nema kreme koja će pomoći, ublažiti, spriječiti: ako ti je "grah pao" da popucaš, popucat ćeš ma što radila.
    sve ostalo je marketing!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    genetika, cure, genetika...
    pucanje kože ovisi isključivo o njezinoj elastičnosti i to do zadnjeg sloja: možete vi mazati gornji, ovaj vidljivi, koliko hoćete, ali ona puca u donjim slojevima; ovo što mi vidimo kao strije je samo odraz unutarnjeg stanja.

nema kreme koja će pomoći, ublažiti, spriječiti: ako ti je "grah pao" da popucaš, popucat ćeš ma što radila.
    sve ostalo je marketing!
    E da, to sam davno pročitala...........u donjim slojevima.........

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam skroz sigurna da ova teorija s genetikom skroz stoji.
    Dobila sam brdo strija u pubertetu i za očekivat je bilo da će ih biti i u trudnoći. U prvoj trudnoći sam se mazala kremom koju mi je dilao ginekolog i dobila sam jednu jedinu zanemarivu striju zadnjih par dana trudnoće.
    Drugu trudnoću sam se mackala sa svim i svačim osim ove kreme iz trudnoće br. 1 jer ju nigdje nisam uspjela nabaviti. I popucala sam skroz naskroz.
    Razlika u kilaži je bila zanemariva.

Tako da sam sklona tvrditi da je krema bila presudna. Bila je bazirana na hialuronskoj kiselini. Nekog švicarskog proizvođača.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tina, ne bi li taj ginekolog onda bio multililijarder?

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo ja upravo kažem da se u prvoj trudnoći nisam mazala - niti sam popucala. Sad se opet ne mažem (osim Niveom i to zadnjih 3 tjedna) i polako pucam.
    Nema pravila. Znam brdo cura koje su se mackale i trackale najskupljim kremama i ispucale ful.
    Genetika, marketing, genetika, marketing.......... Tko ima viška love nek isprobava marketing, nemam ništa protiv. Ali mislim da u ovom slučaju ipak genetika ima glavnu ulogu-možda sam u krivu?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tina, ne bi li taj ginekolog onda bio multililijarder?

Nije on izmislio kremu, on ju je preprodavao. ispod stola, naravno. Nije bila tako skupa da bi od svoje zarade postao milijunaš, a kamoli multmilijarder. Bila je u rangu s nekom srednjom cijenom, jeftinija od Vichya i sl.
    ono što mene više brine je to što je ja kasnije nisam mogla nabaviti ni preko njega, ni preko one apoteke na Dolcu. Tamo su se čudom čudili, nije je bilo u nikakvom registru pa mi je čak padalo napamet da sam bila pokusni kunić skupa s P u trbuhu :/
    Al činjenica je da su me strije tad zaobišle i da sam je mogla nabaviti - kupovala bih je opet.
    A bih li usprkos mazanju popucala u 2. trudnoći - to nikada nećemo saznati.

roby, ako je kod tebe sličan slučaj, sklonija sam misliti da se radi o općem stanju kože/organizma nego o genetici. Naime, ne kužim kako se geni mogu promijeniti od 1. do 2. trudnoće?

Ili da krenem na 2. teoriju: možda su dečki krivi za sve? Možda tvoja Dunja dobije pišu kao što ju je dobila moja Anja koja je postala Mihael.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve ostalo je marketing!
    Ne bih se slozila skroz s ovim.
    Ja vjerujem da kvalitetan (ne nuzno skup ja koristim sto mi sestra smucka) proizvod moze ublaziti i minimizirati strije. Ako se redovito nanosi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a, uvijek možemo ići na kokoš-jaje sistem...

budući da mi se gade sve kreme, namazi i razmazi, nikad ništa nisam koristila.
    a nijedne strije.

eh, sad... da sam koristila nešto, možda bih tu "sreću" pripisivala kremi.
    ovako je pripisujem genetici, rastezljivosti kože, sudbini...
    a imala sam i godinica kad sam rodila, pa ne mogu reći kako je mladost zaslužna.

ne znam... meni bi bilo jako drago da neko sredstvo zaista postoji: bilo bi manje žena koje se oko toga sekiraju, manje selebritija koje rađaju ranije kako bi izbjegle te "posljedice" itd...
    nažalost, ne vjerujem u to...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pravo da kažem nisam nikad bila retjerano revna u mackanju i trackanju. onako znalo me uhvatiti pa se mjesec dana trackam pa šest mjeseci ne.
    zapravo sam zaključila da za mene te kremice trebau biti u malim pakiranjima jer se brzo zasitim njihovog mirisa.
    imam strije po guzi od puberteta.

od kad je plusić poplavio na testu, mackam se od cica do koljena svaki dan. nekad ulje, nekad kremom protiv strija a nekad uzmem dječju kremu pa se namažem.
    za sad nema novih strija obzirom da sam se do sad ravnomjenro popunjavala. kako će biti dalje, nemam pojma.
    nadam se da ih neće biti po trbuhu jer iskreno ja svoj trbuh obožavam (kad sam mršava) i užasno me smetaju ožiljci od operacije žuči....ako bude strija definitivno će to biti razlog za stručno uklanjanje.

neznam ima li to veze sa genetikom, ali ako i ima ja nemam ništa od svoje majke....sva sam ko stari moj, kao njegova fotokopija a on je imao nekoliko puta u životu oscilacije u težini i nema strije. Mama je rodila nas troje i ima svega par komada na bedrima, jedva vidljive...pa sad...vidjet ćemo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •