-
praktičan savjet: kako prati ogradicu za krevetić
strah me je oprati ju u veš mašini. punjena je sa spužvom i imam osjećaj da će se cijela izgužvati i uništiti. možda kemijska čistiona?
-
Ja našu perem u vešmašini. Stara je skoro tri godine i niš joj nije. Pogledaj kakvo održavanje piše na deklaraciji. Ako se bojiš u vešmašinu, peri ju na ruke. Nema potrebe za kemijskom čistionom (osim ako je u uputstvima strogo zabranjeno namakati ju, što sumnjam).
-
naša je iz TL i perem je u mašini
-
Imam ogradicu koju je šivala mi kuma, punjena je spužvom debelom 5 cm, a ograda je duga 2m i ja to sve strpam u mašinu na 40. jedino se teže suši jer je deblja spužva.
Nema toga da išta perem na ruke, čak i sve one male plišane igračkice koječim punjene što piše da se peru isključivo površinskim brisanjem, kod mene su preživjele mašinu.
Možeš je ne centrifugirat ak ti se čini da bi se previše zgužvala, inače joj nebi trebalo bit ništa..
-
ubaci u masinu i samo pazi da temperatura ne bude visa od 40 - moglo bi ti zguzvat nepovratno spuzvu...
ja prala nasu prekonekoliko puta u masini - ko nova je (jest da je ne koristimo vec goooodinama
)
-
Ja svoju zarolam i ubacim u mašinu na 40. Nije prominila izgled niti malo. Kupljena u Adaxa.
-
Ja svoju zarolam i ubacim u mašinu na 40. Nije prominila izgled niti malo. Kupljena u Adaxa.
-
ja svoju nebrojeno puta prala na 30 stupnjeva,još sam koristila detergent za finiji veš i još uvijek je ko nova
-
i ja isto u mašini na 40 - sve koje sam god imala (i iz TL i iz Adaxa i iz kike) i nijedna se nikad nije spigala
-
i ja uvijek prala u veš mašini
, na 40 °C i programu za osjetljivi veš
-
ja perem u mašini na 40 i stavim centrifugu na 400
-
Kad smo još mislili da će nam trebati prala sam ju u perilici na 30 stupnjeva i sušila u sušilici na 40 stupnjeva, nije joj bilo ništa. A da joj se i nešto dogodilo bez grižnje savjesti bih ju bacila, jer ne volim stvari za bebe koje ne možeš normalno oprati. Plišane igračke isto perilica/sušilica.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma