Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Tete traže tepih?!?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Tete traže tepih?!?

Na zadnjem roditeljskom u državnom vrtiću su se tete jasno izjasnile kako bi one ove godine da se kupi tepih za djecu i digitalni toplomjer:shock: Toplomjer još i mogu razumjeti, ali tepih.
    Zadovoljne su prošlogodišnjom akcijom kada su roditelji kupili tv i dvd player, pa su nas evo ove godine odlučile zamoliti za tepih
    Nisam bila ni za tv i dvd player, ali tek je krenula u vrtić i nisam se htjela isticati, ali ovo s tepihom je stvarno previše. Mislim da bi takve stvari trebao financirati vrtić, a ne roditelji. Nisam lošeg imovinskog stanja, ali mrzim kada osjećam da me se želi iskoristiti.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajoj, ja ne bi gledala na to tako pesimistično. Razmišljala bih o tome kako to izgleda kad mi se dijete igra i vuče po starom izlizanom tepihu o čijim mirisima i izgledu ni bih previše. Ovako će mi se dijete igrati na novom tepihu. Sigurno kad se iznos podijeli na sve zainteresirane roditelje neće biti puno.
    Istina da bi vrtić trebao o tome voditi računa, ali eto.... sve to pokazuje kakva smo država.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni se to ne sviđa :/

onda bih ja trebala žicati roditelje da mi kupe ampermetre i voltmetre i žice za spajanje

i,....... puno toga

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naše tete su baš prošli tjedan ostale jedan dan nakon radnog vremena jer je stigao novi tepih, a stari su izbacile van. naravno, vrtić ga je kupio.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U našem vrtiću nema tepiha. Niti zavjesa (samo žaluzine koje se prebrišu). To su samo sakupljači prašine. Moja djeca nisu alergična, ali pouzdano znam da u vrtiću uvijek ima i alergičara i asmatičara i bronhitičara.
    kod nas roditelji na bi bili oduševljeni niti da tepih stigne besplatno, a kamo li da ga sami plate.
    Ovo sa TV-om i DVD-om je isto :/

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Od toliko sponzora, u predbožićno vrijeme, one se sjetile roditelja

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tv i dvd mi je čista glupost! Zašto im uopće to treba?

A tepih svakako bih, ili slične stvari. Vrtići su užasnom stanju a to je za dobrobit naše djece.

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

Moram se javiti na ovo. Gradski ured strogo je zabranio bilo kakvo zicanje od roditelja, to morate znati. Odgojitelji ne smiju traziti niti papirnate maramice, a kamoli tepih :? . Naravno uvijek nesto treba u grupi, ali otvoreno se ne trazi, pogotovo ne takve velike stvari, raspitajte se malo kod ravnateljice!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Re: re

Citiraj sanjas33 prvotno napisa
    Moram se javiti na ovo. Gradski ured strogo je zabranio bilo kakvo zicanje od roditelja, to morate znati. Odgojitelji ne smiju traziti niti papirnate maramice, a kamoli tepih :? . Naravno uvijek nesto treba u grupi, ali otvoreno se ne trazi, pogotovo ne takve velike stvari, raspitajte se malo kod ravnateljice!
    Slažem se. Sve donacije ili bilo kakvi dogovori MORAJU biti potaknute od roditelja, nikako od odgajatelja jer je vrtić dužan sve potrebne stvari za rad sa djecom osigurati.
    Bilo kakva akcija od roditelja je uvijek dobrodošla i nažalost često potrebna, ali mora biti od strane roditelja, a ne vrtića

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo sada jedno skromno mišljene tete iz vrtića. Svaki put kada je trebalo nešto u mojoj grupi nisam pitala (kupila sam glinu, flomiće, printala fotke), a uz sve to bila volonter - pripravnik. Puno kolegica tvrdi da je to glupo i one svoj novac ne žele trošiti na takve stvari. Ja kada god sam mogla (a tako mislim i dalje) uložila sam u svoj posao, a vratiti će se našom boljom budućnosti - sretnom, zdravom i moralnom djecom.
    E sad. Znam da su ljudi ljuti i ogorčeni jer vrtići se plačaju. Koliko novaca iz gradske kasice izdvaja za potrebe vrtića ne bih znala. Samo bih željela razjasniti da je uvijek na tapeti odgajatelj koji je pri ruci roditelju i s kojim roditelj najviše komunicira.
    Sumnjam da su odgajatelji željeli na svoju ruku uzeti novac od roditelja, a još manje ga otuđiti za nešto drugo.
    Razumijem da ste ljuti i ogorčeni, ali možda probleme rješavamo na krivom mjestu.
    I odgajatelji su često puta ljuti i ogorčeni na situaciju i radne uvjete, ali kada dođeš među mala bića puna ljubavi i iskrenosti zaboraviš na sve probleme i dobiješ još više snage za daljnji rad i borbu.

Sorry za duži post, ali i da je 10x duži nebi bilo dovoljno da se rasprave svi ti "sitni problemi".

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

malaga

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i naše su tete tražile na roditeljskom tepih, ali s pravom...jasličari, puzači,cijele su dane na hladnom podu...međutim, tete su lijepo naomenule, ne kupovati sami, već kao roditelji imamo pravo to tražiti od ravnateljice..one su tražile ,ali ih ravnateljica nije doživjela, pa smo tražili mi...i dobili...istina bog, to nije onak kak sam ja zamišljala, ali bar klinci više nisu na golome podu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas tete nisu nikad rekle da im nešto treba, ali bez obzira, ja sam jaslicama kupila kantu za pelene,a sada ću vrtićkoj grupi koja je moja Rina sada, kupiti DVD za Božić. Jedna velika istina je to da roditelji ne žele trošiti novce na dijete,a nit ih briga šta u vrtiću imaju ili nemaju. Barem je tako kod nas i tisuću puta sam razgovarala s tetama o tome i one su to potvrdile. I još nešto, nije da imam novaca, ali tako smo ja i moj suprug odlučili jer se od ravnateljice u našem vrtiću ne može izmusti ni sigurnija brava, a gdje nešto drugo :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Od toliko sponzora, u predbožićno vrijeme, one se sjetile roditelja
    x

Malaga, mislim da se ovdje ne optužuju odgajateljice generalno, već vrtiće kao institucije koje zahtjevaju takve stvari od roditelja (preko odgajateljica).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni bliska osoba radi u vrtiću i ono što ja čujem preko te osobe o samom naćinu rada i odnošenju pojedinih zaposlenika prema obvezama na svome radnom mjestu mi se nimalo ne sviđaju. Tako sam trenutno u pripremi jednog pisma nedležnim institucijama u kojima tržim objašnjenje za neke pojedine stvari koje se ne direktno ali ipak u konačnici prelamaju preko leđa te male djećice. Moja djeca više nejdu u vrtić, a i kad su išli ja sam bila zadovoljno s onim što im je vrtić kao vrtić pružao, ali moje nezadovoljstvo proizlazi iz saznanja o tome kako se uz sve današnje prednosti civiliziranog društva i dalje štedi na sitnicama koje su osnova svega. Ne želim sada u detalje, ali detalji će doći ovako javno nakon što dobim odgovor i nadam se povratnu informaciju oko akcije da se promjeni
    ono što ne valja. Isto tako s druge strane postoje osobe, zaposlenici Gradskih vrtća koji se i preko svojih mogućnosti bore da djećici naprave ugodnije okruženje u kojem borave. Problem nastaje u ljudskom faktoru koji ima nadležnost , a zatvara oći i ne obavlja dobro posao koji mu je namjenjen. Tražit ću da se i to promjeni, a dali ću uspjeti još neznam.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jasno je meni da se ne napadaju odgajatelj generalno. Žao mi je samo što se u našoj državi raspravlja o problemima, ali nitko ne poduzima ništa (ili premalo nas) da se nešto promjeni. Svi problemi vezani uz odgoj djece u vrtićima stvar su i odgajatelja i roditelja. Trebali bi smisliti nešto, udružiti se i pokucati na prava vrata. To je iskreno ono što ja mislim.
    Teško nam je svima, najteže kada djeca u vrtiću nemaju dovoljno materijala. Često se dešava da "moraš štediti". OK, ja nisam za rasipanje i uništavanje, ali posebno pri tome mislim na potrošni materijal. Što da ja kažem djetetu,Ne možeš crtati jer teta špara temperu koju će dobiti za 2mj

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni uopće ne smeta kada tete zatraže nešto, i čak bih da više i traže, jer ponekad sama nemam ideju.

U stvari nije istina kaj sam napisala, jako me smetalo kada su tražile da se kupi TV, a poslije DVD - na kraju su oba uređaja donirali pojedini roditelji.

već kada smo skupljali 20kn za fotić - to mi je skroz druga stvar.

doma skupljam ambalažu, isto i na poslu, donesem isprintani a bome i čisti papir, što mi padne na pamet da bi mogli koristiti- a to radi i većina drugih roditelja

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo nedavno u vrticu dobili novi namjestaj, sto je rezultiralo euforijom kod roditelja (ipak je to veliki dogadjaj - sad je ta soba mirna za sljedecih 40ak godina), pa se sad dogovaramo da zajednickim snagama i troskom ofarbamo njihovu sobu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    meni se to ne sviđa :/

onda bih ja trebala žicati roditelje da mi kupe ampermetre i voltmetre i žice za spajanje

i,....... puno toga
    I meni je to malo onak :/ . Pa kaj bi roditeji trebali opremati vrtiće, škole...
    Pa daj za ovo, pa daj za ono, pa daj za onu figuricu, pa za ovu čestitkicu, pa kupite djeci televizor-kaj će im to u vrtiću :? , pa plati izlet, pa još doplati muzej i ponesi si klopu. Mislim ja sam sad malo otišla dalje, ali stvarno kamo to sve vodi?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ok je skupljati ambalažu i nositi to u vrtić, ali skupljati za novi tepih, televizor, dvd...? :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj malaga prvotno napisa
    Evo sada jedno skromno mišljene tete iz vrtića. Svaki put kada je trebalo nešto u mojoj grupi nisam pitala (kupila sam glinu, flomiće, printala fotke), a uz sve to bila volonter - pripravnik. Puno kolegica tvrdi da je to glupo i one svoj novac ne žele trošiti na takve stvari.
    Draga Malaga jako je lijepo to što si napisala. I ja sam bila takva dok sam počela raditi, radila sam iste stvari, ali moram ti reći da griješiš.
    Kupovati nešto za djecu od svoje plaće zaista nije potrebno i dapaće štetno je.
    Ja na to gledam ovako ( nakon dosta godina staža) : moja plaća je zarađena ( često vrlo teško) i ona je nešto što trošim na sebe i svoju obitelj. Ne pada mi na pamet davati SVOJ novac za nešto što MORA netko drugi osigurati. Druga stvar je biti kreativan i od ničega napraviti nešto. To uvijek radim. Dovlačim u vrtić hrpu neoblikovanog materijala, skupljam sve i sva, trudim se obogatiti prostor, a takve stvari tražim i od roditelja. To je nešto što zahtjeva vrijeme i trud, a ne novac . Baš zbog toga što su odgajatelji kreativni, uvijek se nekako snalaze sami, od ničega naprave nešto, smatra se da im ništa i ne treba. Razmisli malo. Sama si rekla da nisi pitala, već si samo kupila. Moraš tražiti, kad bi svi tražili shvatili bi ( oni koji trebaju) da i više toga treba.
    Ja sam uvijek tražila sve šta mi je trebalo i to sam dobila ( na čuđenje drugih).

E sad. Znam da su ljudi ljuti i ogorčeni jer vrtići se plačaju. Koliko novaca iz gradske kasice izdvaja za potrebe vrtića ne bih znala.
    Iz gradske kasice se odvaja dovoljno, a na svakom vrtiću je da to dobro rasporedi. Vjeruj mi ima se, samo treba tražiti.
    A iznenadila bi se koliko bi roditelja i više platilo samo da imaju kvalitetnije uvjete u vrtiću

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam jedan od tih roditelja koji platili više, svako malo pitamo tete što im treba, kupujemo pribor za crtanje, slikovnice, donosimo cd sa muzikom/pričama, tete same ne traže ništa, kada im nešto donesemo zahvaljuju i obavezno napišu zahvalu na oglasnu ploču.

Prošle godine su imale projekt za koji im je bila potrebna prazna amalaža i to je jedino za što su nas tražile doprinos.

Moje dijete je sa tim tetama, u tom prostoru osam sati dnevno, meni je u interesu da imaju što bolje uvjete. Kada vidim da je zadovoljna, sretna, kada mi priča što su toga dana radili dala bih i puno više.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Frida, u tome i jest stvar. Roditelji trebaju aktivno sudjelovati, trebaju zajedno sa djecom se interesirati šta bi trebalo sakupljati za grupu, izrađivati zajedno sa djecom nešto za vrtić. To je super i to svaka teta priželjkuje od roditelja.
    Ono što roditelji ne bi trebali je opremati vrtić sa nečim što MORA osigurati vrtić, kako što je namještaj ili potrošni materijal. Na žalost vrtići koriste i podržavaju takve akcije roditelja kako bi sami uštedjeli, a to stvarno nije do roditelja.
    Takve stvari se trebaju tražiti od vrtića, tj. od grada.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nije da se samo kupuje. Naravno da svi odgajatelji ulažu trud i vrijeme na prikupljanje i izradu vlastitih materijala, pa tako i ja. Znam da je moja teorija kupiti, a ne se izboriti se zapravco teorija ići linijom manjeg otpora. A nemogu tvrditi da je u svim vrtićima isto. Ali dok ja dobijem naručene flomiće ili dok se pojavi tinta u printeru prošla baba s kolačima, prošao interes djece.
    Naravno da treba iskoristiti npr. slike iz časopisa, ali ako krećemo od interesa djece ponekad je teško pronaci neke neuobičajene slike. ali da ne duljim. Nije mi žao. niti novaca (koliko mogu izdvojiti), niti vremena. Žao mi je jedino kada nas se kao struku degradira. Ali i to polako počinje ići na bolje.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je to OK od teta da kažu da im treba tepih ili bilo što drugo - pa ako se roditelji slažu neka ga kupe, a ako ne isto dobro.

ja bih osobno odmah rekla da za tepih, ali uopće mi ne bi pali na pamet alergična djeca na prašinu, pa bi vjerojarno odustala od toga na primjedbu nekog roditelja.

mislim da je dijalog bitan. bitno je da tete kažu šta im treba - jer uvijek će se naći netko tko može i želi darivat, netko tko ne želi i netko tko ne jednostavno ne može.

ja bi rađe da tete uvijek kažu što bi im trebalo nego da se nosi nešto što je njima manje bitno a trošak je isti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bravo Sunce.
    Evo primjera za donošenje stvari koje jednako koštaju, a nisu toliko potrebne.
    Recimo prošle godine pred Božić, dobile mi tete, parfeme, bombonjere i sl. Naravno da se razveseliš, ali onda se javi ono, pa bilo bi bolje da je to utrošeno za nešto "korisno". Da se razumijemo, svi mi volimo primiti poklon i svaka čast roditeljima koji su nas darivali. Na sreću i inače znaju sudjelovati u radu na razne načine, iako ih ne tražimo. To nemora biti novac. Netko će npr. doći u grupu i pezentirati svoje zanimljivo zanimanje ili se aktivirati prilikom posjeta kazalištu kao pratnja - i to JAKO PUNO ZNAČI.
    I opet ponavljam bitna je SURADNJA,SURADNJA, i opet SURADNJA , ali u pravom smislu te riječi.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I opet ponavljam bitna je SURADNJA,SURADNJA, i opet SURADNJA , ali u pravom smislu te riječi.
    a što kada tu suradnju bojkotiraju same tete?
    OT sam, ali me malo "potegnulo"

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    Baš mi je žao. Niste imali sreću. Na žalost kod nas ne postoje preliminarni razgovori sa tetama u svrhu boljeg upoznavanja i mogućnosti izbora teta.
    Teško je išta napraviti. Ako ste tek krenuli u vrtić i ne sviđa ti se odnos s tetama, bolje je promjeniti skupinu, nego se nervirati još puno godina sa istim tetama. Očito je da nisi zadovoljna . Ako ste već duže u vrtiću i dijete je zadovoljno u svemu ostalom, ostaje ti samo dalje se truditi i nadati se da ćeš možda promjeniti stav teta o suradnji. Žao mi je

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa

na koji način ju bojkotiraju? :?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas je uobičajeno da se od roditelja traži za sve živo.
    Davali smo da se kupi prvo radio/kasetofon/CD plejer,
    zatim tv i DVD plejer,
    skoro smo plaćali krečenje,
    davali za "potrošni materijal" - bojice i slične stvari.

Nisam najsretnija zbog toga ali zapravo nemam mogućnost izbora.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nataša, pa to je prestrašno... :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Tete nisu za suradnju

Žalosno je da se dešavaju situacije kada tete nisu za suradnju, a znam da IMA takvih situacija. Možda sam se krivo izrazila, ali za suradnju su potrebne obadvije strane ( tj. i roditelji i odgajatelji).
    Žalosno je to što bi odgajateljice kao "stručne osobe" to trebale znati.
    A trebale bi znati i slušati, jer od roditelja mogu i puno toga naučiti, dobiti nove ideje ili proširiti svoje znanje.
    Zato osobno ja volim dolaziti na ovaj forum. Stvarno mogu reći da sam na njemu našla super stvari, savjeta, linkova.
    I ovo je možda prilika da se zahvalim svima koji rade i sudjeluju na forumu

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Malaga, svaka čast da si tu samo kao odgajatelj. Stvarno voliš svoj posao . Bilo bi dobro za struku da više njih razmišlja kako ti i da se pridruže forumu. Stvarno se ima šta naučiti od "druge strane".
    Ja sam osobno tu kao roditelj, a tek onda odgajatelj, ali i meni u mom poslu je Roda strašno puno pomogla, tako da znam o čemu pričaš

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure,

radi se o sljedećem: moje dijete ide u područni vrtić star 30 god. u koji se ne ulaže apsolutno ništa, jedva da su ove godine obojali penjalice koje su ujedno i jedina oprema u parku. U novosagrađenom centralnom objektu gotovo sve sobe imaju čak klima uređaje, a mene se žica za tepih Poludim, jer znam da novca mora biti ako se pravilno rasporedi. Uvijek ću rado sudjelovati za bilo što vezano za kreativno stvaralaštvo (redovito i samoinicijativno iskopiram prigodne bojanke za djecu, materijal za tete i sl.) ili sport, ali da ja financiram opremanje objekta, ne pada mi napamet.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i potpuno ste u pravu... sramota za nadlažne da to ne znaju bolje rasporediti, ako su već dobivene neke financije za obnovu... :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I meni je jasno da se novac ne raspoređuje dobro. I meni je jasno da se u globalu odgajatelji biraju preko veze ili kuverte, a ne prema stručnosti. Onda barem da se dobiven novac uloži u napredak vrtića. Ima se u gradovima za svašta, ali za naše najveće blago, djecu, najmanje. A na njima svijet ostaje i samo ga pomoću njih možemo promijeniti na bolje.
    Iz prve ruke vam mogu reći da mi je jasno da nam treba hitna reforma u odgoju i obrazovanju, samo je pitanje kada će to nadležni shvatiti.
    Super da su se otvorili novi vrtići, ali da li ih je dovoljno, pa onda uvjeti rada odgajatelja, pa onda opremljenost itd. da ne nabrajam, jer svima nam je jasno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •