Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Zubar

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Zubar

E sad,stvarno se glupo osjećam što postavljam glupava pitanja ,ali ko pita-ne skita.
    Popravci zubi i vađenje pod anestezijom i klomifen,šta mislite može li biti nekih negativnosti?Mislim,utiče li ta anestezija na hormonsku terapiju?Ja u stvari razmišljam da odem prije terapije,ali sve mi nešto neda.Sve se bojim da nisam slučajno trudna(nema šanse,ali...),a da anestezija može uticati na plod.E hebi ga,stvarno nema šanse da sam trudna,ali,ja ipak čekam M.A zub me boli i ne mogu čekati !
    Znači,može li anestezija uticati na terapiju klomifenom?
    Kako anestezija utiče na jako ranuuu ( nema šanse,ali...) trudnoću?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Navodno se može zubaru u trudnoći, evo topica:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45672

Bitno je naglasit pa daju određenu vrstu anestezije itd.

Za vezu klomifena i anestezije - ne vjerujem da što ima, beats me.

Najbolje provjerit sa svojim MPO-ovcem, ako nije bad, meni Luči ništa nije dao i tražio apstinenciju za sve živo - nisam smjela ići spaljivati madeže bez anestezije između transfera i bete.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anestezija kod zubara ne smeta za trudnoću,razgradi se u usnoj šupljini,tako da ne utječe na plod,a nema nikakve veze ni sa klomifenom....Nema straha

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

valjalo bi to bolje provjerit.... ja sam kapala nos sa kapima koje se ragrađuju u nosnoj sluznici, pa je ipak frka ispala na kraju... :/

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene zubarka poslala na slikanje kad sam bila pikalica, rekla sam da neidem, i k'o za inat sada sam opet krenula s popravcima taman pred postupak . Nadam se da anestezija ne smeta ... no ina33 je već dala info..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ovako, meni moja zubarka rekla (a čitala sam na još dosta mjesta) da trudnice, dakle i one koje pokušavaju biti trudne, normalno mogu zubaru.
    dapače, trebale bi voditi brigu o zubima.
    samo kažeš u čemu je stvar, pa pikicu dobiješ bez adrenalina (takva se daje i trudnicama)

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam išla normalno kod zubara uvijek, jedino kad mi je trebao slikati zub, onda me pitao jesam li možda trudna. A kako kod mene uvijek postoji mogućnost da jesam i nisam trudna, onda me dobro zaštitio onim gumenim pokrivačima, stavio ih više na mene da me ne ozrači. Da znam da sam trudna zubaru bi išla normalno, jedini bi izbjegla zračenje u bilo kojem slučaju

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baš zgodno, meni neki dan pukao zub - kao da me podsjeća na odluku da trebam "srediti" zubalo prije slijedećeg postupka (ono, kad se budem cerila nad betom da cerek bude reprezentativan!).
    Mislila sam, možda će trebat zamijenit još jednu plombu i sve ok.
    A ono :shock: , najmanje tri a možda i četiri plombe dotrajale .
    Upravo mi se faca "odleđuje" od popodnevne anestezije.....
    Jedino dobro je što će sve biti gotovo prije početka folikulometrije! Ovaj put čvrsto i bez ostatka vjerujem onima koji kažu da anestezija nće štetiti.

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mislim da je naša L. nakon uspješno rješene upale zuba ostala trudna, pa vi sad razmislite ...

bilo kakva upala u organizmu povećava aktivnost NK stanica koje direktno utječu na plod i odbacuju ga kao strano tijelo,
    kada mi direkto djelujemo na tu upalu ( najčešće antibiotski kako je pisala naša rvukovi ),
    onda smanjujemo i postotak nK stanica te time automatski imamo veće šanse za začeće ...

Zapravo, da ne duljim, htjedoh reći, svakako rješite zubobolju prije postupka ...

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj TIGY prvotno napisa
    mislim da je naša L. nakon uspješno rješene upale zuba ostala trudna, pa vi sad razmislite ...

bilo kakva upala u organizmu povećava aktivnost NK stanica koje direktno utječu na plod i odbacuju ga kao strano tijelo,
    kada mi direkto djelujemo na tu upalu ( najčešće antibiotski kako je pisala naša rvukovi ),
    onda smanjujemo i postotak nK stanica te time automatski imamo veće šanse za začeće ...

Zapravo, da ne duljim, htjedoh reći, svakako rješite zubobolju prije postupka ...
    He-he... da Tigy, u pravu si, u toku zadnjeg pokušavanja, NK su mi bile enormne i ja konačno odlučila izvadit zub taman u trenutku kad sam završila Klomifen i krenula po Gonalima... rezultat... eto ga u avataru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •