Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: Petit keksi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Petit keksi

Da li ste davali svojim bebicama Petit kekse (one obicne i one BIO sa zitaricama) i ako jeste kada prvi put?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nemres to smece davat djeci... nek se nitko ne uvrijedi, al ti keksi su fakat junk...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam davala

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ih svi jedemo, a bio su nam favoriti.

ne sjecam se kad sam ih tocno pocela davat, negdje poslije godine dana, valjda...

martha, a zasto su "fakat junk"?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma svi ljudi oko mene ih daju, pa zato pitam, jer mislim da mogu biti zgodan obrok kada se izmrve i dodaju u mlijeko

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa 8 mj. jedno vrijeme nam je to bila obavezna vecera...
    zasto junk? nama su bili fini i bolja solucija od nekih lina, kasnije smo ih dodavali u razne zitarice da malo zakamufliramo okus kad je pocela izvoljevati.
    prvi keksi su nam bili milupini - neki od rizenog brasna vise se ne sjecam...

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ih počela davati između 8 i 9 mjeseci, ja inače i dan danas volim ribanu jabuku s izmrvljenim keksom, pa onda tamanim ostatke kašice ako klinci ne pojedu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A dobro sta radite sa tim petit keksima zdrobite ih u mlijeko ili sameljete :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja mama je kuhala jabuke i onda u to dodala keks. sam se raspadne od tekucine. Ili naribas u mlijeko. mozes i samo naribat jabuku s keksom. AKo su fini keksi, i to je jako fino.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam dala prvi put neki dan (skoro 9 mjeseci). Svidjali su joj se, pa ce se vjerojatno jos koji put naci na jelovniku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto sa nekih 8 mj. kad sam mu za večeru počela davati svjezi sir.
    Naribala sam mu ih u sir, zalila malo s mljekom da bude ko kašica. To je Luki najomiljenija večera.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja dijelim misljenje onih koji te kekse ne smatraju najboljim izborom.Pravljeni su od bijelog brasna(znam da imaju i varijantu sa integ.brasnom), sadrze maslac i secer - dovoljno da ih ja zaobidjem.Na starom forumu je neko ostavio recept za baby kukuruzne kekse i to su bili prvi keksi koje je moja beba jela.Sada kupujemo jedne od integralnog brasna i psenicnog slada, vrlo su blago slatkakstog okusa, prhki, zapravo svi ih doma rado jedemo.Nisam ih nikad stavljala u kasice vec su nam posluzili za prve korake u samostalnom drzanju i grickanju hrane.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A gdje se nabave ti keksi od integralnog brašna?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo papili "PLAZMON" kekse. :D

mia i tina

Početno

mi smo poceli sa 9 mjeseci. Mozes ih napraviti i s bananom. Ne znam zasto su junk pa nemaju nikakvih aditiva i sl.(mislim) a sada joj dam u ruku kad smo u setnji pa ga glodje(ima sada 22 mjeseci)

mia i tina

Početno

mi smo poceli sa 9 mjeseci. Mozes ih napraviti i s bananom. Ne znam zasto su junk pa nemaju nikakvih aditiva i sl.(mislim) a sada joj dam u ruku kad smo u setnji pa ga glodje(ima sada 11mjeseci)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja i Pal koristimo Petit beure kekse od njezinog 7.mjeseca. To sto imaju secera i maslaca - nije me smetalo jer secer je sadrzavao i sirup koji sam joj morala davati, a i **** cajevi. A maslac se (po tablici dohrane koju sam dobila od patronazne) takodjer moze koristiti od 7.mjeseca. I Pal ih voli. Nikad nisam pretjerivala s njima - maksimalno joj dam 1 dnevno (smrvljen uz voce).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Junk su tocno zbog razloga koje je maajka navela: nutritivna vrijednost im je skoro nula. Bijelo brasno, maslac i secer u zdravu prehranu stvarno ne spadaju.

To ne znaci da ne smijemo davati klincima pokoji put keksic, ili pokoji put udrobiti keks ili dva u bananu ili jabuku, ja to isto volim. Ali to trebaju biti posebne prilike, a ne svakodnevni obroci. Prilicno sam sigurna da ne hranimo nasu djecu svaki dan tortom, niti im dajemo cokoladu kao obrok.

A onaj recept baby kukuruznih keksa na portalu je stvarno dobar.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure su rekle kaj i ja mislim. mozda nemaju aditiva (mi to nemamo doma pa nemrem vidjet) al ziher imaju nekih npr. hidrogeniziranih dodataka, plus secer, bijelo brasno, maslac upitne kakvoce i sl. dodatke...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A piškote?
    Je l to isto loše?
    Imaju one neke baš za djecu, jesu li one bolje?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obicno "za djecu" znaci "puno vise secera" :D

Cuj, piskote isto nisu neznam kaj, dobro, vjerojatno malo manje maslaca ali svejedno su glavni sastojci (bijelo) brasno i secer i masnoca.

Ak hoces nutritivne grickalice, trazi stvari sa integralnim brasnom, zobenim pahuljicama, vocnim zasladivanjima i sl. A nema boljih grickalica od voca i povrca.

Ako trazis nutritivnu zamjenu za obrok sa keksima, uzmi jogurt i u njega razmoci muesle ili umijesaj zobenu kasu (moji to jako vole) zajedno sa nekim vocem. Ili zobena kasa sa naribanom jabukom (mozes dodati i malo cimeta) ili zgnjecenom bananom, mangom, kruskom, grozdicama i sl.

Al i piskota i keks tu i tamo nije neka grozota.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neko je pitao gdje se mogu kupiti keksi sa integralnim brasnom?
    Mogu se kupiti u svim ducanima zdrave hrane(Biovega u Ilici,Gea u Domjanicevoj, Bio&Bio u Jurisicevoj...ima ih), no jos jednostavnije moze se dosta tih stvari koje idu u korak sa zdravljem naci u svakom DM-u.Kekse koje sam ja spomenula kupujem u Biovegi i u Jurisicevoj.Jos jednostavnije je mozda to da se dosta tih stvari moze napraviti doma, a integralno brasno moze se kupiti u gotovo svakom ducanu.
    Po razgovorima u mojoj familiji uvidam da ljudi rijec "integralno" cesto poistovjecuju sa necim cudnovatim, misle kako je to nesto povezano sa nekim trendom a nema puno veze sa zivotom.Radi se upravo o tome da je znati sto je integralno(uz puno drugih stvari naravno) vrlo vazno za kvalitetan zivot.
    Dakle, integralno=cjelovito na hrvatskom jeziku, znaci da takve namirnice u sebi sadrze nutritivno vazne sastojke(nutritivno vazni sastojci=minerali, vitamini, vlakna).Ako u prehrani prevladavaju takvi sastojci onda je to dobro, pa u tom slucaju, kao sto je gore neko spomenuo, neki bezvezni keksic ili slicno nece napraviti stetu po zdravlje.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi jedemo petit, volimo ga udrobiti s nekom voćnom kašicom. a volimo i grickati i mrviti po stanu. ne zaboravite da i djeca vole mala slatka zadovoljstva, a ne samo ono zdravo :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se sa Mamitom da djeca vole mala slatka zadovoljstva, pa volim ih i ja, jedino se ocigledno ne slazemo u tome od cega su ta zadovoljstva sacinjena.Sta ce mama kao slatkis dati svom djeteu ovisi prvo o njenoj informiranosti ali jos vise ovisi o zivotnom stavu i stilu.Ljudi nazalost misle da zdravo uvijek znaci bljutavo i neukusno, ljudi isto tako vrlo tesko mijenjaju usvojene navike bez obzira na to sto su pogresne, ne da im se, lijeni su, od neceg se mora umrijeti...Po meni je to(u konkretnom slucaju petit beurre ili ne) vise stvar neke opce kulture prehrane nego bilo cega drugog.
    Puno nas je i razliciti smo, ali terba siriti pravednu stranu stvari u svakom polju.Kad jednom usvojis neke principe, kad ti to "dodje do mozga", onda je to jednostavno kao kad si jednom davno u djetinjstvu usvojio "nije dobro krasti".Bar je to tako dozivljavam i nadam se da ovo ne zvuci kao obrana uvjerenja neke sekte, jer niko ne stoji iza mene, sama sam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam kupila kekse od (kršitelj koda). Nekako mi se to čini pogodnijim budući da se radi o proizvođaču dječje hrane i keksa prilagođenih dječjoj dobi. Za sada nam služe samo za grickanje i držanje u ruci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u pocetku jeli Plasmon kekse a kasnije, kad je to po kalendaru dohrane preporucljivo, Petit kekse ,koje sam dodavala u vocne kasice.
    Vecina nas nije jos "prehrambeno " osvjestena , pa tako i ja , u nedostatku takvih trgovina sa "zdravom " hranom u mojoj blizoj i daljoj okolici, djeci dajem ono sto je nadohvat ruke premda to nije bas svaki put najbolji izbor.
    O Petit keksu nisam nikad razmisljala kao o necem sto ne bi bilo dobro za djecu jer nikad nismo u tome pretjerivali.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A gdje kupite te Milupine i Plasmon kekse?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno lea

imaš ih u apotekama

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mi isto ponekad papamo petit sa kašicama od voća.Počeli smo od 7 mjeseci i mislim isto da makar i nije baš hranjivo moraš nekad malo dati da se djeca zaslade.Baš ono što braniš poslije ti se vrati u drugm smjeru.A koja od nas jede sve samo zdravu, hranjivu hranu?Kladim se da sve svejedno jedete slatkiše iako znate da su nezdravi! :wink:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jučer sam u ljekari kupila Plasmon kekse i 7 vrsta žitarica u jednom od (kršitelj koda). Sad ćemo papatiiiiii

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ljekarni

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam "ptiber" ("Krašev") počela davati tek kad je napunila godinu dana. To mi se činilo manjim zlom od "Domaćica", napolitanki... Ali, ponekad dobijem iz Srbije "Bambi-plazmu" (sjeća li se generacija ?), vjerojatno je slično tom Plasmonu o kojemu cure govore.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naš izvor plazma keksa je rodbina iz tuzle. uglavnom svi se otimamo. mljac

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    naš izvor plazma keksa je rodbina iz tuzle. uglavnom svi se otimamo. mljac

Jupiiii, konačno sam pronašla da netko spominje Plazma kekse ! (ne moram dakle otvarati novi topic.... :D )
    Moja mama ih je nedavno pronašla u Billi i odmah naravno kupila, davala sam Lei smiksane sa voćem i obožava ih. S obzirom da smo sada na povrću pojede svega 2,3 keksa tjedno (ostatak je smazala mama.....)
    Cure koje ih koriste, što mislite o davanju na početku dohrane?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moja mala izjelica obožava sve vrste keksa, pa tako i petit, mada mu ja obično kupim Plasmone (koji nakon par dana navuku vlagu i onda mi više ne valjaju)

Ajde me kamenujte, znam da je mali, ali otkako se dočepao napolitanki...

Napolitanke i sisa - najbolja hrana

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

You asked for it - kamenujem te!

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Apropo "ptiber" bio keksa. Problem kod njih je da su te žitarice neljuštene, što je s jedne strane dobro jer se u ljusci nalazi puno korisnih stvari, ali s druge strane je shit, jer se isto tako u ljusci koncentriraju svi mogući pesticidi i drugi otrovi kojima su biljke tretirane (ili npr ako žive blizu autoceste onda apsorbiraju ispušne plinove) pa to sve fino popapamo. Ako su žitarice bio uzgoj onda to obično i piše na pakiranju, a i osjeti se na cijeni (što kod kraša nije slučaj), a ako nisu onda radije izbjegavajte takvu hranu. Radije bijelo, nego neljušteni otrov..

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A koje kekse mogu kupiti, a da su bez maslaca, bez cokolade, iceg mlijecnog opcenito, a i po mogucnosti ne bas s tako puno secera?
    Jel uopce postoje takvi, osim onih rizinih u DM-u koje ne mogu davati malome, jer i ja imam osjecaj da cu se ugusiti kad mi se zalijepe za nepce i upiju svu slinu u ustima
    Ti plazmon keksi cini mi se imaju mlijeka.
    Sta preporucate da dam svome malenom "nemljekaru"?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Plasmon ima mlijeka. Pogledaj u Bio&Bio dućanima, ja sam tamo kupovala neke male keksiće tipa Pettit Beure keksa, ne znam ima li ih još, ali svakako provjeri sastav radi mlijeka.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ima li netko recept za te bebi keksiće od kukuruznog brašna? Mi idući tjedan počinjemo s dohranom (ne s keksićima ) pa da se polako pripremim za ambicioznije grickalice koje će doći na red za koji mjesec.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ima u Bio&Bio fakat svakakvih finih, a "zdravih" keksa za naše malecke..barem 4-5 različitih vrsta, super su.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Baby kukuruzni keksi

225 g margarina (neki sa što manje konzervansa)
    150 g rižinog slada
    255 g kukuruznog brašna
    1 šalica **** jabuke (ili domaće ili neko drugo voće)

Priprema:
    Pjenasto izmiješati maslac i slad, dodati brašno i onda jabuku.
    Dobro izmiješati, to bude dosta vlažno.
    Kroz vrećicu istisnuti prstiće na papir za pečenje.
    Peći na 150 stupnjeva oko pol sata.
    Keksi se drže dobro dosta dugo ako se čuvaju u zatvorenoj kutiji.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sve je to lijepo s Plasmon keksima. ali dosta su skupi ( kupila sam ih jednom u ljekarni) i našla sam ih samo na jednom mjestu u gradu

a što se tiče recepta za baby kukuruzne kekse, gdje da nađem takav margarin kad svi margarini i Marga u dućanima imaju cca 5 onih E-nešto,
    ili kukuruzno brašno koje nije od kukuruza tretiranog kemikalijama?

ja često kuham palentu, s jogurtom ili vrhnjem

a što mislite o Corn flakes-ima?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

plasmon keksa ima u dm-u i apotekama, milupinih keksa samo u apotekama. u mercatoru ima i plasmona i manner baby piškota, mislim da su one nešto jeftinije.

ovi kukuruzni keksići su super, ali andrejček tako rijetko jede kekse da bi ja smazala cca 98%.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha, u Bio&Bio dućanima ima i tzv. bio-margarina. Kao i sve drugo, skup je kao dragi kamen, ali ponekad ga stave na sniženje jer ga očito baš ne prodaju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad smo već kod bio&bio, jučer sam skužila da imaju kruh i peciva pekare demetra! :D odmah sam kupila dijabetičke kroasane s rogačem bliz:, nisu onako fini kao kad su friški, ali još uvijek... mmmm!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jannocka hvala za recept. Još samo da nađem rižin slad u Dubrovniku.
    Mi jedemo Plasmon kekse, ali bih više voljela nešto domaće.
    Keksi su nam samo poslastica (čitaj: mito). Na početku dohrane, kašicama sam dodavala malo rižinih bio pahuljica, a voće je i tako slatko.
    Ma, u stvari nemam pravo glasa jer je Niki pojeo sve što sam mu ponudila osim tikvica. Sigurno bih i ja dodavala kekse da nije htio jesti.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E pa margarin je najveće smeće od hrane za koje znam. Dobrano iskemijana masnoća sa hrpom aditiva i nešto dodanih umjetnih vitamina.

Za ostalu hranu ne cjepidlačim ali margarin...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa možete staviti maslac u kukuruzne kekse, ovo gore je vjerojatno veganski recept pa zato stoji margarin, bio margarini su valjda iskemijana masnoća bez aditiva a koriste se baš za raditi kolače (jer koju bi drugu masnoću makrobiotičari stavili u kolače), ne za svakodnevnu prehranu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li vi potpuno izostavljate masnocu kad im pripremate obroke? Jer ovdje u DK preporucuju 3 zlice neke vrste masnoce (puter ili margarin) dnevno, npr. u pireu, u pahuljicama (ne kupovnim!) i sl. :/

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •