Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Kako kreće spontani pobačaj?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Kako kreće spontani pobačaj?

Evo drage moje, pitanje za one koje su to nažalost iskusile...
    Nepravilnim rastom bete i UZV smo ustvrdili da ništa od ove trudnoće, te da ću na kiretažu ...
    Trenutno sam prehlađena, i nisam išla po uputnicu za kiretažu jer znam da moram biti potpuno zdrava za opću anesteziju, lokalna mi ne dolazi u obzir. Ne znam ni kako da im to kažem a da me shvate. Prošli puta sam bila na općoj isto(missed ab) .

Od jučer sam primijetila prvo svijetlo narančasti, a dalje svijeeeetlo rozi gusti iscjedak( možda je gust jer sam prije par dana liječila gljivice sa one tri tablete-vaginalete).
    Danas na papiru isto to svijetlo svijetlo rozo....
    Je li to prirodan početak ili...??? :?
    Znam da moram dr.u, al eto još malo čekam da vidim što se zbiva, pogotovo radi te moje gadne prehlade...

Kako je bilo vama?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

draga
    meni je počelo kao krvava kapljica koja se svakim danom pojačavala (doduše trajalo je 3-4 dana) i na kraju kada je baš nastupio spontani bilo je pravo krvarenje, tipa menstrualnog s komadićima, popraceno sa grčevima (to mi je trajalo cijelu noć), kad sam ujutro došla na odjel, odvratni gin. , rekao je ''dobro je skoro sve se očistilo'' :shock: i bez anestezije (evtl lokalna ali od šoka se ni ne sjećam ali strašno me bolilo) mi očistio ostatak (odvratan osječaj) jer mu se žurilo jer mu je završavala smjena. (oprosti na opisima ali drugačije ne mogu opisati)
    e i to je bilo u 8 tjednu.
    i ja mislim da ti je bolja opća - iako nisam nikad bila pod općom..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala ta79... baš je ružno pročitati takvo iskustvo... a gdje je to bilo?
    ja ne znam ako samo krvarenje krene, je li i dalje ima mogućnosti uopće za opću anesteziju? :?
    nadam se da da... uf... samo mi još to treba u cijeloj priči da se ne može

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nisam u Zagrebu, na jugu sam
    a ne znam može li opća anestezija ako samo krene, provaj pitati svoga gin.
    ali mislim da općenito više vole sve manje operacije raditi sa lokalnom jer je lakše za tvoje tijelo, a vjerojatno kad se da kako treba ne boli postupak, ali ja ne volim pomisao da moraš to gledati
    kako god sretno ti i želim da uskoro dočekaš svoga

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj prvi spontani je bio u 12. tjednu kada mi je plod odumro i tada sam morala na kiretažu bez obzira što sam krvarila...dr je rekao da je bolje sve očistiti kako treba, bojao se infekcije...iako i nakon kiretaže može doći do iste situacije...mislim da je to bila dosta " visoka " trudnoća da bi se možda čekalo da samo krene...ne znam...
    drugi spontani je bio vrlo rano, negdje u 6.tom tjednu i to se zaista odmah vidjelo da je sve otišlo, na UZV su samo potvrdili...
    bila sam pod općom anstezijom.....i da, još jednom su mi bezveze radili kiretažu kad su mislili da sam trudna i da je plod u maternici, a bila je vanmaternična....isto pod općom, sve u Vinogradskoj
    žao mi je što ovo prolaziš, ne dogodilo se više nikome

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dosad 2 puta na isti nacin
    sponatni u 6+4 i jedna biokemijska trudnoca
    *
    pocelo... bolove u kraljeznici (ali imam bolesnu kraljeznicu pa mozda je zbog toga bilo tako), jaki, ne mogu se ispraviti, samo sagnuta sam. Krv, prvo nekoliko kapi, a onda pljusak, kao da je neko otvorio cesmu. Boli sve dole, strasno... Kontrakcije u maternici. Nakon toga malo olaksanje i opet isto. Boli za poluditi (a imam visok prag boli i znam sta je bol, nisam neka mimoza).
    I prvi i drugi put odlazak k ljecniku (moj doc reproduktivac) koji me pregleda , uzme tkivo za analizu, dobijem injekcije. nisam kiretirana.
    Ova zadnja biokemijska je napravila kaos, jer sada ne mogu u postupak za IVF.

*
    Zao mi je zbog tvog iskustva

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

iza mene su dva missed-a.

prvi puta sam pocela krvariti, ali sam zavrsila na kiretazi. trudnoca je bila izmdju 6 i 7 tjedna.

drugi puta nisam uopce krvarila i zavrsila na kiretazi.

zao mi je sto to moras, opet, prolaziti, ali ~~~~~~~~~~~ da sve priroda sama napravi

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

imala sam rozu sluz taj dan, a navecer oko 11 sati su me pocela kriza boljeti i noge do koljena, cak sam imala i nagon na povracanje. Kako je bol bila sve jaca i jaca nisam znala sta mi je raditi pa sam pokusavala leci na leda, jednu stranu, drugu, no nista mi nije pomagalo. Tada sam vec imala grcenja (trudove) ali nisam znala sta se zbiva. Najugodniji polozaj mi je bio sjedeci i ne znam kako ali rekla sam MM da idem na wc, jer sam mislila da mi je sila, no kako su mi dolazili grcevi (trudovi) iz 3 tiska, plod je izasao. Tu sam se prepala i vriskom zvala MM, jer sam pocela malo krvariti. Brzo smo krenuli prema bolnici i putem su me ihvatila dva grca s kojima je izasla posteljica, ali svejedno me je gin stavio na kiretazu da ocisti za svaki slucaj.
    Sve se to desilo u 11. tjednu trudnoce.

Oprostite mi sto sam isla u detalje, ali nekako sam mislila da cu jedino tako istinski docarati svoje iskustvo!

Novel....drzi se!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj crvic prvotno napisa
    iza mene su dva missed-a.

prvi puta sam pocela krvariti, ali sam zavrsila na kiretazi. trudnoca je bila izmdju 6 i 7 tjedna.

drugi puta nisam uopce krvarila i zavrsila na kiretazi.

zao mi je sto to moras, opet, prolaziti, ali ~~~~~~~~~~~ da sve priroda sama napravi
    Žao mi je cure radi vaših iskustava... znam kako je ,

daj mi recite pod kakvom anestezijom su se izvodile kiretaže kada ste same prokrvarile?
    hvala

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Iana27 prvotno napisa
    imala sam rozu sluz taj dan, a navecer oko 11 sati su me pocela kriza boljeti i noge do koljena, cak sam imala i nagon na povracanje. Kako je bol bila sve jaca i jaca nisam znala sta mi je raditi pa sam pokusavala leci na leda, jednu stranu, drugu, no nista mi nije pomagalo. Tada sam vec imala grcenja (trudove) ali nisam znala sta se zbiva. Najugodniji polozaj mi je bio sjedeci i ne znam kako ali rekla sam MM da idem na wc, jer sam mislila da mi je sila, no kako su mi dolazili grcevi (trudovi) iz 3 tiska, plod je izasao. Tu sam se prepala i vriskom zvala MM, jer sam pocela malo krvariti. Brzo smo krenuli prema bolnici i putem su me ihvatila dva grca s kojima je izasla posteljica, ali svejedno me je gin stavio na kiretazu da ocisti za svaki slucaj.
    Sve se to desilo u 11. tjednu trudnoce.

Oprostite mi sto sam isla u detalje, ali nekako sam mislila da cu jedino tako istinski docarati svoje iskustvo!

Novel....drzi se!
    ajme meni koma...
    ja znam da mi je trudnoća zastala u ranom stadiju, prije tjedan dana na UZV smo vidjeli samo GV i ŽV pa neću vidjeti ništa koonkretno ako sama prokrvarim, osim komada tkiva zadebljane maternice, kako sam čula negdje. uf, Iana27, zato će ti sada sve biti za pet... Čuvaj se

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mene su uspavali na tih 15-tak min, ili koliko traje kiretaza.
    nije me nista boljelo, niti sam ista osjetila, na srecu.

novel uskoro ce ovo grozno iskuatvo biti iza tebe i uskoro ce te iznenaditi nova, skolska trudnoca.
    ja sam bila uvjerena kako nikada vise necu niti pokusati biti trudna, a danas cijeli dan "vodim rat" sa svojim crvekom jer mi ludo skace po mjehuru.

eto, to i tebe ceka

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam imala 3 spontana, 2 missed-a i 1 biohemijsku.
    Prvi put sam prokrvarila u 8 sedmici, sve je izgledalo kao jača menstruacija, i bolovi i krvarenje. Kiretaža uz lokalnu anesteziju, kod privatnog gin-a. Nije bilo fizički bolno, više neugodno (gin kaže da mi je dao 5 injekcija, one su bile najneprijatniji dio). Drugi put stao razvoj ploda u 10 sedmici, skužili u 11., nisam čekala da samo krene, opet kiretirana uz lokalnu anest. kod istog gin, isto neugodno. 3. put biohemijska, saznala da sam trudna slučajno, krenulo kao da ću dobiti, pa stalo, pa hoće neće, ja napravila test, ono blagi plusić, onda počelo krvarenje. Gin. (isti onaj od prije ) rekao da dođem kad krvarenje prestane. Taj put nisam kiretirana.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je sa 7+5 dijagnosticiran blighted ovum. doktor je htio još čekati i ja sam nakon par dana lagano prokrvarila. to je bilo onako, za dnevni uložak, svijetlo crvena krv, bez ikakvih bolova. drugi dan sam došla u bolnicu na još jedan uzv gdje je definitivno potvrđeno da nema ploda, krvarenje se lagano pojačavalo i sutradan sam naručena za kiretažu. ja sam radila u Petrovoj. doktor mi je rekao da je bitno da ne počnu " izljevi". i taj dan ujutro sam osjetila kontrakcije koje su se s vremenom pojačavale. os stresa i pada imuniteta, valjda, sam i dan prije dobila upalu zubnog mesa i limfnih čvorova na vratu i počela piti klavocin koji sam i nastavila piti nakon kiretaže, i najnormalnije dobila OPĆU anesteziju.

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

čitam vas, pa imam i pitanje

prije nekih recimo pola godine kasnila mi je M par dana (inače je ciklus 28 dana) i par dana prije nego što trebam dobiti pojavio se sunčani iscjedak (kojeg nikad nemam). Napravila sam test, bio je negativan.
    Sutra je došla M sa skoro istim simptomima koje ste spomenule (komadići su ispadali, jaki, jaki grčevi, potreba da se ispraznim....). Drugi dan je sve bilo normalno.

mene zanima, je li moguće da sam ostala trudna tada, odnosno da li je to tkivo što je izašlo bila zadebljana maternica.

Moram nadodati da mi to nije bilo stravično iskustvo (valjda radi negativnog testa), a pomalo "pomaknuto", radovala bi me činjenica da uopće mogu ostati trudna (mm ima asthenoterato a ja pcos).

Svima vama koje ste to svjesno prošle

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imaš PCOS i redovite cikluse...?
    po meni je moguće...ako ti M inače nisu takve očito je da se onda nešto dogodilo....možda kakav hormonalni poremećaj također....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imala dvije biokemijske, sve otišlo samo, kao neka jača menga - bez bolova na svu sreću, s komadima tkiva u krvi. No - da ne biste mislili da je moj svijet eto baš ok, išla na pobačaj u trećoj trudnoći u 13. tjednu jer beba nije uredu. Pobačaj je ustvari isto kiretaža kojom čiste maternicu (pa sad, bilo više ili manje materijala, da se tako izrazim). Dali mi opću ali neku laganu kažu - fizički nije ništa boljelo, no dadoše mi drip dan prije da se malo sama otvorim (e to je već boljelo!).
    Predlažem opću anesteziju jer u tom događaju ne treba sudjelovati ni na koji način.
    I nakon svega ovog, imadoh ja i izvanmateričnu - baš ono prava paleta ginekoloških problema za umrijet
    p.s. utjeha svim curkama koje ste prošle ove strahote - trenutno sam ušla u sedmi mjesec trudnoće i moja curka Zara svim budućim mamama šalje tup tup iz trbuha (to se u ovom trenutku tumači kao pusa )

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Što bi se zbilo trudnici kojoj plod odumre, a da ista NE ode na kiretažu?
    Da li se tijelo ipak samo očisti? Ili ne?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

@na@ nisam sigurna što bi se desilo....ne znam koji je to signal da tijelo zna da je plod odumro pa da bi sve trebalo izaći van samo od sebe...znam da se to događa, ali ne znam koliko se dugo baš može čekati...da li postoji kakva mogućnost infekcije...ne znam...razmišljam naglas...nekima se desi da počnu krvarit, a neke ne, a opet se dogodi spontani..
    još jednom...žao mi je
    Care Bear čitala sam najprije s čuđenjem, ali zbog završnog dijela plačem od sreće

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tijelo dobije signal da trudnoća nema smisla kad posteljica poćne odumirati i beta padne ispod neke (vjerojatno je to individualno) vrijednosti.Znaći što je trudnoća niža vjerojatnost da će spontani krenuti prije je veća.
    Koliko sa ja (nažalost) proućavala problematiku opasnost od čekanja je u tom da se nakon određenog broja tjedana (tri-četri)nakon odumiranja ploda nože u određenom postotku(oko 25%) slučajeva desiti poremećaj zgrušavanja krvi(antitijela odumrlog fetusa ulaze u majčin krvotok i "sruše " joj vrijednost fibrinogena).Ali napominjem to se može dogoditi tek nakon nekoliko tjedana nakon odumiranja ploda ako tijelo spontano ne završi trudnoću.
    Što se tiće krvarenja,jednaka količina krvi (ako ne i više ) gubi se na kiretaži.
    Što se tiće spontanog i odlaska u bolnicu,ja bih ako nastupi spontani(a dobro se osjećam )čekala neko vrijeme da tijelo odradi svoje jer ako se prerano dođe u bolnicu za pretpostaviti je da će oni napraviti kiretažu bez obzira na situaciju(krvarenje=spontani=kiretaža).
    Infekcija nastaje nakon pobačaja ako je komadić posteljice ostao u maternici i još su prisutne bakterije.Komadić posteljice može zaostati nakon kiretaže(čini mi se čak i češće) nego da tijelo to samo odradi.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Novel, drzi se ! Bila sam nedavno u situaciji kao i ti. U 10.tj srce je prestalo kucati i morala sam na kiretazu.Meni je moj ginekolog rekao da odem u bolnicu i necekam da sama pobacim jer tako riskiram razne komplikacije. Moje tijelo je takvo da ne odbacuje odumrli plod odmah kao neke zene. Kod prve neuspjele trudnoce plod je bio u meni 3 tj. od kako je prestao rasti i da nisam posla u bolnicu tko zna koliko bi jos vremena bio u meni. Tada sam imala i ja taj roza iscjedak. Meni se isto kao i tebi dogodilo da sam dobila groznu upalu grla prije zahvata i opcu mi nisu htjeli dati ali buduci da sam inzistirala i rekla da nemogu podnijeti tu bol dali su mi jacu lokalnu od koje mi je utrnulo pola tijela i bol je stvarno bila u granicama podnosljivosti. Postoje nacini da se postupak ucini podnosljivijim, sve ovisi o susretljivosti osoblja i tvojem inzistiranju.

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    imaš PCOS i redovite cikluse...?
    po meni je moguće...ako ti M inače nisu takve očito je da se onda nešto dogodilo....možda kakav hormonalni poremećaj također....
    Moguće da je bio hormonalni poremećaj... naime, zbog mog redovitog ciklusa i nažalost loše procjene ginekologice, te neadvekatnog tretiranja (ima negdje tema) dugo je trebalo da se otkrije poremećaj hormona.
    Hvala na odgovoru

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na odgovoru.
    Ja ne kanim ići na kiretažu, jer sam se zarekla da me neće nikad dobiti 'pod nož'. Znam da takvo razmišljanje ne biva prihvaćeno, no tako stvari stoje kod mene.

Krvarenje je počelo i nekako se nadam da ću se ipak prirodno očistiti. Možda jedino da poslije odem na uzv da mi ginekologica potvrdi da je sve otišlo?! Trudnoća je bila blizanačka, dvojajčana, 8 tjedana...

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

..nisam pratila dovoljno ali @n@ jesi sigurna da su oba ploda otišla.ja sam imalaprije par mjeseci spontani ali u ranoj trudnoći 5. tj i otišlo je uz grčeve i to dosta jake sve samo.došla sam na pregled i dok. kaže da je sve čisto..jedina sreća u svemu je bila što nisam opet morala na kiretažu..

drži se..

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sigurna sam. Bila sam na uzv i doc mi je potvrdila da je jedan plod već 'otišao', a drugi odlazi...
    I ja se nadam da će mi sve otići samo od sebe, jer inače neće biti dobro.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Joj @n@ pa zar i tebi trudnoca nije napredovala ??? Pratila sam tvoj topic iz pocetka o beti koja nije bila kako treba pa se onda popravla...zao mi je, drzi se !!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cure moje.... ja mislila kako mi iscjetkom počinje spontani, pa sam jučer išla na pregleda kod dr da vidimo, a kada tamo beba od 2,8mm, i otkucaji... možete zamisliti šoka... :shock:
    još sam u strahu, bez obzira na to, moram na pregled za tjedan dana da vidimo. onda ćemo zanti nešto više. dobila sam utrogestane za iscjedak, al rekla je da sam zacementirana što se tiče grlića i maternice, nisam otvorena.
    ali sada kada sam pročitala priče od bebeta i slapa još jednom...
    kada bi se barem dogodilo čudo

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Novel, želim ti da tvoja beba živi! Molit ću se za vas dvoje/dvije...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Novel i ovdje vibrice za tebe i tvoju mrvicu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Novel ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Novel prvotno napisa
    cure moje.... ja mislila kako mi iscjetkom počinje spontani, pa sam jučer išla na pregleda kod dr da vidimo, a kada tamo beba od 2,8mm, i otkucaji... možete zamisliti šoka... :shock:
    još sam u strahu, bez obzira na to, moram na pregled za tjedan dana da vidimo. onda ćemo zanti nešto više. dobila sam utrogestane za iscjedak, al rekla je da sam zacementirana što se tiče grlića i maternice, nisam otvorena.
    ali sada kada sam pročitala priče od bebeta i slapa još jednom...
    kada bi se barem dogodilo čudo

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

@n@ i bebeto

~~~~~~~~za brz povratak

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

novel ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Novel, hvala Bogu da si se prehladila pa si trebala pricekat sa evakuacijom (ljepse zvuci od kiretaza) !!!! Drzimo fige da sve bude u redu !!!!! Nemoj da te nase price obeshrabre, svaka trudnoca je prica za sebe i zasto bas tvoja nebi bila sa sretnim zavrsetkom !!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Gago, hvala !!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

novel, molim se za tebe

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

"Hodaj... nebo strpljive voli... hodaj.... možda se ipak sve u dobro pretvori..."

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Novel, ~~~~~~~~~~~

@n@, jako mi je zao!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Potpisijem Lilium

D 1998.
    I 2007.

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

novel~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    @n@ jako mi je žao!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Novel , probaj se malo opustiti - sama sam svasta prosla. Prokrvarila odmah nakon pozitivnog testa mislila da je sve gotovo, pa nije hvala Bogu.

Onda opet prokrvarila, opet isto i sad je hvala Bogu i dalje dobro. Plod raste prije sedam dana imao je 13 mm, srce jasno kuca. Krvarenje se nekad javi vise kao sukrvica al vjerovatno je to moj osjetljivi cerviks koji se tako prilagodjava. Takoda svako krvarenje ne mora biti tako crno - znam mnogo zena sa pricama slicnim mojoj. Nadamse da ce kod mene biti dobro - sad se bolje osjecam ulazim u 9 sedmicu trudnoce i sretnija sam i opustenija svaki dan a tebi mogu poruciti samoto isto. Jer stresom dobijas samo kontraefekat.

Cuvaj se

Pusa

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

drage moje, samo na kratko jer moram strogo mirovati. ktvatom već par dana , na utrogestanima, kažu mi da mirujem.počelo je sa smeđim, ali zadnja 2,5dana sve crvenije i krvavije. sutra ću opt do doc.
    kada ležim ne ide, al na wc-u se crveni i to dosta koliko god da brišem...
    znate kako me strah pogotovo još sve drugo, sami loši znakovi...
    al molimo se, vidjet ćemo, makar... ma...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Novel ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Novel nadam se da će sve biti ok.
    Molim se za tebe i tvog bebača.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Novel, drži se! Kako god ispalo... a ja ti želim od sveg srca da se tvoja mrvica izbori za svoje mjesto pod suncem!

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Novel znam da je teško i da riječi nisu dovoljne ali mi smo uz tebe i mislimo na tebe.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Novel ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Novel, draga, drži se, u mislima si mi..
    Daj Bože da uspije tvoje malo čudo i

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Novel drži se draga a ja ti šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •