Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Pola plaće za ginekologa....

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pola plaće za ginekologa....

Dakle, bila sam danas kod tog mrskog ginekologa. Budući da se jaaako teško natjeram bila sam cijela ponosna na sebe 8) i sretna sve dok nisam došla k sestri platiti. Dakle za briseve, papa test i ultrazvuk sam iskeširala 1800 kn!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Skoro me šlag strefio, ali sam eto platila . Pobjegla sam glavom bez obzira iz ordinacije i kad sam pogledala u kovertu gdje mi je stavila slike ultrazvuka vidim da nema računa!!! :? Zanima me koliko vi koji pohodite privatnike plaćate takve preglede, i mislite li da me je ova prešla?? :/ Budući da idem sljedeći tjedan po nalaze-da se idem svađat po račun ?!?! Joj, sva sam još izbezumljena od te cifre.... Uh, koliko cipela i torbi sam mogla kupiti....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, ako si radila briseve onda te nisu prevarili; cijena briseva privatno je jako visoka i to nije cijena ginekologa nego privatnog laboratorija u koji privatni liječnik nosi briseve na obradu. Sve u svemu - briseve NE raditi privatno

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo ja gledam u račun od svog ginekologa (isto privatan, ništa ne ide preko knjižice) kad sam bila na pregledu 6 tjedana nakon poroda (ultrazvuk, papa test, pregled). Cifra je 280 kn. A ja to rješavam preko Addende tako da njemu ništa ne plaćam.
    Mislim da je 1800 kn puno previše.
    Valjda se budu javile cure s drukčijim iskustvima.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nisam ni ja znala da su brisevi tako skupi. :shock:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Brisevi koštaju 200-300 Kn po komadu, a HPV čak 400 (znači 5x200-300 kn, to je 1000-1500 Kn bez HPV-a) kod doktorice kod koje sam ja prije išla - cijene u privatnom labu u koji ona daje briseve na obradu su nešto malo niže. Ne znam što je točno Mišica radila, ali ako je radila onih standardnih 5 briseva onda definitivno nije prevarena.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, radila sam standardnih 5 briseva, jer sam prije imala klamidiju, HPV i ureaplasmu . Koliko zaredom nalaza mora biti čistih da se smatram izliječenom?? A zašto mi nije žena dala račun?!?! :? I mogu li ga tražiti naknadno?? Tek sad vidim koliko je to sve zapravo skupo, ali kod državnog čekam na red i do dva mjeseca :shock: , a dotad mene hrabrost napusti . Da ne spominjem razlike u pristupu i tretmanu. ALI 1800 KUNA!!!!!!! JOŠ SAM :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bez racuna si na 0, nemas dokaze nikakve da si platila i cak ti mogu poslat ponovo da platis i zato sutra direktno po racun a na racunu trazi da ti specificiraju sta su naplatili.sretno!

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odmah po racun... :D
    ako nista a ono da mozes racun iskoristiti sljedece godine za olaksicu (naravno ako ju u medjuvremenu ne ukinu :/ ). I iako ti se to sad cini daleko, brzo ce doci 2006.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Račun su ti svakako trebali dati; no prevarili te definitivno nisu jer su cijene briseva u privatnim laboratorijima takve kakve sam napisala (ne sjećam se točnih iznosa, ali radi se o 200-300 kn po brisu, a HPV 400). Inače, što možeš napraviti ubuduće - nazvati HZZJ u Rockfellerovoj i pitati koliko kod njih koštaju brisevi (mislim da je jeftinije ali ne znam točno koliko), sama uzeti kod njih podloge za briseve, odnijeti ih svom ginekologu, on ti naplati samo uzimanje briseva (kod moje ginekologice to je koštalo 100 kn), pa sama vratiti podloge u Rockfelerovu. ILI tražiti svog ginekologa uputnicu za briseve u Rockfelerovoj, ponoviti isti postupak ali s tim da ne platiš obradu briseva u Rockfelerovoj jer imaš uputnicu.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Rockfellerovoj su brisevi bez dodatnog zdravstvenog nekih 120 kn, ako se dobro sjećam.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih - sa uputnicom, ne znam kako je bez uputnice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja plaćam 120 kuna bris, 250 papu kod privatnika. Kad dodjem na bris, naplati samo bris, bez pregleda. Jedino je neki novi test na HPV bio 500 kuna, al to me upozorio i pitao dal se slažem, jer i ne zahtjeva dodatne testove ako je pozitivan, a bio je 99% siguran da ga imam.
    Al ja sam uvijek u nekakvih 1% ili manje, jednom sam morala uletiti i u sretnike :D

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brisevi su u rockfellerovoj bili 700 kuna kad sam ja radila- skroz privatno, bez ikakve uputnice.
    vadio mi ih je moj ginekolog, to sam platila 100 kuna.
    sad ima i mogucnost da on to po nekom kuriru salje gore i to je jos 100 kuna.

tak da je i meni ova cifra too- too much

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam radila briseve kod Harnice (5 briseva) + papa test + pregled i platila sam 1550 Kn, dobila sam racun na ime i prezime sto je vazno kod povrata poreza.Ja inace idem privatno jer smatram da tamo ipak malo vise paze na sterilnost instrumenata i osjecam se sigurnije.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja 1550kn.
    - mikoplazme (ureaplazma i mikoplazma)
    - klamidia
    - aerobi
    - HPV

Za sve me je pitao da li želim i upozorio koliko to košta. Jednom godišnje si to mogu priuštiti. U protivnom bih čekala uputnice, pa čekala na pregled, pa čekala rezultate...

Račun sam, naravno, dobila - ali... Što mi prije niste rekli da ga trebam čuvati?!

Prekjučer sam krvne analize platila 1085kn.
    Kako do Adende :?

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adenda ti ima u pošti u mamutici cijeli pano i letke, na kojima je valjda i pristupnica i brojevi telefona. To ti je usput. Jelda?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam dodatno zdravstveno osiguranje (Addendu). Plačam 213 kn mjesečno (naravno ima i jeftinijih a i skupljih polica) i ful mi se isplati. Večina privatnika ima ugovoreno s njima tako da mi je sve što trebam besplatno. Cijelu trudnoću nisam niti jedan pregled platila, a bila sam na komplikacijama i kod ginekologa svaka dva tjedna zbog placente praevie. Koristila sam već i dermatologa i sistematski isl.
    Tako da nema neugodnih iznenađenja tipa 1800 kn za briseve!
    Apricot, škicni na www.addenda.hr

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Račun sam, naravno, dobila - ali... Što mi prije niste rekli da ga trebam čuvati?!
    Uvijek mozes traziti da ti ponovo ispisu racun.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eto, i ja znam cijene od dr. Harni; ona briseve na obradu daje u laboratorij Salzer gdje su brisevi jeftiniji nego kod Harni - ona, dakle, ima još i neku proviziju na brisevima . A ponavljam opet - može se tražiti uputnica za HZZJ kod socijalnog ginekologa, uzeti podloge, odnijeti ih svom privatnom ginekologu i sam odnijeti briseve u HZZJ. Kod dr. Harni samo uzimanje briseva košta 100 kn. Isto se može napraviti i bez uputnice ali se onda u HZZJ plaća puna cijena, to ne znam koliko je ali pretpostavljam da je jeftinije nego u privatnom laboratoriju.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad uzimate račun tražite da vam napišu jmbg - porezna prijava se još uvijek zasniva na tom broju.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A da li ce ti zdravstveno osiguranje ista vratiti ?? To je zaista puno para.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    U Rockfellerovoj su brisevi bez dodatnog zdravstvenog nekih 120 kn, ako se dobro sjećam.
    Da, ako ste oslobodeni participacije ili trudnica besplatno. Ja radila treceg i nisam nista platila

* Idem socijalnom gin. s kojim sam jako zadovoljna, placam 150 kn papu jer mi se ne da cekat 100 godina i to je jedino kaj placam

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fala bogu, ja niš ne plaćam jel prek firme u kojoj radim imamo pravo na godišnji pregled u Super Novoj i IVF. Ako se na jednom pregledu utvrdi nešto onda se i sljedeći ne plaća jel se računa da je to kao terapija. Baš sam sretnica.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

Prekjučer sam krvne analize platila 1085kn.
    Kako do Adende :?

Traži kopiju računa. Ja sam tražila svoju zubaricu i dala mi je. Ako kažu da ne može, reci da znaš da može. Šteta je da ti se to ne odbije od poreza

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo bas sam ove dane obavljala sve to. Ginic mi je reko da ce me brisevi kostat 800 kn, ali da mogu trazit uputnicu kod svog ginica u zdravstvu ili kod svoje doktorice opce prakse (sto sam i napravila, dobila bez problema). U tom slucaju idem tamo sama ili mi bris uzima on i placam njemu 100 kn, i sama nosim u Rocfelerovu i tamo placam 80 kn. Nije mi se dalo gambat po institutu, pa sam odlucila za tu varijantu. Radilo se o brisu maternice, ali ne znam na sta sve. Inace, cjeli pregled - papa, uzv i pregled kosta 450 kn.Mislim da su svi tu negdje, 50 kn vise manje. I uvijek dobijam racun.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •