-
Stalno se vraćam na ovaj topic i dvoumim da li da ti nešto napišem.
U cijeloj ovoj situaciji ja se ne mogu oteti dojmu da nisi imala iskustva vidjeti stvarni život s malom bebom ili da se nisi dovoljno pripremila na ono što slijedi nakon poroda. Ili da si jako mlada.
Meni se dogodilo slično. Ja nisam mlada
Idealizirala sam majčinstvo; iz filmova, savršenih reklama veselih, slatkih i neodoljivih malih bića, iz površnih kontakata sa raznim roditeljima i njihovim pričama iz konteksta sam izvlačila samo lijepe stvari i priželjkivala trenutak u kojem ću i ja osjetiti nadnaravnu ljubav i napokon biti "potpuna". No ne da nisam bila potpuna, već posve prazna, beživotna, a puna gorčine. Mrzila sam život, situaciju u kojoj sam se zatekla, robotsku ulogu udovoljavanja njemu, a najviše sebe zbog takvih osjećaja. I tako u krug.
Stalno sam se pitala čime sam zaslužila takvo dijete (koje je btw bilo znatno "zahtjevnije" od tvog)....dok nisam stigla do opasnog ruba s kojeg ne bi bilo povratka. Srećom našla sam dovoljno snage i lucidnosti da preživimo kritičnu točku i da prihvatim da je problem u meni i mojim očekivanjima. Jer, posve je normalno što se 4- mjesečna beba, stalno budi, što želi tvoju blizinu, što te ne želi izgubiti iz vidokruga, što bi se mazila, nosila, što nema koncentraciju dulju od 15-tak sekundi, što se ne zna, niti može zabaviti sama i što komunicira plačem. Imaš normalnu, nešto senzibilniju, radoznalu i emocionalno inteligentnu curicu.
Sigurna sam da bi moj klik došao i ranije da nisam bila toliko umorna, da sam imala ikakvu fizičku pomoć ili..... da sam potražila stručnu pomoć...kao mnogo mama u sličnim situacijama.
Nije išlo glatko, on nije postao smirena beba uz smirenu mamu, ali s potpunim prihvaćanjem situacije sam ja postala sretnija i funkcionalnija.
Svakim danom je bilo lakše, pogotovo kad je počeo koristiti, rukice, kad je počeo puzati i pronalaziti i druge interese. Neka ti to bude misao vodilja- neće trajati vječno (ne može).
I da završim sagu, danas mi je drago što sam bila (jesam) AP roditelj i što ga nisam "preodgajala" jer je uloženi trud svakim danom vidljiviji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma