Danas mi je prvi radni dan nakon šestodnevnog godišnjeg. U to je vrijeme moja Linda, koja već dobra četiri mjeseca nema pelenu i uredno traži na WC, kakala u gaće jedno desetak puta, a u školjku nijednom! Pa, koji joj je jarac odjednom?
Kad joj dođe poriv, počne cupkati i trčkarati- isto ti je radila i prije, samo što je onda vikala "kaka", a sad "buba buša!". Kad je pokušam odvesti na WC, vriska, bacakanje, ako je uspijem posjesti i smiriti na koju minutu, nema šanse da išta obavi. Odustanem, obučem je, pa nakon par minuta opet ista stvar. Ponovi se to jedno pet puta u danu i na kraju se pokaka u gaće. Kad je perem u kadi, sva se trese i viče da se boji kakice.
Vjerujem da nisam jedina s takvim iskustvom i da se radi o normalnoj prolaznoj fazi, ali moram priznati da mi je ovaj godišnji prisjeo i da sam se toliko živcirala oko male posranke umjesto da uživam. Evo, baš sinoć se tokom vožnje zaneredila u sjedalici. Dok smo stali, kupili vlažne maramice (koje sam valjda prvi put u životu zaboravila uzeti), dok sam je presvukla, očistila... sve u autu, a vani ledeno... napokon se svi smjestimo i nastavimo vožnju, kad mm skuži da nekaj još smrdi, stanemo, a kad tamo on je stao u drekec koji je bi na gaćicama koje sam bacila na pod pored auta (prije nego ih spremim u vrećicu) dok sam je presvlačila. I ne samo to, nego je sve to razmazao po kočnici, gasu, tepihu u autu... ako ste pri gablecu, mičite ovaj topic... Izgubili smo pola sata i zakasnili s Megicom na prvi pregled kod zubara. Bili smo luuudi, a i danas sam kad se sjetim.
Izventilirala sam se, lakše mi je malo.
Ipak, dajte savjetujte, lijepo molim.![]()