Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: račun za cjepivo kao porezna olakšica

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno račun za cjepivo kao porezna olakšica

Ako netko zna, može li se račun za cjepivo kupljeno u ljekarni koristiti kao porezna olakšica u kategoriji medicinskih/zdravstvenih usluga prilikom prijave poreza? Radi se o cjepivima za dijete, Infanrix i Priorix.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na ovom topicu imas raspravu o tome
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=52597

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OK, thnx.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Može, ako je izdan na tvoje ili muževo ime kako sam ja shvatila, u jednoj nedavnoj raspravi na forumu.

Jer kao dijete nije porezni obaveznik, a to što ga ti financiraš od svoje plaće koju oporezuje država, kao i dotične račune, to njih ne zanima- rupa u zakonu i apsur nad apsurdima!!!!
    Po ovakvom zakonu, novorođenče može samo sebe financijski uzdržavati

Uglavnom, ja nisam ni dobila račun, jer sam cijepivo kupila kod pedijatra, a on nekaj mulja i ne da mi račun ni na zahtijev, a i što će mi kada bi vjerovatno bio na djetetovo ime.

Ljuta sam, a što da radim, da mu pošaljem inspekciju, zbog par stotina kuna-rado bi jer sam ljuta- ali opet ne mogu, jer nisam takav čovjek-ja se vodim za onom :ako ne možeš nekome pomoć, nemoj mu ni odmoć!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa... pomoglo bi brojnim drugim roditeljima koji uredno plaćaju sve poreze, doprinose, namete ...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Pa... pomoglo bi brojnim drugim roditeljima koji uredno plaćaju sve poreze, doprinose, namete ...
    MM mi i tako kaže da se ja stalno protiv nečega bunim, provodila bih neke svoje zakone, kao diktator, i vječno bih mjenjala svijet

A, ja njemu kažem a tko će ako neću ja budemo li uvijek čekali da će onaj drugi, a taj drugi morti čeka da bumo mi - provesti ćemo život ćekajući i optužujučći druge - kao npr. vlast, ministre, sudjede , najlakše na druge prebaciti svu odgovornost, a onda ih i optuživat i tjerti ih da snose posljedice za neodgovornost- ali kaj češ mi smo ti takav narod-licemjeran

Kad bi poslala inspekciju doktoru mogla bi si zaboraviti više tamo voditi djete, a MM bi me ubio. Kužiš sramota je prijaviti i cinkariti, ali krasti nije. :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne može cjepivo kao olakšica, jer dijete nije porezni obveznik :/ .

OT, mislim da pedijatar ni ne može dati račun za cjepivo, jer ordinacija ne bi smjela prodavati lijekove.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •