Ako netko zna, može li se račun za cjepivo kupljeno u ljekarni koristiti kao porezna olakšica u kategoriji medicinskih/zdravstvenih usluga prilikom prijave poreza? Radi se o cjepivima za dijete, Infanrix i Priorix.
Ako netko zna, može li se račun za cjepivo kupljeno u ljekarni koristiti kao porezna olakšica u kategoriji medicinskih/zdravstvenih usluga prilikom prijave poreza? Radi se o cjepivima za dijete, Infanrix i Priorix.
na ovom topicu imas raspravu o tome
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=52597
Može, ako je izdan na tvoje ili muževo ime kako sam ja shvatila, u jednoj nedavnoj raspravi na forumu.
Jer kao dijete nije porezni obaveznik, a to što ga ti financiraš od svoje plaće koju oporezuje država, kao i dotične račune, to njih ne zanima- rupa u zakonu i apsur nad apsurdima!!!!
Po ovakvom zakonu, novorođenče može samo sebe financijski uzdržavati![]()
![]()
Uglavnom, ja nisam ni dobila račun, jer sam cijepivo kupila kod pedijatra, a on nekaj mulja i ne da mi račun ni na zahtijev, a i što će mi kada bi vjerovatno bio na djetetovo ime.![]()
Ljuta sam, a što da radim, da mu pošaljem inspekciju, zbog par stotina kuna-rado bi jer sam ljuta- ali opet ne mogu, jer nisam takav čovjek-ja se vodim za onom :ako ne možeš nekome pomoć, nemoj mu ni odmoć!
Pa... pomoglo bi brojnim drugim roditeljima koji uredno plaćaju sve poreze, doprinose, namete ...
MM mi i tako kaže da se ja stalno protiv nečega bunim, provodila bih neke svoje zakone, kao diktator, i vječno bih mjenjala svijetDavor prvotno napisa
![]()
![]()
A, ja njemu kažem a tko će ako neću jabudemo li uvijek čekali da će onaj drugi, a taj drugi morti čeka da bumo mi - provesti ćemo život ćekajući i optužujučći druge - kao npr. vlast, ministre, sudjede
, najlakše na druge prebaciti svu odgovornost, a onda ih i optuživat i tjerti ih da snose posljedice za neodgovornost- ali kaj češ mi smo ti takav narod-licemjeran
![]()
Kad bi poslala inspekciju doktoru mogla bi si zaboraviti više tamo voditi djete, a MM bi me ubio. Kužiš sramota je prijaviti i cinkariti, ali krasti nije. :/
Ne može cjepivo kao olakšica, jer dijete nije porezni obveznik :/ .
OT, mislim da pedijatar ni ne može dati račun za cjepivo, jer ordinacija ne bi smjela prodavati lijekove.