Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Mali prirast tezine,Fe,vitamini..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Mali prirast tezine,Fe,vitamini..

Upravo smo se vratili sa kontrole,pa sam pod utiskom..(moguce je da ovakav topic vec postoji,pa neka ga moderatori brishu ili premeshtaju ili shta vec..)..
    Za dva i pol meseca B.je dobio 550gr i 2cm-tj.sa deset i pol meseci ima 9040kg i 75cm.Jel to premalo?Pedica nam je odmah gurnula Fe u kapima i vitamine,onako napamet,bez ikakvih analiza,tek tako.. i josh kad je cula da je meso probao par puta,da malo jede a vishe doji-odluka je bila trenutacna :/ ...Inace-B.uglavnom jede voce i povrce,zitarice,poceli smo sa jogurtom i svezim sirom,a probao je i zumance sa navrshenih 10meseci..I sve se vrti oko toga(a kolicine su mikro -par kashicica po obroku..)..Nikakve kekse,shecere,pudinge,slatkishe,slanishe i ostale kupovne gluposti nije probao..
    On generalno,nema nikakve simptome anemije-snazan je i
    veseo,raspolozen,pun energije,celi dan puzi,igra se..mada,znam da ni to ne mora nishta znaciti..brine me shto ponekad kaka svaka 2-3 dana(josh mu samo fali dodatak Fe.. )..
    Zanima me-shta mogu da dajem svom bebacu za klopu shto je krcatoo Fe(a da nije,recimo,meso?)..Koliko je normalno da bebe u ovom periodu napreduju?Shta mislite-mozemo li bez vitamina(napominjem da pedica nije imala nikakve analize ispred sebe vec je vitamine i Fe prepisala na osnovu prirasta tezine i izbegavanja mesa u ishrani..)?
    Hvala unapred

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čuj, ne znam je li takav prirast težine ok, ali bih ti svakako preporučila da odvedeš dijete u labos i neka mu naprave krvnu sliku, sve kompletno, uključujući i minerale i vitamine. Pa ćeš vidjeti. Poslije možeš otići k pedici s riječima 'znate, ja nikako nisam bila mirna, bila sam zabrinuta, nisam si mogla pomoći ....' pa nek vidi nalaze.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovako, sto se prirasta tezina tice, mislim da je u toj dobi normalno da manje dobivaju na tezini. u suprotnom bi za tren oka imali 20 kila.

zeljeza ima u cikli, u prosu..

s druge strane, imas cijeli topik na dohrani o "odbijacima" dohrane kao i o prakticki iskljucivom dojenju do skoro godine dana.

i svakako ne bi davala zeljezo bez napravljene krvne slike, a pogotovo neke nadomjestke vitamina....dobiva on kroz mlijeko i dohranu (kolikoa god da je) dovoljno, taman koliko treba.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da ti pedica ima predrasude prema vege ishrani kao 100% radi toga nema željezo
    ja bih na tvome mjestu išla po krvnu sliku
    pošto već kaka na svaka 2-3 danan, željezo bi to moglo pogoršati (mislim da može izazvati zatvor.. ispravite me ako griješim)

Nera nije jela ništa mesa do ... 16-18mj kad je dobila kutnjake, jaje ne voli osim u ruci za igru
    špinat, zelje, cikla ...
    nema znakova anemije

a kad uzmeš da si možda tek 1/7-8 mama koje još doje ... biće i ne zna da je željezo iz tvojeg mlijeka 75% iskoristivo u odnosu na 5% željeza iz adptiranog

ako hoćeš biti sigurna odeš izvaditi krv,
    ja nisam jer je Nerino ponašanje bilo zdravo (kao i kod tvojeg malenog)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma ja definitivno nisam zadovoljna pedicom i sve ovo samo pogorshava moje mishljenje o njoj..Na taj nacin i ja mogu preporuciti dodatno zeljezo i vitamine svakom detetu koje ne jede meso i dobija tezinu po tablici..Malo mi je to :/ ..Ja nisam jela meso i preradjevine 15godina i nikad nisam bila anemicna,stoga mi (za dete posebno)bilo kakvi(veshtacki) dodaci u ishrani izazivaju revolt..Nemam nishta protiv da mu spremam i dajem meso ali plashim se da bi shteta(jer nisam sigurna koliko zdravo meso mogu naci :/ )bila veca nego korist..
    Nekako mi zao vaditi mu krv jer bih rekla da je sve u redu(i to malo shto pojede sve je turbo zdravo i josh doji po xy puta danju,a i nocu)..samo mi pedica ubacila bubu u uho,pa sam se zapitala..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj botabal prvotno napisa
    svakom detetu koje ne jede meso i dobija tezinu po tablici..
    i NE dobija..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •