Upravo smo se vratili sa kontrole,pa sam pod utiskom..(moguce je da ovakav topic vec postoji,pa neka ga moderatori brishu ili premeshtaju ili shta vec..)..
Za dva i pol meseca B.je dobio 550gr i 2cm-tj.sa deset i pol meseci ima 9040kg i 75cm.Jel to premalo?Pedica nam je odmah gurnula Fe u kapima i vitamine,onako napamet,bez ikakvih analiza,tek tako.. i josh kad je cula da je meso probao par puta,da malo jede a vishe doji-odluka je bila trenutacna :/ ...Inace-B.uglavnom jede voce i povrce,zitarice,poceli smo sa jogurtom i svezim sirom,a probao je i zumance sa navrshenih 10meseci..I sve se vrti oko toga(a kolicine su mikro-par kashicica po obroku..)..Nikakve kekse,shecere,pudinge,slatkishe,slanishe i ostale kupovne gluposti nije probao..
On generalno,nema nikakve simptome anemije-snazan je i
veseo,raspolozen,pun energije,celi dan puzi,igra se..mada,znam da ni to ne mora nishta znaciti..brine me shto ponekad kaka svaka 2-3 dana(josh mu samo fali dodatak Fe..)..
Zanima me-shta mogu da dajem svom bebacu za klopu shto je krcatoo Fe(a da nije,recimo,meso?)..Koliko je normalno da bebe u ovom periodu napreduju?Shta mislite-mozemo li bez vitamina(napominjem da pedica nije imala nikakve analize ispred sebe vec je vitamine i Fe prepisala na osnovu prirasta tezine i izbegavanja mesa u ishrani..)?
Hvala unapred![]()