Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: što jedu vaš školarci?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno što jedu vaš školarci?

Nemam pojma postoji li već ova tema, ali ovo je moj svakodnevni problem.
    Naime, kao i ostali radni ljudi veći dio dana provodim na radnom mjestu, dok moje 10-ogodišnje školsko dijete pola dana provodi sam doma...i sad dolazi na red taj problemčić...što da on jede kad nas nema doma?
    Uspjeli smo ga naučiti da podgrije neko varivo, ispeče kajganu ili jaja na oko, napravi si sendvič (bez da se iskasapi), a zadnji uspjeh je pečenje polugotovih pogačica u rerni...ali po meni to nije dovoljno.
    Što jedu vaša školska djeca dok vi robujete kapitalizmu?
    Ajmo savjete na sunce

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: što jedu vaš školarci?

M. je doma sama rijetko jer smo MM i ja podijelili smjene. Kad se dogodi da mora biti sama par sati onda jede:
    -voće, integralne kekse, kruh s nečim gore i jogurt, voćne jogurte, podgrije si mlijeko i napravi pahuljice, od grickalica uvijek ima Meki.... A ako njoj ostavim izbor ili joj dođe društvo na igranje onda si napravi kokice .

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S. nije cesto sam doma, ali nema problema s tim da si slozi nesto kad je gladan (a rucak npr. nije gotov )
    odreze kruh i namaze sir ili sl., slozi si sendvic, napravi cokolino, cornflakes, ispece kokice u mikrovalnoj

ja sam bila dijete s kljucem oko vrata i u 3. osnovne sam znala ispeci jaja (dapace, to mi je bila omiljena hrana), palacinke, skuhati griz, sendvici i sl. stvari...
    mama je uvijek ostavljala neka variva da si zgrijem, ali to bi uglavnom zavrsilo u zahodu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    mama je uvijek ostavljala neka variva da si zgrijem, ali to bi uglavnom zavrsilo u zahodu

e baš si me nasmijala
    moj školarac je sav sretan kad ima nekaj za podgrijati, evo npr. danas je već ujedan sac sretan javio kako je smazao dva tanjura graha...
    ali moj problem je zapravo da nemam previše ideja za takve podgrij sutra ručkove....
    trenutno smo na grahu, prisiljenom zelju, kelju, i eventualno nekom umaku sa paradajzom...a on mora jesti nešto jer dok se mi svi vratimo doma zna biti i pol sedam navečer...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam skolarca, ali imam ideja. Skuhaj mu lecu, ako voli, onda bolonjez ili neki drugi umak, pa nek skuha tjesteninu, ili nek samo podgrije. Zatim sarma ili punjena paprika, pa nek sam napravi pire itd.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mrkva, dear, to ti je Sci Fi da on skuha pire sam, možda sam preoprezna ali toliko je nekoordiniran da se bojim da bi umjesto u cjediljki sve završilo po njegovim rukama i podu.
    Sve u svemu odlučili smo uvesti predmet domaćinstvo (kad su ga već izbacili iz škola), tak da dijete nauči osnove (kuhanja, spremanja, šivanja i sl.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •