Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: produljeni porodiljni zbog alergije

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno produljeni porodiljni zbog alergije

unaprijed se ispričavam ako je već negdje pisano o tome, nisam našla

dakle, dobila sam informaciju da je moguće da se porodiljni produži ako je dijete alergičar. jedna žena je dobila produljenje do 7. godine djetetova života. mi trenutno čekamo nalaze, sin mi ima AD, koji će biti za dva tjedna, pa se u međuvremenu interesiram. da li je moguće da ostvarim produljenje pošto mi je porodiljni istekao, a prije ga nismo dali, po doktoričinom savjetu, testirati jer je , veli, bio premali. da li sam trebala ranije to zatražiti?
    ako nisam zakasnila, a nalazi potvrde alergiju, što mi je činiti? kamo ići?
    i, na kraju, kolika je naknada za taj produljeni porodiljni ?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

happyness, stvarno ne znam što učiniti u tvom slučaju.

Moj savjet ti je da se obratiš Centru za socijalnu skrb i tamo potražiš socijalnog radnika koji radi sa djecom (mislim da im na vratima čak piše da rade sa malodobnicima), te se raspitaš o svojim opcijama. Ako dobiješ kako se to pravno zove dopust za njegu djeteta naknada je 2000.- kn i imaš pravo na dječiji doplatak od 830.- kn.

Ostale informacije o dopustu za njegu djeteta vidi na ovom topicu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=34601 ......ima dosta strana pa ako imaš vremena sve pročitaj.....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

eto, čitam i sad mi zapela jedna pojedinost za oko; za ostvariti taj produljeni porodiljni oba roditelja moraju biti u radnom odnosu?
    sory kaj vas davim, al...eto, htjela bi znati
    ( odo dalje čitat )

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

danas sam bila u kontaktu s majkom koja je u postupku produženja porodiljnog ( dijete je 19.9.2007. napunilo 2 god. ) zbog alergije.
    Potrebno je učiniti neke od pretraga ( mislim da je u pitanju pedijatar,dermatovenerolog,orl..?)

Kome se trebaš točno obratiti nažalost neznam :?

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prvo se trebaš obratiti centru za socijalnu skrb, pa ti oni daju popis nalaza koje moraš obaviti s bebom i donijeti ih kad završiš. Oba roditelja moraju biti u radnom odnosu i na 8 sati.
    Možeš to riješiti i ako počneš raditi, ja radim od 15.10. i dobili smo odobrenje od komisije, samo čekamo rješenje.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Happyness, našoj djevojčici je gastroenterolog napisao preporuku za produljenje porodiljnog tj.pojačanu njegu zbog alergije na kravlje mlijeko.

Komisija odobrila. Tako da će i vama !

Kako su cure rekle, put je preko Centra za socijani rad, prema mjestu stanovanja.

Ako još nisi, krenite !

Sretno !

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joj, curke, puno vam hvala na informacijama, al izgleda da ništ od toga jer ja ne radim. nema mjesta u vrtićima, nema mi ko čuvati Luku pa smo odlučili da ću biti doma s Lukom kroz zimu, a onda na proljeće da ću se zaposliti, pa si mislim da će onda biti prekasno jer će mi, možda, reći- ako ste do sad mogli bez toga moći ćete i dalje
    svejedno, vama puno hvala.

( glupi zakon, kaj djeca nezaposlenih majki su manje vrijedna od onih koje rade? )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •