Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: mastitis u 4. mjesecu - help

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno mastitis u 4. mjesecu - help

nisam se nadala da mi se i to može dogoditi sa Šimunovih gotovo 4 mjeseca - usred noći upala na lijevoj dojci i temperatura od 38,5...

srećom uspjela sam skinuti temp za par sati na 37,5 i sada je već normalno, no problem su i dalje cice: lijeva se drastično smanjila i kao da nema mlijeka, a desna je ogromatična s hiperprodukcijom mlijeka. Čini se da u lijevoj ima mlijeka jer Šimun normalno jede - dajem mu normalno da jede na lijevoj da izvuče zastoj u kanalićima, jer ja ne osjetim ništa pod prstima da bi masirala. Sigurno bi plakao da ostane gladan nakon te cice. No, iz nekog razloga desna je totalno pošašavila i sada se bojim da se ta desna ne upali.
    Ima li neki način da 'smirim' proizvodnju mlijeka u desnoj? Možda pomažu hladni oblozi - javite ako imate neki savjet.

do sada je s dojenjem sve bilo superiška, uvijek dojim tako da naizmjence dajem lijevu, pa desnu i to je do sada funkcioniralo da je mlijeka bilo dovoljno kada je koja na redu. no, vjerojatno zbog skoka u razvoju ili što mu je već došlo, šimun je u zadnja dva-tri tjedna totalno poremetio ritam hranjenja (znalo je proći i po nekoliko sati da ne jede, a inače je jeo svakih dva - dva i pol sata) i eto što se desilo.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Postepeno smanjivati dojenje na jednoj strani i povecavati na drugoj, nema drugog nacina da se sve uravnotezi. Kako, to je stvar tvoje procjene.

Samo za info, mozes nastaviti hraniti dijete i samo na 1 dojci i sve ce biti u redu.

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja i pokušavam uravnotežiti stvar, no to ide sporo, pa se brinem problema i da ih preduhitrim.

no uspjela sam uhvatiti vremena i pročitati po forumu puno više o mastitisu (vidjeh da su neke curke imale problema i sa 9-10 mjeseci staža dojenja ), pa su moja 4 mjeseca sitnica.

u potrazi sam našla, kako sam i pretpostavila, da hladne obloge i kupus smanjuju proizvodnju, pa ću tako i pokušati. zato u lijevoj i ima tako malo mlijeka (jer sam držala hladne obloge da se smanji bol od začepljena)

eh, uvijek treba dobro iščitati postojeće topice, ali kada na žalost nikada dovoljno vremena uz našu aktivnu dječicu

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kupus smanjuje proizvodnju ako se koristi vise od 8 sati
    a zasto bi smanjila proizvodnju, ne kuzim, je li ti se vec poboljsala proizvodnja na drugoj?

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

lijeva još uvijek dolazi k sebi. i inače je taj lijeva uvijek bila malo sporija u proizvodnji, barem izgleda manja. no šimun se nikada nije žalio kada bi jeo na tu stranu, pa pretpostavljam da je ona samo eto tako vizualno manja ali da ima dovoljno mlijeka. čini mi se da bi danas već mogla biti ok.

iako sam se trudila stalno davati naizmjence lijevu - desnu, desna je i dalje jučer bila ogromna i već me počinjala lagano boljeti i biti pretvrda na pojedinim mjestima. tako sam jučer poslijepodne držala hladni oblog 3-4 sata i odmah je bilo puno bolje. uplašila sam se da ću previše zbuniti desnu i smanjiti proizvodnju skroz, ali sada mi se čini da su obje već na starom i da će sve biti ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •