Stijena prvotno napisa
Neko vrjeme već razmišljam o tome da bih voljela znati je li ponašanje mog djeteta u skladu s njegovim godinama i na što bismo mi kao roditelji eventualno mogli više obratiti pažnju, međutim sama se nisam odlučila tražiti sastanak s vrtićkim psihologom iz razloga što ne želim da se u vrtiću dobije dojam da mislim da mi s djetetom nešto nije u redu jer uopće to ne mislim nego eto, tako, voljela bih znati kako se tamo ponaša i što o njegovom ponašanju misli jedan stručnjak.
Isto mi je palo na pamet da bi u vrtićima trebala postojati osoba koja bi popratila ponašanje djece i roditeljima ukazala na eventualne probleme u ponašanju, dala stručni savjet kako ga riješiti i sl.
Mislim da bi takvo stručno praćenje od najranije vrtićke dobi omogućilo roditeljima da na vrijeme "isprave" neka devijantna i nepoželjna ponašanja kod svoje djece koje možda niti ne primjećuju, niti znaju da postoje jer činjenica je da se djeca doma i u grupi, među vršnjacima ne ponašaju isto. A sigurna sam da bi imalo i utjecaja na smanjenje nasilja u školama i na ulicama :/
Ipak djeca u vrtiću borave i po 10 sati dnevno godinama i ponašanje koje se tamo usvaja sigurno je od velike važnosti za budući život.