Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Roditeljski sastanci u vrtiću sa psihologom!

Koda

Početno Roditeljski sastanci u vrtiću sa psihologom!

Zanima me, a mislim možda i druge roditelje: "Da li u vašim vrtićima sazivaju roditeljske sastanke sa psiholozima koji vam govore o psihičkom razvoju djeteta u određenoj dobi. što koja dob donosi, kako se djeca razvijaju psihički i kako se u pojedinim situacijama i fazama psihičkog razvoja djeteta odnositi prema djeci!
    Moja prijateljica je u svom vrtiću ove godine već imala dva roditeljska sastanka na tu temu (vrtić na Šalati).
    Moje dijete ide u dječji vrtić "Izvor" i moram reći sa žaljenjem da tako nešto nemamo.... :?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne. Mi psihologa nismo ni vidjeli.

Imamo 2 roditeljska sastanka u godini (+ još jedan za maškare) što mislim da je premalo. Nedostaju mi i individualne informacije kojih uopće nema, pa ako želim nešto saznati, to je na brzinu na hodniku dok druga djeca jure oko nas, a i pokoji roditelj.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U našem vrtiću do sad nije bilo roditeljskog sa psihologom, a nema naznaka niti da bude... Doduše, možda nisam baš mjerodavna jer smo mi krenuli u vrtić tek u 9. mjesecu... Ali imamo mogućnost individualnih informacija, uz prethodnu najavu naravno...

Nisam baš ni čula da tu kod nas u bilo kojem vrtiću na roditeljskom sudjeluju i psiholozi... Možda sam pitala na krivim mjestima... U svakom slučaju, to mi se čini jako dobro.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo nedavno imali s temom osamostavljivanje pri jelu
    al ja nisam bila jer su mi isti taj dan u isto vrijeme bile informacije u skoli

inace imamo 1 ili 2 godisnje
    i ja mislim da je to puno premalo

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

U našem psiholog, defektolog i med. sestra imaju termin (jednom mjesečno, 15- 17h) kada roditelji mogu doći na konzultacije.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama je bar jednom godisnje psiholog na roditeljskom a psihicki i ostali razvoj djeteta u odredenoj dobi nam je bas svaki puta na repertuaru

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naša psihologica poznaje svako dijete po imenu
    a ima cca 600 djece

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo imali individualni sastanak s vrtićkim psihologom prije koji tjedan. da se vidi dal njegovo psih-fiz stanje odgovara dobi. to imaju sva djeca na početku šk godine. i ja i MM se spremali, pripremali i Janka, mislili smo da će bar pola sata ta žena posvetiti djetetu. a kad tamo dobili A4 papir s par pitanja, podaci o roditeljima i braći, dal samostalno jede, obavlja nuždu, gdje spava, dal je škakljiv :? , agresivan, dal se samozadovoljava, mokri u krevet i mislim da je to bilo to. tražila ga je da složi slagalicu od tri dijela, da složi toranj od tri kocke i nacrta krug. pitala ga kak se zove mama, kak tata, i nas da li imamo s njim problema. bili smo gotovi u 3 minute. onda je rekla da će doći kroz koji dan u grupu vidjeti kak funkcioniraju međusobno i to je to. ZA CIJELU GODINU :/ mislim si pa kakvu je to ona sliku o njemu stekla? vjerojatno nije ni lice zapamtila. kolko sam skužila to je "leteća" psiholgica koja leti po puuuno privatnih vrtića, znači nije nam svakodnevno dostupna, niti nema stalni termin kad je možemo naći, jedino možemo zamoliti tete da nam daju broj pa da je kontktiramo ak mislimo da trebamo.

s tetama isto pričamo više usput, malo više kad plaćamo vrtić pa sjednemo u ured. sastanci 2 puta godišnje,bez posebne tematike. nezadovoljna sam, premalo mi je to...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tek smo krenuli u vrtić, pa ne znam točno kakva im je praksa, znam da imaju 4 roditeljska sastanka godišnje.
    Psihologicu nismo ni vidjeli, tj. ja sam je vidjela prije godinu dana kad sam se došla raspitivati o vrtiću. Poslije više - ne. (Onaj individualni razgovor pri upisu obavila je zdravstvena voditeljica koja je uglavnom ispunjavala neki formular)
    S tetama popričam malo pri odlasku, uglavnom saznam što me zanima, ali da bih voljela da je sve to malo sistematičnije - bih.
    Na vlastitu inicijativu, tete su nas spojile s vrtićkom logopedicom pa sad čekam njezino mišljenje... tete su rekle, "načekat ćete se" :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim si pa kakvu je to ona sliku o njemu stekla? vjerojatno nije ni lice zapamtila.
    ja sam si dala za pravo nazvati i najaviti razgovor sa našom psihologicom... jedno 3-4 puta do sada.
    nikada ne čekam da netko drugi bude oko mojega djeteta angažiraniji od mene same; iako im je to posao, ne znači da će se samoinicijativno interesirati.

iako znam da naša prati djecu i da u svaku grupu često ulazi.

Koda

Početno

vidim da je i kod drugih isti problem, ali se pitam ako jedan državni vrtić na Šalati upravo ima takve roditeljske sastanke, a svi oni kao državni vrtići valjda imaju isti program, tko radi po programu a tko ne?! Tj. tko se ovdje više trudi.
    Dobra sugestija da odem sama i guram se i tražim, ali je žalosno da ljudi koji su dužni voditi takvu brigu jednostavno to ignoriraju.....

da li je netko možda od vas iz vrtića Izvor, ako smijem pitati?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi bismo trebali, barem prema najavama, imati jednom do dvaput godišnje roditeljski s psihologinjom. Čak su nam na prvom "običnom" roditeljskom dali da nabrojimo teme koje nas zanimaju, kako bi se psihologinja mogla pripremiti. Vidjet ćemo kako će to biti u praksi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Mi smo u državnom vrtiću.

Imali smo početkom godine, roditeljski sa psihologicom. Baš sam bila vesela iako je to bilo onako okvirno o razvoju djece te dobi (3-5).
    Veliku pozornost obratila je na novog dječaka, koji ima poteškoća sa vidom. Tako je bila pozitivna i pripremila predivan govor o empatiji, kao vrlo važnoj razvojnoj osobini.
    Inače, imamo 2 roditeljska, 2 radionice i informacije svake druge srijede.

Ja sam super zadovoljna!

Koda

Početno

pa ovo zvuči mrak!

mogu Vas pitati koji je to državni vrtić?!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    iako znam da naša prati djecu i da u svaku grupu često ulazi.
    mene baš to najviše muči.

mislim da jedan posjet grupi na godinu stvarno nije ni blizu dovoljnom. ona bi trebala bar par puta doći da vidi dinamiku grupe, dal ima grupiranja, oko čega su problemi ak ih ima, pogledati svako dijete pozornije kak se ponaša u društvu kak reagira,... ipak i studiram predšk odgoj pa mislim da nekaj malo o tome i znam. 1 promatranje ne može biti dovoljno da ona stvori sliku o toj djeci. pa da onda zna kak s kojim popričati, čemu obratiti pozorniju pažnju. ma da bar zapamti koje ime.

moram pitati tete malo o tome 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Citiraj Koda prvotno napisa
    pa ovo zvuči mrak!

mogu Vas pitati koji je to državni vrtić?!
    U Karlovcu, vrtić Novi centar.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Koda prvotno napisa
    vidim da je i kod drugih isti problem, ali se pitam ako jedan državni vrtić na Šalati upravo ima takve roditeljske sastanke, a svi oni kao državni vrtići valjda imaju isti program, tko radi po programu a tko ne?! Tj. tko se ovdje više trudi.
    Dobra sugestija da odem sama i guram se i tražim, ali je žalosno da ljudi koji su dužni voditi takvu brigu jednostavno to ignoriraju.....

da li je netko možda od vas iz vrtića Izvor, ako smijem pitati?
    mi smo u izvoru... psihologica je bila na sastanku pred neki dan kad smo imali sastanak vezan uz provodenje CAP programa...
    dotad nije, ali mi smo svake godine dosad dobili na pocetku godine na roditeljskom papir na kojem su popisana glavna obiljezja razvoja djeteta te dobi, bas ovo sto ti govoris, u glavnim crtama, doduse i onda bi to tete prokomentirale, razjasnile, i tako... i uvijek na kraju roditeljskog tete pitaju imamo li kakvih pitanja, zelimo li o necemu razgovarati i sl., tako da se ja ne osjecam zakinuto. znam da psihologica dolazi djeci i da ih poznaje. i znam da se i njoj i tetama uvijek mogu obratiti na individualnoj bazi.

a sto se zaboldanog tice, zar su tete ili psihologice mozda duzniJE voditi brigu o tome od tebe? umjesto da se zalostis, ugovori individualni sastanak i saznaj sve sto te zanima. sigurno se neces trebati gurati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi idemo u državni vrtić na Knežiji, i ravnateljica i pedagogica i naravno tete znaju imena sve djece što je za svaku pohvalu. Imamo 4-5 roditeljskih kroz godinu uvijek sa temama prilagođenim dobu u kojem se djeca nalaze. Baš sutra imamo radionicu. Djeca sa roditeljima izrađuju nešto prigodno ( ovaj put lampione sa lučicama).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi u vrtiću imamo jednu jako mladu psihologicu koja uvijek djeluje kao da ne zna što bi s tom dječicom i koliko sam skužila od nje nema baš neke koristi (imali smo i neka osobna iskustva kad su B upisali u grupu s puno manjom djecom - i do godine i pol, a nije se radilo o klasičnoj mješovitoj grupi).
    Međutim, sada je u njemačkoj grupi koja je miješana (3-6 godina), mala i ima super tete koje se oko njih jako trude i trude se i roditeljima prenijeti što više o njihovoj dječici. Primjerice, od 9. mj. do sada smo imali jedan klasični roditeljski (puno informacija) i jedno druženje roditelja i djece, gdje su dječica i tete predstavili svoj rad i opet nas kroz 2-3 tjedna čeka jedno zajedničko druženje i radionica.
    Uglavnom, poanta je da psihologica i nema neki značaj, ali se tete stvarno jako trude.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kod nas na otoku uopće nema psihologa
    logopedica dolazi jednom tjedno i onda naravno radi s onima koji
    imaju poteškoće ali s ostalima jako malo jer jednostavno nema vremena

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama na roditeljskom sastanku o svemu tome govori teta i zbilja dobijemo iscrpno izvješće

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa

Imamo 2 roditeljska sastanka u godini (+ još jedan za maškare) što mislim da je premalo. Nedostaju mi i individualne informacije kojih uopće nema, pa ako želim nešto saznati, to je na brzinu na hodniku dok druga djeca jure oko nas, a i pokoji roditelj.
    x

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na našem roditeljskom tete preuzimaju i te dužnosti. Na papiru A4 formata ispišu karakteristike djeteta te dobi i načine ophođenja s njima. Ništa posebno. To nm na glas pročitaju i to je to.!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ponukana ovom temom pitala sam u vrtiću prije neki dan imaju li psihologa.
    I ne, nemaju ga više. Imali su prije, ali sad ne.
    Najveći vrtić u državi...za nevjerovat!

Koda

Početno

Danas sam i ja ponovno malo pokrenula pitanje roditeljskih sastanaka i pitanje posjeta i razgovora sa psiholozima. Teta mi je rekla da ukoliko se jave roditelji s nekom temom koja ih zanima, oni dogovore za sve roditeljski sastanak na tu temu. Ipak mi to baš nije jasno bilo jer na kraju opet imamo samo samo dva sastanka godišnje na početku i kraju godine.
    Ali eto imamo konačno zajedničku radionicu s djecom za Božić i to je nešto!
    pokušat ću sa individualnim razgovorima s tetama!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi imamo 2x godišnje roditeljski i jedan dan u tjednu za individualne konzultacije, tete su jako pristupačne i otvorene za razgovor i sugestije.

Iva je sada drugu godinu uvrtiću psihologa i logopeda nisam ni vidjela.
    zdravstvenu radnicu ili kako se već zove sam upoznala na svoje inzistiranje jer mislim da ni izbliza ne obavlja svoj posao.
    nakon hodočašćenja do nje i mog inzistiranja poslala je dio grupe na bris, dvoje djece je nakon toga završilo na antibiotiku.

logopedicu sam tražila prije dva tjedna, htjela sam se posavjetovati oko Ivinog govora, ali mi je rečeno da je stara logopedica otišla u svibnju, a novu nemamo :shock: u vtiću ima oko 600 djece.

sve u svemu zadovoljna sam jedino sa tetama i od njih znam da psihologica dođe svako par mijeseci u grupu, malo ih pogleda i iz toga kao zaključi tko od djece treba nekakav dodatni tretman.
    to mi nije baš jasno kako od 20-toro djece ona u 5 min skuži tko ima neki problem, a tko ne.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi smo u vrtiću sopot i od prije tri tjedna su nam organizirali radionice s pedagogicom 1x tjedno gdje mi roditelji izmijenjujemo iskustva, kroz nekakve psihološke igrice dolazimo sami do nekih saznanja, a za to vrijeme nam djecu zabavljaju tete. mogu reći da sam zasad zadovoljna. prošli tjedan je bilo vrijeme pred uskrs pa smo po završetku radionice tražili čokoladna jaja skrivena u vrtu, tako da su i djeca imala veselje.

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi zivimo u brelima i do sada smo imali samo jedan roditeljski sastanak. vrtic je ovdje podjeljen, tj. jedan vrtic vode tete, a drugi casne sestre, ali imaju zajednjcku ravnateljicu. ne znam sto bi rekla jer sam svjesna da se promjene ne naziru, sto zbog objektivnih stvari, sto zbog stava (jako puno) roditelja koji se ne zele "svadjat" i "zamjerat". mi smo ovdje novi, ali mojoj kceri je ovo treci vrtic u koji ide, tako da ga imam sa cime usporediti.
    ja sam na jednoj radionici za roditelje, na kojoj je bila prisutna 1/3 roditelja (citaj: majki) djece, upitala ravnateljicu da li je moguce odrzat neku radionicu ili roditeljski sastanak na koji bi dosao psiholog. jedin komentar koji sam dobila bilo je pitanje DA LI JA SA SVOJOM DJECOM IMAM PROBLEMA da mi treba psiholog???????????????? :shock:
    mislim da ovdje jako puno roditelja vrtic dozivljava kao igraonicu ili neko "cuvaliste" a ne kao odgojno obrazovnu ustanovu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne ni kod nas.Mi Čak ni nemamo psihologa.Ma užas.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod nas isto ovako.
    S tim da jedna teta ne da do riječi.Kad god je nekaj započnem ja nemrem završit svoju rečenicu a ona se ubacuje, a ova druga je ok, samo slabo hoće doći na vrata i pričati.
    U jaslicama su mi bile puno bolje tete.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj raffaela prvotno napisa
    Ne ni kod nas.Mi Čak ni nemamo psihologa.Ma užas.
    potpisujem

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tako je i kod nas u vrtiću. Nažalost.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Neko vrjeme već razmišljam o tome da bih voljela znati je li ponašanje mog djeteta u skladu s njegovim godinama i na što bismo mi kao roditelji eventualno mogli više obratiti pažnju, međutim sama se nisam odlučila tražiti sastanak s vrtićkim psihologom iz razloga što ne želim da se u vrtiću dobije dojam da mislim da mi s djetetom nešto nije u redu jer uopće to ne mislim nego eto, tako, voljela bih znati kako se tamo ponaša i što o njegovom ponašanju misli jedan stručnjak.
    Isto mi je palo na pamet da bi u vrtićima trebala postojati osoba koja bi popratila ponašanje djece i roditeljima ukazala na eventualne probleme u ponašanju, dala stručni savjet kako ga riješiti i sl.
    Mislim da bi takvo stručno praćenje od najranije vrtićke dobi omogućilo roditeljima da na vrijeme "isprave" neka devijantna i nepoželjna ponašanja kod svoje djece koje možda niti ne primjećuju, niti znaju da postoje jer činjenica je da se djeca doma i u grupi, među vršnjacima ne ponašaju isto. A sigurna sam da bi imalo i utjecaja na smanjenje nasilja u školama i na ulicama :/
    Ipak djeca u vrtiću borave i po 10 sati dnevno godinama i ponašanje koje se tamo usvaja sigurno je od velike važnosti za budući život.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Neko vrjeme već razmišljam o tome da bih voljela znati je li ponašanje mog djeteta u skladu s njegovim godinama i na što bismo mi kao roditelji eventualno mogli više obratiti pažnju, međutim sama se nisam odlučila tražiti sastanak s vrtićkim psihologom iz razloga što ne želim da se u vrtiću dobije dojam da mislim da mi s djetetom nešto nije u redu jer uopće to ne mislim nego eto, tako, voljela bih znati kako se tamo ponaša i što o njegovom ponašanju misli jedan stručnjak.
    Isto mi je palo na pamet da bi u vrtićima trebala postojati osoba koja bi popratila ponašanje djece i roditeljima ukazala na eventualne probleme u ponašanju, dala stručni savjet kako ga riješiti i sl.
    Mislim da bi takvo stručno praćenje od najranije vrtićke dobi omogućilo roditeljima da na vrijeme "isprave" neka devijantna i nepoželjna ponašanja kod svoje djece koje možda niti ne primjećuju, niti znaju da postoje jer činjenica je da se djeca doma i u grupi, među vršnjacima ne ponašaju isto. A sigurna sam da bi imalo i utjecaja na smanjenje nasilja u školama i na ulicama :/
    Ipak djeca u vrtiću borave i po 10 sati dnevno godinama i ponašanje koje se tamo usvaja sigurno je od velike važnosti za budući život.
    Tek kad pročitam ovakav topic, dopre mi u glavu da smo stvarno imali sreće s vrtićem.

Kod nas se u vrtiću redovito moglo razgovarati sa stručnom službom o tome U BILO KOJEM TRENUTKU, a isto tako i uzeti letke za samoprocjenu. Stajali su u džepićima ispod oglasne ploče, zajedno sa drugim korisnim informacijama.
    Ovako su otprilike izgledali (izradila ih je stručna služba, prvenstveno psiholog):

Dijete u dobi od toliko i toliko (recimo 5-6) godina
    - hoda po ... npr. ravnoj crti/niskoj gredi
    - samostalno radi to i to...
    - razumije i pridržava se pravila igre
    - broji do...
    - razlikuje to i to (veće-manje, ispred-iza...)
    - može prepričati to i to

Na A4 formatu bilo je navedeno dvadesetak činjenica koje služe za "orijentir" ali i to da su moguća odstupanja koja nas ne trebaju zabrinuti.

Probaj predložiti odgajateljima da vam za roditeljski sastanak spreme nešto slično. Sretno!

Bilo je tu i drugih letaka - npr. Biti zaposleni roditelj ili Kako pripremiti dijete za polazak u školu, Kako pripremiti sebe i dijete za polazak u jaslice/vrtić.... Ne sjećam se više. Pitaj - u većini vrtića osoblje će se spremno odazvati, a možda nešto imaju i gotovo...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Peterlin, i kod nas je na oglasnoj ploči isto, ali zapravo to ne smatram nečime čime bi se trebao baviti psiholog :?
    Mene više zanima način socijalizacije, njegova interakcija s drugom djecom, reakcije na neke "krizne" situacije - to mi je važno jer je P strašno tvrdoglav i ako nešto nije njemu po volji zna jako agresivno reagirati. Tete npr. kažu da je to normalno za dob, a i takvog je karaktera, pa će se to ispraviti, ali mene bi recimo zanimalo jedno stručno mišljenje.
    Ko što sam rekla, ne mislim da s mojim djetetom nešto nije u redu, ali voljela bih recimo znati kako s nekog stručnog stajališta što bolje pohendlati neke životne situacije.
    Ok, to mogu i ako samoinicijativnoo odem bilo kojem psihologu, ali ko što već rekoh, ponašanje doma i ponašanje u vrtiću nije isto. U vrtiću se ipak ima puno preglednije ponašanje u grupi u kojoj će ipak morati funkcionirati čitav život.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Stijena, mi smo u našem vrtiću za takva pitanja zatražili individualni razgovor s tetama. Kod nas ga zatražiš kad želiš i/ili misliš da trebaš, ili tete misle da treba, nisu propisani na redovnoj bazi. Tete su nas o toj mogućnosti informirale na prvom roditeljskom i stvar funkcionira. Obično se dogovorimo nakon radnog vremena vrtića. Dođu obje tete i uvijek su informirane i koncentrirane samo na nas . Naš je vrtić malo područni s jednom miješanom grupom. Mislim da (stalnog) psihologa nemamo ni u glavnom vrtiću..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •