Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: mahanje glavom

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno mahanje glavom

vito je unazad par dana počeo mahati glavom lijevo desno (kao da prati teniski meč), osobito kad mu se spava i kad je presretan. tada još i maše ručicama, vrišti od sreće i smije se. prestane kad poviknem ili ga pomazim, poljubim...no jutros je to radio i dok je cicao :shock:
    e sad, s obzirom na sve njegove "dijagnoze" je li moguće da je to nekakav neurološki poremećaj ili samo jedna od faza???? ne sjećam se da je to matej radio, ali znam da je tupkao rukom u ritmu kad je bio jako umoran i da je to samo prošlo. znam i da neka djeca lupaju glavicom dok se uspavljuju i da to sve ide pod normalno.
    dakle, ima li i među vama mahača ili smo mi slučaj za neuropedijatra?
    kontrola nam je tek 4.12. a do tada ću se umrijeti od brige.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hej, to je normalini period

prosurfaj malo "akrobatsko dojenje", da te pripremi na nadolazece "promjene" ili odi na pdf produzeno dojenje da vidis kako sve djeca doje.

sad je vec veliki i zaigran i npr. u slucaju dojenja, dojenje mu vise centar svijeta.

moja L. i dan danas kad lezi a vesela je lupa nogama od pod i ako je na krevetu odskakuje i izgleda ko da je na trampolinu u cirkusu. to je radila od pamtivjeka valjda

nemoj se plasiti vec uzivaj u novim stvarima koje (ti) otkriva(te)

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    hej, to je normalini period

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ali bi ti svakako savjetovala da podijelis svoje sumnje sa doktorom.

sad citam ponovo post i ne znam jel kontrola pedijatra ili se inace kontrolirate kod nekog specijaliste?

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma mi se svakako kontroliramo malo češće s obzirom na sve što je vito prošao od rođenja. zadnja np kontrola bila je prije 15 dana, i tada je sve bilo u redu (osim distonih izvijanja i stajanja na prstićima, ali vježamo već odavno tako da je to stara dijagnoza). ovo mahanje je počelo prije par dana i samo u tim situacijama. paraliziralo me, ne smijem ni reći na što sam sve pomislila.
    nadam se da je samo faza

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

he he i mi smo u toj fazi ja velim da si ona misli nenene neću to nenenene.
    i umirem od smijeha jer stvarno smiješno izgleda,sam da ne počnem plakat ak ćemo imat nenene dojenje

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj sinko je to poceo raditi bas u dobi tvog bebaca i dan danas se tako uspavljuje a ima skoro 5 godina.
    Neuroloski je sve ok tako da smo prestali time pridavati paznju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To mi je poznato. To je i Maša počela raditi ovaj tjedan. Dok treba papati, onda najedanput počne okretati glavicu ko da bi baš u tom trenutku htjela vidjeti svoje igračke itd. Isto je i kad treba spavati - ko da joj je znatiželja tak velika za tim kaj sve okolo ima, da jednostavno nema vremena spavati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Oooo da! Ovo je i meni jako poznato! Sad zajedno mašemo glavom samo što ja to ne mogu tako brzo kao ona!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj također zna mahati glavom kada tone u san.
    Pedijatrica mi je rekla da je to normalno.
    Dijete prije spavanja zna napraviti i do 100 pokreta što ponekad zna izgledati strašno, ali oni se na taj način opuštaju. - Tako tvrde doktori

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: mahanje glavom

Citiraj Eowyn prvotno napisa
    vito je unazad par dana počeo mahati glavom lijevo desno (kao da prati teniski meč), osobito kad mu se spava i kad je presretan. tada još i maše ručicama, vrišti od sreće i smije se. prestane kad poviknem ili ga pomazim, poljubim...no jutros je to radio i dok je cicao ...
    I Alan mase glavom lijevo-desno, poceo je tako za vrijeme uspavljivanja prije nekoliko mjeseci, a nedavno je akciju prosirio na situacije kad je jako sretan.

Vrijedi i ovo sto leonisa napominje o akrobatskom dojenju - vec smo isprobali nekoliko vratolomnih poza, kao i par puta mahanje glavom dok doji. Meni je sve to jako zabavno, nisam mislila da ima razloga za brigu.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moj ne samo da maše glavom lijevo-desno nego doslovno pri tom reži - kao da imam peseka. Ne brini, iskreno vjerujem da uživaju u testiranju svih svojih mogućnosti. A prošli smo razna "testiranja", žao mi je da nisam zapisivala. Sjećam se samo da sam u jednom trenu pitala mamu kako ću znati da li je mali normalan. Sad ima 10 i pol mjeseci i ništa nas više ne može iznenaditi.

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

napravili smo pretrage, uzv glave u redu, a mahanje je tzv. neurološka (motorička) stereotipija. to neka djeca rade, neka ne. izgleda grozno, ali samo prođe.
    ne mogu reći da sam se smirila, jer je to još jedna etiketa u nizu, ali nije ništa tako loše čega sam se bojala :/

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj posljednji dio je bitan.

briga nikad ne nestaje iz glave

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i moja Greta je mahala glavom lijevo desno pred spavanje, pa nas je to odvelo na eeg, uzv mozga i fizijatru...
    dijagnosticiran joj je cerebralni poremećaj kretanja
    nije da te plašim, ali....
    nije to uvijek normalno!

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Eowyn prvotno napisa
    napravili smo pretrage, uzv glave u redu, a mahanje je tzv. neurološka (motorička) stereotipija. to neka djeca rade, neka ne. izgleda grozno, ali samo prođe.
    ne mogu reći da sam se smirila, jer je to još jedna etiketa u nizu, ali nije ništa tako loše čega sam se bojala :/
    bravo za vas...
    tek sad sam vidjela ovaj post

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa
    i moja Greta je mahala glavom lijevo desno pred spavanje, pa nas je to odvelo na eeg, uzv mozga i fizijatru...
    dijagnosticiran joj je cerebralni poremećaj kretanja
    nije da te plašim, ali....
    nije to uvijek normalno!
    kako ste došli do dijagnoze? zašto kod fizijatra?
    nije da me baš smirilo, vidjet ćemo kako će se razvijati dalje. sljedeći pregledi su nam za mjesec i pol.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •