Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Kada bebe mogu u "polusjedalicu"?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma naravno da da u autosjedalici..ali u autu,šta obično nije predugo..barem ja tako mislim..
    mi imamo jedan problem,M kad nešto nemože tipa dignut se i skroz sjest ili dohvatit igračku dok je na stomaku (naravno da još ne puže) i sl. skroz poludi i počne vrištat..neznam šta bi znam da mu ne smijem pomagat ali kad mu dam ruku i on se uz pomoć nje podigne sjest jaaako je vesel.znam da bi to triba sam postić ali onda samo vrišti i ne mogu 2min mirovat :štaaaaaaaa

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Malo sam "kopkala" po forumu i htjela sam se nadovezati na ovaj post... naime, razmišljamo o kupnji autosjedalice za novorođenče, a to bi bilo to "jaje", zar ne? E pa sad, ako je to "bačen novac", u čemu onda voziti novorođenče ako ne u tom "jajetu", a da ne bude "bačen novac"?
    Ne kužim... znači dijete treba sigurnost dok se vozi automobilom, zapravo bi ga trebalo već iz bolnice furati u autosjedalici, pa što onda kupiti...? :/ :?
    Savjet...?
    Sjedalica nije nikako uzalud bacen novac ako se mislite vozit autom. Da li ces je koristit van auta i koliko, to je skroz po tvom nahodenju. Al u autu uvijek treba biti u autosjedalici za bebe. I tocno tako kako ti kazes, ravno iz rodilista.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

[I zato će dijete, jednoga dana, možda biti lošije u matematici. Npr!

pliz, apri, ajd nemoj uvijek matiku uzimat kao primjer, moze malo zemljopis, vjeronauk, hrvatski.... ovak uvijek pomislim da su pola mojih ucenika posjedali odmah cim su se rodili....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok, mijenjamo terminologiju.
    umjesto matematike, uvodimo... kemiju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ja ti mogu samo reći što je nama Polovina rekao za to "jaje".
    Dakle, to služi za prenošenje djeteta sa mjesta A na mjesto B, pod uvjetom da taj put ne traje više od 15 minuta. I da je kut stranica pod 45°.
    Eto, meni se čini da je i to bačen novac. Da ne mislite kako sam ja to oduvijek znala... i mi smo imali to jaje koje je ujedno bilo i auto-sjedalica i bilo nam je super - dijete se vozi u auti, pa zaspi, pa je iznesemo, pa pustimo da još spava unutra...
    Sada to sigurno ne bih napravila!
    Malo sam "kopkala" po forumu i htjela sam se nadovezati na ovaj post... naime, razmišljamo o kupnji autosjedalice za novorođenče, a to bi bilo to "jaje", zar ne? E pa sad, ako je to "bačen novac", u čemu onda voziti novorođenče ako ne u tom "jajetu", a da ne bude "bačen novac"?
    Ne kužim... znači dijete treba sigurnost dok se vozi automobilom, zapravo bi ga trebalo već iz bolnice furati u autosjedalici, pa što onda kupiti...? :/ :?
    Savjet...?
    U autu - obavezno. (a onda nije potrebno kupovati "jaje", već klasičnu autosjedalicu)
    Izvan auta - nepoželjno, ali opet... kako ti odlučiš.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Očito je problem u tome što ja ne znam razliku između "jajeta" i "klasične autosjedalice" :?
    Konkretno, razmišljamo o kupnji Bebe Confort CREATIS koja meni nalikuje na JAJE, a kažu da je pogodna za djecu od 0 do 13 kg...
    Ima je za kupiti u TL, našla sam ja na www.turbolimac.com
    Evo probat ću vam staviti link na sliku da vidite o čemu pričam (ne znam hoću uspjeti)

http://www.turbolimac.com/ShopCode/S...l/90047406.jpg
    Dakle, jel to tzv. "jaje", ili je to klasična autosjedalica za novorođenče?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neznam da l' je "jaje" al je definitivno klasicna sjedalica za novorodence i kao takva optimalna u zastiti djeteta u vozilu kod sudara.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Neznam da l' je "jaje" al je definitivno klasicna sjedalica za novorodence i kao takva optimalna u zastiti djeteta u vozilu kod sudara.
    8) tnx Ancica!

lidac2004

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    8) ma znam ja što je "polusjedalica" ali ne znam što je "jaje"

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je "jaje" klasicna autosjedalica. Al tko bi to znao sto je ljudima u glavi kad koriste taj izraz. Moze bit da je jednima jedno, a drugima drugo. :/

lidac2004

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    8) ma znam ja što je "polusjedalica" ali ne znam što je "jaje"
    ja sam mislila da je "jaje" ta polusjedalica

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lidac, kaj se sramis, vis da nitko od nas pojma nema

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da malo ovo dignemo iz prašine......

Mi s Leom nismo kupovali tu plusjedalicu-nosiljku, ne sjećam se iz kojeg razloga.
    Sada samo je razmišljali kupiti, ali na kraju odustali i odlučili da je novce bolje uložiti u nešto korisnije, tipa isofix

Sad pak postoji mogućnost da je dobijemo pa sam se htjela ipak malo detaljnije informirati. Eto, izgleda da ćemo ipak odustati.

Ali riskirajući da ispadnem glupa, što se tiče tog nošenja i ležanja u potpuno ravnom položaju - 180 stupnjeva - kako je onda kad držimo bebu na rukama ili kad je u marami koja se preporuča od rođenja?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi smo dobili tu ležaljku i nama je bila super, ima 3 položaja i leđno-guzni dio( ) je onako pojačan, tj. tvrđi od ostatka, i bio je super za dnevna spavanja, o'š na stolu, podu može čak i na krevetu čak smo mu u tome davali i piti i u njoj se i naučio piti iz šalice

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, i meni se čini dosta praktično, ali jesi li pročitala cijeli topic ispočetka i mišljenja fizijatara?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo da se malo nadovežem. Mi imamo BabyBjorn Baby Sitter 123 http://www.babybjorn.com/
    Nama je to bilo super. Sada kada čitam ove sve postove više nisam sigurna da li sam ju trebala u to stavljati. Naime ja sam po cijele dane bila sama doma pa bi Emu stavila u taj Baby Sitter u kupaoni dok se ja tuširam. Uglavnom je bila u marami dok sam ostale stvari radila ali nam je i Baby Sitter bio super koristan. Moj nečak je isto bio u njemu i to ga je jedino uspjelo umiriti kad je imao grčeve. :?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Da, i meni se čini dosta praktično, ali jesi li pročitala cijeli topic ispočetka i mišljenja fizijatara?
    pa i ne, nisam stigla ali bum, evo mali mi švrlja po stanu pa ne mogu sad

slonić tonić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E pa sad, ako je to "bačen novac", u čemu onda voziti novorođenče ako ne u tom "jajetu", a da ne bude "bačen novac"?
    Savjet...?[/quote][code][/code]

Mi imamo autosjedalicu Peg Perego 0-13 kg i Anu smo u nju stavljali od otprilike jedno 2, 2 i pol mjeseca kada je malo ojačala.
    Ako ne putujete daleko preporučila bih ti da kupiš onu košaru za nošenje beba.
    Mi smo imali i autosjedalicu i košaru.
    U košari smo je iznijeli iz porodilišta i koristili je prva dva mjeseca za prijevoz u autu (znali smo se voziti i po tri sata). Bilo nam je žao stavljati u autosjedalicu jer je jadna izgledala sva skvrčena a u košari leži ispružena i spava cijelim putem.
    Poslije kada je ojačala (sama drži čvrsto glavicu...) počeli smo koristiti autosjedalicu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uopće nije upitno treba li čak i novorođenče u autosjedalicu dok se vozi autom. TREBA!!!
    I obavezno je!!!

Upitno je treba li biti u njoj po kući, odn. koliko dugo.

A tema ovog topica je prvotno zapravo bila smiju li biti u tim viperima, nosiljaka-sjedalicama, kak hoćete

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mala01,koliko sam ja shvatila, idealna bi bila košara tipa "navetta" od pegperega. Ona se navodno može pričvrstiti i odobrena je za vožnju autom. Mi je naravno nismo uzeli,grrrr, nego smo kupili "jaje" i sad muku mučimo u što da a u što ne itd. Luda sam već od savjeta

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa "jaje" vam i treba. Košara koja se prodaje kao košara za prijevoz beba služi za npr. prerano rođene bebe, bebe lakše od 3 kg ili bebe koje imaju poteškoća s disanjem i sl. "Normalne", donešene zdrave bebe se OBAVEZNO voze u autosjedalicama 0-9 ili 0-13 kg okrenute suprotno od smjera vožnje, na stražnjem sjedalu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na ovom topicu se svojedobno jako hvalila ta polusjedalica.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=5967

Znam da je na kraju na svakom roditelju da odluči za sebe i svoje dijete, ali sad me stvarno zanima ovo - ako se ne preporučuje ta polusjedalica, ako se ne preporučuje boravak u autosjedalici dulje vrijeme, kako onda na bebu utječe marama u kojoj proboravi i po nekoliko sati u istom ili sličnom položaju kao i u ovim pomagalima?

Stvarno me zanima koja je razlika jer i mi namjeravamo u maramu od početka, a nije mi jasno koja je onda razlika

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

branka1, za razliku od autosjedalice, bebu u marami ne nosis duze od 2 sata, jer ti to vjerojatno tvoja ledja ne dozvoljavaju. bebe u tom polozaju teze obavljaju nuzdu, pa je dobro nakon 2 sata boravka u marami bebi promijeniti polozaj.

marama je dobra jer je bebina kicma u njoj prirodnom "C" polozaju. za sjedalicu su ti rekle cure koje imaju vise iskustva i znanja od mene, ja sam maramasica pa sam se vise o tome raspitivala.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma znam da je to, zapravo, fiziološki položaj, tako je beba bila i u maternici. Ali to je također bio i argument fizijatara kad su preporučivali da se bebe voze u autosjedalicama, a ne u košarama.
    I mnoge mame su pričale kako su dugo bebe bile u maramama, neke puno više od 2 sata. Jako mi je to sad zbunjujuće

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

citam ovaj topic od pocetka i vise mi nist nije jasno :?
    bebu nosim u marami sigurno puno vise od 2 sata dnevno. na AP podforumu se stalno ponavlja kako je to super polozaj za bebinu kicmu i zdjelicu. inace ju nosim okrenutu prema sebi, jer mi se to cini prirodnije, nema ovestimulansa iz okoline, tako mi zaspi u rukama, itd.
    a onda ovdje pise da beba treba biti nosena od roditelja, a ne prema njemu. gdje je razlika ako bebu primim za guzu, ledja i glavicu i nosim okrenutu prema sebi? kakvu stetu time nanosim? :?
    i nigdje nije decidirano napisano, smije li beba u lezaljku u kojoj stvarno-najstvarnije lezi, a ne polu-lezi? jasno mi je da ne smije sjediti prije nego je spremna za to, ali ovo gdje lezi???
    apricot?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E pa to ti ni meni više niš nije jasno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ma znam da je to, zapravo, fiziološki položaj, tako je beba bila i u maternici.
    Ne znam baš koliko ovakvi argumenti imaju smisla: beba je u posteljici plivala u vodi - ni na jedan dio tijela nije postojalo opterećenje.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U čemu je najpoželjnije nositi bebu osim u raaavnoj košari (tak ju nosimo za sad)? apricot?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ravna kolica, marama, ruke...
    Što ti više treba?
    U autu u sjedalici, a u njoj može, ako baš mora, i maaaalo biti u šetnji gradom.
    Ako ti je problem kod kuće, oslobodi bebi pod, okruži je igračkama, baby gimom... što već hoće...
    Ili, ako baš neće biti sama (a kod mene je bilo tako), onda u maramo pa gdje ti tu i beba.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, ali zasto moze marama ako je polozaj suprotan onome koji preporucujes?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Apricot, to nije bio moj argument, već, koliko se sjećam, fizijatara.

Ni meni nije jasno kako je onda položaj u marami dobar? Jel misliš da u marami nije opterećen ni jedan dio tijela kao ni u maternici u vodi?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

toliko se na forumu prica o tom polusjedecem polozaju. ja mislim da sve ovisi o tome kakva je to sjedalica. ako rasporedjuje pravilno tezinu citavog tijela kao u marami, zasto ne? takodjer ako je tezina na ledjima, a nogice su malo podignute i savinute, isto mislim da je ok. inace zasto bi postojala vrhunska kolica poput boogaboo sa takvim polozajem? nama je fizijatrica takodjer rekla da je to ok. problem je jedino ako je tezina tijela na trtici ili ako nedaj boze dijete sjedi podboltano jastucima ili sa podignutim naslonom u kolicima - naravno da se tako opterecuje kicma.

branka1 (napisa):
    Ma znam da je to, zapravo, fiziološki položaj, tako je beba bila i u maternici.

Ne znam baš koliko ovakvi argumenti imaju smisla: beba je u posteljici plivala u vodi - ni na jedan dio tijela nije postojalo opterećenje.
    kakve veze voda ima s tim? pa nije beba plutala u vodi...(barem ne kod mene inace kolika bih bila?) itekako postoji otpor i opterecenje o stjenke maternice. jedino sto je to opterecenje jednako na svim djelovima bebinog tijela pa zato nije stetno. isto ako i u marami, i uostalom kao i u toj ligestul sjedalici.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

inace ju nosim okrenutu prema sebi, jer mi se to cini prirodnije, nema ovestimulansa iz okoline, tako mi zaspi u rukama, itd.
    a onda ovdje pise da beba treba biti nosena od roditelja, a ne prema njemu. gdje je razlika ako bebu primim za guzu, ledja i glavicu i nosim okrenutu
    Ima veze s razvojem bebine motorike, ponajprije hvata rukama. Kada bebu nosiš prema sebi ona obično i ruke raširi kao i nogice- kao žabica ili su pak stisnute pred njom i ona ne može ništa s njima. Ako bebu nosiš od sebe onda su joj rukice slobodne, ona maše njima, trpa ih u usta, uči hvatati- razvija motoriku...
    I u baby handlingu piše- što mislim mnogi zaborave da su pročitali da rukice uvijek moraju biti ispred bebe i nigdje u baby handlingu nisam vidjela da se beba nosi prema sebi, osim nakratko da podrigne...
    Ne znam, ja sam jako bila za maramu i svaki put kad ju poželim kupiti zbog nečega to ne napravim. Ne znam jel se sjećaš da sam bila i pitala na topicu o maramama jel ima položaj da se beba nosi od sebe jer me frendica koja radi s bebama odgovara od marame i uvijek ponavlja nosi bebu od sebe...
    Ali i stručnjaci ti se uvijek razlikuju, druga frendica koja isto dosta radi s djecom kaže da je njoj marama baš simpa i da ako mi se sviđa neka kupim
    Kad god nekog stručnjaka pitaš za nešto ako mu se to sviđa naći će ti 100 razloga za, a neki drugi kojemu se stvar ne sviđa naći će ti 100 razloga protiv i uvijek na kraju roditelj sam mora odlučiti što mu se čini logičnije i kome će vjerovati

Inače što se tiče cijelog topica i sjedalica, tu se svi slažu, čak i naš zakon, beba u autu UVIJEK mora u autosjedalicu, još od rodilišta. Kad nije u autu trebala bi biti na ravnom. A nošenje- svatko će reći svoje. Neki kažu prema sebi jer je prirodnije, drugi da je bolje od sebe zbog motorike... Ako je beba zdrava vjerojatno joj neće biti ništa ni ako se nosi prema sebi i ako ostalo vrijeme dosta leži na leđima i hvata igračke koje vise pred njom, ako je beba neurorizična trebalo bi nositi samo kako kaže baby handling

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam, ja sam jako bila za maramu i svaki put kad ju poželim kupiti zbog nečega to ne napravim. Ne znam jel se sjećaš da sam bila i pitala na topicu o maramama jel ima položaj da se beba nosi od sebe jer me frendica koja radi s bebama odgovara od marame i uvijek ponavlja nosi bebu od sebe...
    pa zasto ne nosis bebu u marami u polozaju koljevke, to je super za neurorizicnu djecu. hm...jedini je problem sto djeca koja se izvijaju obicno bas zato ne vole taj polozaj...barem je nama tako bilo

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podizem malo ovaj topic i malo sam zbunjenja ... naime Leila kad je na rukama najvise voli biti u ovom polozaju za podrigivanje, jedino kad je pospana onda mi lezi u narucju ... ako je okrenem od sebe onda place pa to izbjegavam. Da li bih je ipak trebala privikavati na taj polozaj?

Nosim je u marami sigurno dnevno po 2 sata ... i kupili smo BabyBjorn Baby Sitter 123 http://www.babybjorn.com/ jer nam se od svih tih vipera ucinio najbolji a sad kad ovo citam bilo bi najbolje da je uopce ne stavljam u to :? ... inace za sada kad je nosim sa sobom u kuhinju ili kupaonu, ponesem dekicu pa je 'odlozim' ili na ves masinu ili na radnu plohu, a ovaj sitter mi se od tih opcija cini sigurniji jer je mogu 'vezati' u tome, da ne bi u sekundi se okrenula i pala ...
    Vidim da dosta mama koristi te vipere pa me zanima od kada i koliko dugo su vam djeca u tome?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je sve ovo zbunjujuće, neki kažu ne smije se držati ovako, drugi pak da je tako najbolje držati, onda pak jedni kažu nikako bebu stavljati u ovo, dok drugi preporučuju da ju se baš u to stavi, i tko je sad tu u pravu i kome vjerovati? Ja vjerujem sebi i svojim majčinskim instinktima.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •