Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
Još bih nešto dodala o našem vjeronauku 70-ih i 80-ih: smetalo me je to što škola ne samo da nije podržavala vjerski odgoj djece nego je isljeđivala djecu koja su išla na vjeronauk, kao i njihove roditelje. Moja učiteljica se usudila pozvati moju mamu na razgovor i spočitnuti joj "kako to da intelektualci šalju svoju djecu na vjeronauk" i "pružaju loš primjer ostalima". Sretna sam da danas škola kroz mogućnost pohađanja vjeronauka podržava moj odgoj.
Ja sam bila u istoj situaciji kao i ti tada... No danas skola ne podrzava i moj stil odgoja. Moje dijete ima opciju sjediti u hodniku za vrijeme vjeronauka. I nitko me ne moze uvjeriti da je to izbor. Izbor bi bio da mi se ponudi nesto kvalitetno sto bi moje dijete radilo umjesto vjeronauka. Ovako ni jedan roditelj ne zeli da mu dijete sjedi na hodniku, i da ga sedmasi mogu doci zasamarati kad hoce. Dakle i nije mi bas neki izbor. Drago mi je da mnogima odgovara vjeronauk u skoli, ali sto je s nama kojima ne odgovara? Koja nam je to alternativa da nam dijete sjedi u hodniku ili da sjedi na istom tom vjeronauku na koji ga nismo upisali?

I potpisujem Zoilin post od prvog do zadnjeg slova Moje misli u potpunosti