-
Mogu li ja kao vjernica na 9. stranici topica (uz iscitane svega dvije) reci zasto ne bih voljela da moje dijete ide na vjeronauk, al ce ici:
naime, od malena sam isla na vjeronauk iza ili prije skole u crkvu, svake nedjelje i svetkovine bila na misi, i to mi je bio uzitak. Bas smo lijepo vrijeme provodili sa svecenicima koji su nam odrzavali vjeronauk, s casnim sestrama na zboru i to je doista bio osjecaj pripadanja religiji, jer doista postoji vjera.
U 3. razredu (il 4. - ne sjecam se tocno) uveo nam se vjeronauk u srednju skolu, kad smo ocjene dobivali po tome jel netko isao na misu. Doslovno je jedan decko dobio jedinicu jer nije bio na Uskrsnoj misi. Ta jedinica nije ulazila u njegov dio savjesti, ukoliko ju ima kao pravi vjernik i ukoliko mu otici na Uskrs na misu doista nesto znaci, vec je ta jedinica bila jedna od ocjena koje ce se takodjer racunati pri upisu na faks.
Tu mi je vjera izgubila smisao.
Ne vjerujem zato da dobijem dobru ocjenu u skoli, vec zato sto sam najprije tako odgajana, pa sam to i odabrala.
Ne bih zeljela da moje dijete zbog predmeta Vjeronauk u skoli dobije krive smjernice o shvacanju vjere - vise materijalne, a manje duhovne.
No, osobno cu se potruditi da do toga ne dodje.
Ne znam kakav je vjeronauk sada u skolama...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma