-
Ne bih se uključivala u raspravu jer neki moj stav prema Crkvi već dobro poznaju, a i Sladjanaf čita pa da ne bude vatre
.
Samo me zanima info: Juroslave, od kud informacija da RKC nema financijskih sredstava za izgradnju grijane učionice? Naime, igrom slučaja dosta putujem, po gradu i po dijelu Hrvatske i vidim puno novih zgrada u crkvenom vlasništvu: samih novih crkvi i pripadajućih objekata. Ako npr. u nekoj župi uz postojeći crkveni toranj nikne još jedan, veći i raskošniji, u crkvenom dvorištu nova zgrada za koju ne znam koja joj je namjena onda me zanima zašto se ne može organizirati preraspodjela sredstava tako da se omogući učenje vjeronauka u crkvi? Također se zna da se zemljišta i zgrade koje su nekad bile u vlasništvu Crkve istoj vraćaju. Poznato je i koliko se iz proračuna izdvaja za potrebe RKC (a to izdvajaju i roditelji koji nisu vjernici!! ), poznato je da se na milodare ne plaća PDV (a ubiru se nedjeljom koju Crkva silno želi pretvoriti u neradni dan!! ), svećenici ne voze aute starije od 4 godine, a najslabiji je Opel Corsa (info iz Večernjeg lista s pripadajućim fotografijama i imenima svećenika)... Tvrditi da nema novaca je krajnje bespredmetno. Ja prva u to ne vjerujem.
Mislim da bi, obzirom na izvore financiranja RKC, njena obaveza bila uz svaku crkvu izgraditi vrtić i jaslice (pa se onda uplitati u državna pitanja i problematiku neradnih dana, pronatalitetnu politiku etc. ) te učionice za vjeronauk. Novaca ima-to je jasno ko dan. Razlog zašto se to ne radi je...?
Što se nastave vjeronauka tiče-primijetila sam samo jedno: od djece se u 1. razredu na početku knjige tražilo da ispod (vrlo loših) crteža nekih likova napišu puno ime i prezime pojedinog našeg blaženika. Prvašić po difoltu ne zna slova. Još manje zna tko je Nikola Tavelić. O gorenju u paklu i ostalom ne bih. Što se tiče vjeronauka- da je to traženo i u crkvi-previše je za moj ukus. Tko ili što provjerava kako i što se predaje na satovima vjeronauka? Tko odobrava literaturu po kojoj se predaje?? Ovo s blaženicima meni izgleda kao da netko od djeteta na prvim satovima matematike (kad još ne zna brojeve) riješi kvadratnu jednadžbu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma