Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Podrigivanje

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Podrigivanje

Nas Jakov ima 6 dana i dojimo dobro, na cici je puno i cesto, nema neki ritam , no zanima me da li dijete bas mora podrignut iza obroka? mi smo ga podizali al samo bi se uznemirio, zacrvenio i nist....a poslije podoja ga stavim na bok i on zaspi, zasad je samo jednom tak na boku bljucno van..
    Da li da ga forsam podrignut podizajući ga ili ga mogu ostavit ovak na boku?
    Jer cini se ko da on nema zraka za izbacit al recimo cesto stuca..

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Luna kad je bila tako mala isto nije često podrigivala ali je zato često štucala. Meni je patronažna bila rekla da joj uvijek moramo ponuditi mogućnost podriga, a na njoj je da podrigne ili ne. Sad skoro uvijek podrigne ali puno i štuca i bljucka. E da i sad ju ja okrećem od sebe tako da gleda na van i stavim joj jednu ruku ispod njezinih ruku a drugom joj pridržavam guzu i tako kao da ju malo protegnem i tako puno brže i jače podrigne. Ono na rame mi je uvijek kao da joj stisnem želuček i tako uvijek bljucka uz podrig.

visnja

Početno

Naš mališa je takođe jako retko podrigivao (mada je dosta štucao), ali mi se ipak čini da mu je smetalo što ne podrigne (obično bi uveliko zaspao...).U snu se često meškoljio i stenjao- pretpostavljam da mu je smetao neizbačen vazduh. Takođe, to nam je smetalo i kod sisanja- počeo bi da sisa, pa odjednom da plače, ispušta dojku... Ja sam, neiskusna, i jer su mi tako sugerisali, mislila da nemam mleka, očajavala... . Počeo je da USPESNO 8) podriguje tek oko šestog meseca, i tada sam videla da je podrigić bio razlog onog otimanja... Ako kod vas dojenje ide uspešno, onda je, pretpostavljam, sve u redu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo sam već sto puta pisala: zara nikad nije bila neka podrignulica, kao bebica uopće nije podrigivala (i ja se nisam s tim uopće zamarala), a sad se desi jednom u 100 dana... ali je zato prava prdilica smrdilica

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ovo sam već sto puta pisala: zara nikad nije bila neka podrignulica, kao bebica uopće nije podrigivala (i ja se nisam s tim uopće zamarala), a sad se desi jednom u 100 dana... ali je zato prava prdilica smrdilica
    Isto i kod nas: nikad podrigivala, nikad bljucnula...
    Al prdiiii...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da zaboravih, štucanje nema nikakve veze s podrigivanjem, štucanje se dešava zbog još nezrelog "nečeg" , poludit ću, ne mogu se sad sjetit točno čega........

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    zara nikad nije bila neka podrignulica, kao bebica uopće nije podrigivala (i ja se nisam s tim uopće zamarala), a sad se desi jednom u 100 dana... ali je zato prava prdilica smrdilica
    Tako i Leon
    Ni ja se nisam zamarala, iako mi je svekrva stalno tupila da se MORA podrignut nakon jela

A sada mu se dogodi tu i tamo da podrigne kada se okrene na trbuscic

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moja buba nekad podrigne nekad ne.Jucer je dama tako glasno prdnula(bolje receno roknula! )Da sam ja pomislila da je MM i neobratim paznju(to mu je hobi inace)A on pogleda u mene "jesi cula ovo?!Pa to je ona prdnula!" Smijali smo citav dan tome!Kakva dama!!!

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moj mali Mihael takodjer ima problema sa podrigivanjem. Kako hlapljivo jede, naguta se zraka i kada ga drzim na ramenu on zaspi ali ne podrigne. I onda kad pomislim da nema sto ni podrignut spustim ga u krevetic, naravni na bok i onda on bljucne pola mlijeka sto je posiso. I tako gotovo nakon svakog hranjenja. Stvarno neznam sto bi vise ucinila... :?

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa
    Moj mali Mihael takodjer ima problema sa podrigivanjem. Kako hlapljivo jede, naguta se zraka i kada ga drzim na ramenu on zaspi ali ne podrigne. I onda kad pomislim da nema sto ni podrignut spustim ga u krevetic, naravni na bok i onda on bljucne pola mlijeka sto je posiso. I tako gotovo nakon svakog hranjenja. Stvarno neznam sto bi vise ucinila... :?
    ako mu je otpao pupak pokušaj ga nakon jela prvo staviti spavati na trbuh i poslušaj hoće li se podrignuti, a zatim ga namjesti na bok. Tako je meni bila savjetovala pedijatrica, jer smo imali isti problem, i spasila me (i Lunu).

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na trbuh nije nista bolje nego na bok, i kad je na boku okrenuta beba, glavica i usta su lagano prema dolje

problem se mozda moze rijesiti vec u nacinu hranjenja. bebe koje "halapljivo jedu" ustvari nisu halapljive same po sebi, nego se muce s maminim prejakim mlazom mlijeka. to se moze rijesiti tako da je kod hranjenja bebina glava malo uzdignuta u odnosu na dojku - ili da dojite lezeci, ili u polusjedecem polozaju - malo se nagnes unazad, beba podbocena jastucima, tako da joj mlijeko ne curi prema dolje u usta.
    onda ce se manje morati "boriti" s mlazom mlijeka i manje ce se nagutati zraka.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Blondie i Renata hvala vam na savjetima. Otpao mu je pupak pa cu probati ga stavit na stomcic a probat cu i promjenit nacin na koji ga dojim pa cemo nadam se rijesit ovaj probem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •