Stranica 2 od 13 PrviPrvi 123412 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 637

Tema: sve što ste oduvijek htjeli znati o...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ooo, koješta tu nije za 5 ali ne vidim potrebu opterećivati se time. zašto je ovaj citat bitan?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Flo, mogla bi malo detaljnije o padanju pred kipovima. Zamisljam djecu i umirem od smijeha.
    Ulete u crkvu, vrlo glasno sve komentiraju i prenaglaseno se dive kipovima. Onda operu ruke u svetoj vodici (jednu od dvije mame je vec strah da ce se one dvije bakice sto sjede unutra prekopitnut od soka sto je to uletjelo u crkvu) i krenu u razgledavanje crkve. Otrce do kipa sv. Antuna, dive se ljiljanima u vazi (glasno!), mirisu ih, glasno se odusevljavaju da je sv. Antun zastitnik djece i onda padnu na pod, legnu skroz ispruzeno na goli kamen (u oblik zvijezde, hehehe) i mole se. Na reakciju napete mame, ipak se podignu u klececi polozaj i mole.
    Ah!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

genialna mi je ova podjela na podvrste ateista..pogotovo gdje kaže "dobar ateista". Genijalno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivy, u pravu si. Nisam pazljivo citala. 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, cure moje, fakat ste super ! Ja sam isto najbliže nesvrstanima... ali ni u to nisam sigurna. Ni na izborima ne znam za koga ću .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene nije toliko dirnula ova podjela ateista jer i ateisti cesto imaju obicaj klasificirati vjernike. Na te uzajamne izljeve ljubavi sam vec oguglala.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ooo, koješta tu nije za 5 ali ne vidim potrebu opterećivati se time. zašto je ovaj citat bitan?
    nije bitan, ali je zanimljivo kako crkva gleda na ateiste/agnostike/nesvrstane. i pridonosi raspravi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene jos uvijek redovno lansira u svemir prica o izgubljenim ovcama. S ostalim sam raskrstila. 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mene jos uvijek redovno lansira u svemir prica o izgubljenim ovcama. S ostalim sam raskrstila. 8)
    8)

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zorana onako bas kako i zamisljas, bacaju se u transu i iskreno u ganucu

navele ste me na razmisljanje i proispitivanje nasih odgovora jer ona jako puno ispituje npr.
    - u jednoj pjesmici koju su ucili kaze - Isus nas je spasio...e sad, njeno pitanje od cega me je on spasio, tko je Isus...
    odgovor - Isus je povjesna licnost, zivio je jako davno, neki ljudi vjeruju da im je on pomogao u shvacanju dobra i zla (i spasio od onog "zlog" dijela u svakom od nas, mi se trudimo biti jaki i sami se "spasiti" - nesto tako...)
    - zasto su Zidovi bili zli prema Isusu - jer su se sukobili oko misljenja, nisu znali nenasilno rjesiti sukob, ponekad se ljudi ruzno ponasaju prema drugima i zaborave da smo svi zapravo isti (znam da ju je mucio i rasizam, a kako ima prijatelje drugih boja koze tu smo imali dosta posla)
    - ona obozava Majku Boziju, tu je sama stvorila paralelu da je to Majka Priroda i da je ona svuda oko nas i jako se osjeca dijelom prirode i svemira
    - pitala nas je kako izgleda Bog i gdje ga moze vidjeti (imala je i ideju da ga mora nesto pitati) - tu smo rekli da svako vidi svijet razlicito i da ima pravo Boga stvoriti sama ako zeli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo jos jedne izgubljene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislila sam na Mariu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam sigurna - stav crkve o ateistima ne može ni biti drugačiji. mene samo zanima zašto bi on išta značio nekome tko crkvi ne pripada? zabrinjava li ijednog vjernika što neki ateist misli o njemu?

ne uvodim ovdje nikakav anatagonizam između vjernika i ne-vjernika, dapače - ne smatram ga relevantnim za ovaj topic.

ni jedna osoba sigurna u sebe i svoj odabir neće ljude procjenjivati na način "vidi ga, ateist a ipak je dobar" ili "gle, vjernik a nije zadrt".

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    nije bitan, ali je zanimljivo kako crkva gleda na ateiste/agnostike/nesvrstane. i pridonosi raspravi...
    pa imamo mi i riječi pape benedikta o ateizmu: "“Misterij zla, moć tmina” u naše se doba očituje u “još podlijim i opasnijim oblicima”: kroz opredjeljenja “od ateizma koji se povodi za znanošću do predstavljanja takozvanoga moderniziranoga ili postmoderniziranog Isusa”. To je, među inim, rekao papa Benedikt XVI. u katehezi za opće audijencije u prepunoj Dvorani Pavla VI. u Vatikanu."

zanimljivo znati, mada tim riječima ne pridajem previše važnosti... inače me "misterij zla" "moć tmina" podsjeća na reklamu za rat zvjezda... ne znam zašto al zamišljam se kao dark vader

i moja je zxuja meni ovo ljeto objašnjavala čemu služi crkva i sveta vodica... morala je uzeti malo vodice i mene poškropiti time

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i meni se prikazuje mladi harrison ford

no, mislila sam da ovo nije topic o ateizmu kao opoziciji religiji.

da želim razgovarati o ovome, pitala bih nekoga od forumskih katolika.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no, mislila sam da ovo nije topic o ateizmu kao opoziciji religiji.
    s ovim se 100% slazem i pliz ako je moguce da se drzimo teme

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja se sjecam Benediktovih ispada. Toliko o toleranciji.....Ali dobro kaze Ivy, tema nije zamisljena kao oni vs ovih.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da bi kroz temu morale provući korelaciju ateizma i odgoja djece prije nego dobijemo ukor

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

inače... evo malo angedota na temu ateizma...

http://www.pierotonin.com/atheism.gif

malo šale nije na odmet, al vratimo se na temu...

tema nije zamisljena kao oni vs ovih
    nije, jer će to dovesti do nepotrebnog prepucavanja... svi smo svjesne i znamo što neke osobe (vjernici) misle o ateistima, al to nije naš, nego njihov problem... ja nemam ništa protiv vjernika.... (ništa efikasno )

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa

i moja je zxuja meni ovo ljeto objašnjavala čemu služi crkva i sveta vodica... morala je uzeti malo vodice i mene poškropiti time
    Si se počela topiti ko ona vještica iz Čarobnjaka iz Oza???

Flower...lijepi post...tako slično i mi objašnjavamo Sonji kad pita o Isusu i Bogu i vjeri općenito. Jednom je pitala što je to Bog?? Kako izgleda?? Iako baš i nisam bila spremna na takvo pitanje nekako sam joj objašnjavala da je Bog zapravo savjest koju čovjek nosi u sebi i koja mu govori što je dobro a što nije...nešto što nas tjera da budemo bolji prema drugim ljudima...da to nije osoba ili nešto nadnaravno već nešto što svatko ima (ili bi trebao imati) u sebi..Nakon mog podužeg objašnjavanja i trganja me pitala "Mama, pa to je onaj cvrčak iz Pinokija"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja se nadala da si stavila h. forda

nemoj, nemoj

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni je prije mjesec dva krenula para kroz uši kad mi je moja rođena baka navela razlog zašto bi trebali zxuju odgajati u vjeri: da bude bogobojažljiva :/

kako se približavaju blagdani, ja samo čekam pritiske... marketing (kršitelj koda) je prema mojoj babi mačji kašalj

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moji nisu bili vjernici, nisam ni ja. Religije nisam nikad baš proučavala, znam ono što sam pokupila usput, kao dio opće kulture. Ipak, o tome što znam počesto razmišljam. Vidim da u mnogim pitanjima težim baš onim stvarima o kojima vjera (katolička, ona mi je najdostupnija) govori. Međutim, mene užasno smeta ideja vlastitog spasenja, obećanje vječnog života. Smeta me ta nagrada na kraju, smeta me motiviranost nagradom za sebe. Naravno, moguće je da tu ideju i ne shvaćam baš valjano.
    Ne težim vjeri u smislu pripadnosti nekoj crkvi i prakticiranju vjere. To mi je nezamislivo.
    Što sam ja? Nesvrstana?
    Dakle, vjerujem u nekakvo opće djelovanje u dobru i ljubav kao glavne životne principe. To se trudim prenijeti i djeci.
    A. je prošle godine išao na vjeronauk. Imao je u vrtiću najboljeg prijatelja iz jako religiozne obitelji. Bio je fasciniran pričama i Isusu. Za njega nije bilo upitno hoće li na vjeronauk ili ne. Bio je malo zbunjen što jedno čuje na vjeronauku, drugo kući ("znam, ljudi su se razvili od majmuna, a prvi koji su nastali su bili Adam i Eva"). Ja sam mu rekla da mislim da priče s vjeronauka treba shvatiti kao priče koje nose neku poruku (s kojom se i ja često slažem, iako nekad uopće ne) a ne doslovne istine. I nije mi bilo drago da ih se takvima prikazuje.
    Mislite li vi da možemo sasvim izbjeći priču o odnosu vjernici-mi ostali? Budući da smo manjina, čini mi se da je nemoguće izbjeći tu priču.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja nisam ateist, ja sam vjernik katolik, odgajana tako i djecu svoju odgajam u istom duhu.
    Samo da dodam da humanost, kao ni dobar-loš čovjek nikad nisam vezala uz vjeru.

E sad kad ste vi ateisti ovdje na kupu, da vas pitam:

Oduvijek me je zanimalo kako vi zamišljate ono poslije života, poslije smrti, zašto smo na svijetu? Jako me zanimaju odgovori

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adam i Eva
    U nasoj prici je i Lilith, prva Adamova zena koja je svojevoljno otisla iz raja jer se odbila podrediti muskarcu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam se fakat trudila klincima pojasniti razne religije, a najjasnije, naravno katolički ogranak jer s njime živimo. Svašta sam im pričala, objašnjavala, čitala odlomke iz dječje biblije....i onda me moja K. jednom strefi s pitanjem/konstatacijom ispred Isusa na križu: "Mama, vidi, ovog su uhapsili...".

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Adam i Eva
    U nasoj prici je i Lilith, prva Adamova zena koja je svojevoljno otisla iz raja jer se odbila podrediti muskarcu.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gemini - bojim se da ce nas odgovaranje na to pitanje odvesti u drugom smjeru.
    ajmo se drzati teme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja izbjegavam stavljanje vjernika i nevjernika u taj polarizirani odnos. Jer ni sama ne dozivljavam to kao mi i oni situacija. Postoje stvari u koje neki ljudi vjeruju, neki ne i to je za mene kraj price. I moja kcer to isto tako prihvaca. Vjera je samo jedan segment necijeg zivota i trudimo se uopce ne ulaziti u njega kad su drugi u pitanju. One koji, za moj ukus, previse inzistiraju na njemu i njegovoj formi, manje-vise izbjegavamo.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene tu.
    ja sam odgajana u - pa reci cemo - vjernickoj obitelji. imam i sakramente (krsena, pricescena - u pubertetu, krizmana, isla cak godinu dana na vjeronauk u osnovnoj),...
    promjena u meni se pocela dogadjati tamo negdje u srednjoj skoli, da bi bila sve drasticnija kako je vrijeme prolazilo.
    i sad sam tu gdje jesam (tj nisam ) i sretna sam.

sto se tice djece...
    L. je u vrticu isto pod velikim utjecajem kolegica koje su sve redom vjernice i svako toliko imamo neke razgovore o vjeri. jedno je vrijeme bila bas 'zagrijana' za crkvu pa ju je baka i vodila kad je htjela ici.
    pricam s njom otvoreno, govorim joj svoja stajalista, ali izbor pokusavam prepustiti njoj (mada mi ponekad bude tesko ne tupit po svom kad ona dodje doma sa pricama prijateljica)
    doma slavimo i Bozic i Uskrs, ali zbog tradicije (obiteljska okupljanja, bor, kolaci, ofarbana jajca...) - ne smatram to licemjernim vec jednostavno dijelom obicaja kojima se veselimo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mali prilog, procitajte kad cete imati vremena, mozda malo ot, vise bi bilo za neki beskoristan topic gdje bi si mi (ateisti) i oni (vjernici) nesto dokazivali, ali zabavno
    http://www.jutarnji.hr/clanak/art-20...vemir,98262.jl
    -totalno smo uvjereni ateisti i mm i ja i nase obitelji, sto nas ne sprecava da bozicarimo i uskrsicarimo, sv nikolu smo za sada zaobisli, a tko zna sta ce biti kad malac naraste..
    -malo me brine sta ce sam jadan raditi kad bude citav razred na vjeronauku, ali se nadam da ce do njegove skole vec i to biti nekako razrijeseno

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i mislila sam da neću tako lako dobiti odgovor

zašto mi ne bi iznijeli na brzaka vaše poimanje svega navedenog gore u pitanju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Busy Bee, meni se ove price o iskonskom grijehu i prvim ljudima cine puno kompliciranije nego sto jesu. I nekako mi je to tesko objasniti djetetu, a da se previse ne zapetljam i da zvuci dovoljno jasno.
    Meni se uvijek u glavi vrti ta nekakva veza Eva-prvi grijeh-osjecaj krivnje-nagrada i kazna sistem-dobri Bog koji voli i kaznjava-projekcija vlastitih osjecaja krivnje na nasu djecu-danasnji pokusaj da se djecu odgaja bez fizickog kaznjavanja.....al sam zabrijala. Nedavno sam citala knjigu Evino budjenje pa me to malo potaklo na razmisljanje o odgoju i utjecaju velikih religija na pristup djeci (ne teoretski nego kako je to izgledalo u praksi), osjecaji krivnje i bijesa koje svi nosimo u sebi, odnosi muskarac-zena.....u jednom trenutku sam pomislila da je Eva zapocela igru, Eva je treba i dovrsiti. M. courage, kao feministkinja, sto ti mislis o tome? 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gemini, mislis li da bi bilo toliko religija i religioznih kad bi itko od nas znao?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otvori novi topik, ovaj je o roditeljskim izazovima odgoja malih ateista i inih u danasnjem drustvu
    cini mi se da bi u arhivi i trebao biti negdje topik o zivotu poslije zivota, potrazi tamo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gemini prvotno napisa
    i mislila sam da neću tako lako dobiti odgovor

Ja vjerujem u reinkarnaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Flo i Busy, super su vam djeca. Mi bas i ne posjecujemo vjerske objekte. Osim kad se radi o nekom vaznom dogadjaju tipa necije krstenje ili vjencanje. Sto se praznika tice, sestog sijecnja odemo u crkvu po badnjak i svijece. Usput mm zapali sa Zorkom i sa mnom svijecu za svoje roditelje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, jel u reinkarnaciju po zelji i potrebi ili defoltiranu?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

prijavak!

Ne razmišljam baš puno o tome. Odrasla sam u obitelji u kojoj se nije pričalo o vjeri kao Božjoj. Zahvaljujem roditeljima što su mi ostavili izbor kršenja/nekrštenja, vjere/nevjere u doba kada se mahnito pokrštavalo djecu (početkom rata, 90-tih godina).
    Ne miješam vjeru i crkvu kao instituciju, iako je ova druga imala dosta negativnog utjecaja u mom pogledu na vjeru (Boga ili sile ili energije...)

Djecu nisam krstila, niti neću. Na vjeronauk u školu neće ići. Ako budu htjeli sami, neka idu u crkvu, neka vide i sami odluče. To je moja vjera, dozvoliti svakome da sam odluči.

Upravo zato poštujem vjernike i nevjernike, kršćane i budiste, crne i bijele, jer svatko zna što je za njega najbolje.

Ja samo želim slobodu. Jer sam takva.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, jel u reinkarnaciju po zelji i potrebi ili defoltiranu?
    Po zaslugama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Vidim da u mnogim pitanjima težim baš onim stvarima o kojima vjera (katolička, ona mi je najdostupnija) govori....Dakle, vjerujem u nekakvo opće djelovanje u dobru i ljubav kao glavne životne principe. To se trudim prenijeti i djeci.
    Ovo bih naprije mogla potpisati. Onako - kao cilj prenošenje tih vrijednosti i življenje u skladu s njima - i nije mi toliko bitno kako se do cilja dolazi (uz vjeru ili bez nje, to mi je nekako... stvar osobne forme). E, i tolerancija kao životna vrijednost mi je jako bitna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tolerancija u smislu ne toliko - OK, ali taj drugačiji stav i ti drugačiji me ne zanimaju - nego u smislu poštovanja i vrednovanja različitosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Zorka je jedno vrijeme bila u fazi kad je pricala o ponovnom radjanju, stalno pitala jel se mi svi ponovo radjamo itd. Nedavno smo imali tesko razdoblje obiljezeno temom smrti. Pa je sad u novom filmu u kojem bi htjela da se mi ne radjamo ponovo nego da se nakon smrti svi skupa nadjemo negdje. A kao svi koji umru paze na ove koji su ostali zivjeti.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dear mc, uz duzno postovanje tvojim intelektualnim kapacitetima, moram reci da mi smisao ovog topika, kao i ostalih topica na kojima su samo odredene grupacije zamoljene za javljanje, nije sasvim jasan.

ideja foruma je da ljudi pitaju, dobivaju raznorazne odgovore, diskutiraju, polemiziraju.
    problem, da se komunikacija ponekad pretvori u "pozar" emocija i povisenih tonova, mislim da se ne treba rjesavati "segregacijom", na a, b, c, d... vec ucenjem uljudene i takticne komunikacije, kao i jacanjem mozdanih stanica, kako bi ono sto piesmo bilo smisleno i jasno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM i ja smo ateisti. Ali uža familija nam je šarolika i zbunjujuća. Dakle, moja mam i tata su vjenčani u crkvi i krstili su mene i brata. Brat ateist totalni. Ja sam išla na pričest i firmu zato jer su frendice iz razreda išle. Al nisam nikad bila vjernik u pravom smislu. I onda sam upoznala svog sadašnjeg muža, još večeg nevjernika od mene.... Njegovi roditelji nisu vjenčani u crkvi, ali su njega i sestru krstili. Onda su ga uredno slali na vjeronauk i misu (dok oni sami nisu išli), a on je uredno odlazio u neki kafić na videoigrice, a da oni to nisu znali.Kad su skužili nisu ga više slali u crkvu, pa tako nije išao ni na pričest ni na firmu. Njegova sestra i šogor su vjenačni u crkvi i krstili su djecu i to su im valjda bila jedina tri puta kada su bili u crkvi, što je meni naročito bezveze - ili si vjernik pa odi u crkvu, ili nisi pa se nemoj vjenčat u crkvi i krstiti djecu. MM i ja nismo vjenčani u crkvi, vjenčali smo se u matičnom uredu u vrijeme korizme i nismo krstili dijete. Zbog svega toga dobili smo poprilične kritike od strane gore opisane okoline. Međutim, dok ja malo analiziram njihove postupke, smatram da mi zaista nemaju pravo soliti pamet. Jer otići u crkvu vjenčat se i krstiti djecu, a nikad prije ili poslije otići na misu ili se bar pomoliti, po meni je čisti apsurd kojeg ja nisam htjela napraviti. Ako će moje dijete ikad izraziti želju da pohađa vjeronauk, ja ću je podržati, ali joj sama to nikad neću sugerirati.

Što se blagdana tiče, slavimo ih, poštivajući neke običaje, dok neke zaobilazimo. Za Badnjak se jedu tradicionalna jela. Za Božić kitimo bor, djeca dobiju poklone, imamo zajednički ručak, večeru, al neidemo na misu. Za Usrks se jede šunka, bojaju se jaja, ne ide se na misu. Velika Gospa nam je divan neradni dan za ljenčarenje, ne idemo na misu. Za sv. Nikolu Teu čekaju pokloni u čizmici. Dakle slavimo onak kak nama paše i kak uveseljavamo dijete.
    Budući da za Božić svi kažu da poklone dijeli Djed Mraz, pa onda dođe naša stara baka i veli da nije on nego Isusek, ja sam odlučila da djetetu objasnim da je priča o Djedu Mrazu jedna lijepa leghenda, a da zapravo poklone pod bor stavljaju nama bliski i dragi ljudi. Djelom i zbog toga jer se moj nećak prošle godine sa devet godina jako razočarao kad je skužio da Djed Mraz ni Isusek koji nose poklone zapravo ne postoje....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gemini, prah sam bila i u prah cu se pretvoriti, i to je to. Tak si to zamisljam. Nije bas nesto, vjernicima je ipak lakse o tome razmisljati, nekak..vi se manje valjda bojite smrti kad mislite da to nije konacno. Jelda?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    dear mc, uz duzno postovanje tvojim intelektualnim kapacitetima, moram reci da mi smisao ovog topika, kao i ostalih topica na kojima su samo odredene grupacije zamoljene za javljanje, nije sasvim jasan.

ideja foruma je da ljudi pitaju, dobivaju raznorazne odgovore, diskutiraju, polemiziraju.
    problem, da se komunikacija ponekad pretvori u "pozar" emocija i povisenih tonova, mislim da se ne treba rjesavati "segregacijom", na a, b, c, d... vec ucenjem uljudene i takticne komunikacije, kao i jacanjem mozdanih stanica, kako bi ono sto piesmo bilo smisleno i jasno.
    Pa zašto ne bi bio topic za određene grupacije. Ja se npr ne javljam na jednoroditeljske obitelji jer iz svog iskustva nemam tamo što reći. Tak niti vjernici ne mogu o ateistima....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Seni, ne bih ja rekla da se radi o izbjegavanju pozara emocija. Sto ima lose u tome da se ljudi sa slicnim stavovima negdje virtualno sastaju kako bi izmijenili svoja iskustva?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pridružujem se seni i pitam i moderatore: zašto ne bismo dozvolili pitanja od strane vjernika, zašto ne bismo razgovarali o našim razlikama, upoznavali se? Možda to nije izravno vezano za roditeljstvo, ali neizravno itekako jest. Kao i ovaj topic do sada. Meni je ovako stvar malo umjetna.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ružica prvotno napisa
    Gemini, prah sam bila i u prah cu se pretvoriti, i to je to. Tak si to zamisljam. Nije bas nesto, vjernicima je ipak lakse o tome razmisljati, nekak..vi se manje valjda bojite smrti kad mislite da to nije konacno. Jelda?
    Bye bye bye baby bye, možda i zvjezde gube sjaj, možda je raj prevara za kraj, možda je najbolje godinama iza nas...

Ja tak nekak razmišljam, ne nadam se nečem poslije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •