Kanga prvotno napisa
MGrubi prvotno napisa
zašto smo baš mi posebni?
ja uopce ne mislim da smo posebni. imamo neke funkcije razvijenije (npr. jezik, sposobnost apstraktnog razmisljanja) i to je to
ina33, kod mene isto tako

gle, evolucijski imamo pretjerano razvijene neke sposobnosti
a poanta prirode, tj. razvoja života kroz proces preživljavanja i samoočuvanja je takav da neće trošiti energiju i resurse na nepotrebne dodatne funkcije
sposobnost apstraktnog mišljenja, poznavanje dobra i zla, pismo ... savršeno bi preživljavali i bez svega toga
ima nas pametnijih i glupljih, nije inteligencija ono šta nas razdvaja od ostalih životinja
ili misliš da smo samo sporadična anomalija, slučajna greška evolucije, pa smo ispali ovakvi?
mislim da u globali gledano , ljudi imaju približan prosečni IQ kao i prije 200, 300, 1000, 5000g
samo se tu i tamo pojavi pojedinac kojeg ne krasi iznimni IQ, nego i sposobnost gledanja stvari na drukčiji način, van okvira
ostali zapišu .. i eto nam napretka
jer da je evolucijski put postići što višu inteligenciju, onda bi se i u globali IQ povečavao, tj. mi bi bili bar za 50 IQ inteligentniji nego naši preci, u koje spada npr. Leonardo da Vinci
izgleda da nismo, dakle evolucija nije povezana sa našim IQ-uom
ostaje pitanje zašto smo iskočili iz evolucijskog vlaka
mi se divimo zalasku sunca, ljepoti prirode .. radi li ijedna druga životinja to?
meni je to fascinanto
ta razlika