Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: kako izvaditi šmrkljice

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno kako izvaditi šmrkljice

kad sam prije 5 godina imala malu šmrkljavu bebu, ovdje na forumu sam pročitala o nekom "sklopu" koji se sastojao od cjevčica i spremnika u sredini a kupovao se u ljekarni na malešnici. meni to baš nije funkcioniralo , te sam ga razrezala i vadila bebi šmrlje samo sa cijevčicom.
    osim cjevčice imala sam i "šmkljaricu" koja je bila mekana s mekanim vrhom.
    s ovom novom bebicom, ne mogu naći takvu "šmrkljaricu" nego samo neku krutu s velikom rupom (samo jedan proizvođač u svim ljekrnama i drogerijama, neću ga spominjati), koja ne ide u mali nosić i nemam pojma gdje bi kupila ono sa cjevčicama.
    molim vas, ovogodišnje mame, s čim čistite nosiće stvarno malim bebama?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

chicco ima usku i mekanu pumpicu. iako je imam doma, ne koristim je, nego samo nakapam nos obilno s fizioloskom, okrenem Lorenu na trbuh (tako je nosim na podlaktici) i malo lupkam po ledjima. tako vecina sekreta iz nosa izadje van i onda to samo obrisem. na taj nacin smo prezivjeli bronhitis, kada joj je nosic stvarno bio zastopan. inace znam da se predlaze samo komad vate sfrkati i namociti i s tim bebici ocistiti nosic (al meni to nikad nije funkcioniralo).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sto ne pitas direktno kod smrkave familije
    cujemo se popodne kad dodjem doma, mozda ti balerina i ja dostavimo jer je BC na engleskom, pa imamo rupu od 16.15-17.15.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e sad sam i nepristojna ,
    za ostele, ovo sto mamitzi trazi je mucus extractor i uvijek se moze kupiti u ljekarni na jarunskoj trznici i kosta oko 10kn. super je dok su bebe male i kooperativne, a kasnije je ipak bolji onaj aspirator na usisivac.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imaš ovo:

http://www.nosni-aspirator.com/

i ovo:
    http://www.miramarprom.hr/

O tome se pisalo tu:

http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=57761&start=50

Mi koristimo nosnim aspiratorom na usisivač od kad je malecka imala 20 dana. Prvo nakapati fiziološkom, a onda izvlačiti.

Pomaže i set za infuziju. Otkinula bih krajeve da ostane cjevčica na koju bih nataknula onu meku gumu koja je već na njoj i onda jednu njoj u nos, drugu sebi u usta i povlačim. No,to nam je bila pomoć noću da je ne razbuđujem usisivačem, da samo može prodisati malo i nastaviti spavati jer ipak bolje i sve izvlači taj na usisivač.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I mi smo ekipa s usisavacem. 8) Spasilo nas!

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja isto imam nešto što sam uzela u ADAXA za vađenje šmrkljića. spasilo nas.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi smo oduševljeni aspiratorom na usisavač!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi nemamo nista, i nije nam trebalo. smrklji izadu kako tako. nekad u kadi, nekad kad place.. smatram da aspiratori nisu uopce potrebni.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uh, nama je čišćenje nosa bilo potrebno jer se Nađi zapuši skroz, pa ne može da sisa, a to je noću razbudi, pa plače, vrišti....
    Elem ja se nikad nisam snašla sa tom pumpicom, već smo ispirali nos fiziološkim tako da dete legne na bok, obrazom naslonjeno na podlogu. U gornju nozdrvu sipamo fiziološki laganim mlazom (iz šprica) a iz donje izlaze šmrklji.... i to koliko!!! To bi nam omogućilo jedno 3-4 sata mirnog sna.
    Nađi je nos slaba tačka, i čim se zapuši to je potpuna blokada, pa onda diše na usta, pa od toga kašlje....

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

aspirator na usisavač, spasio nas

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Aspirator na baterije iz ljekarne,oko 400 kn ,savršeno nježan,tih,čisti sve

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kupila sam u ljekarni, obični, možda se može reći mehanički, s dvije cjevčice. nakapam nosić, pričekam i izvučem neke mini šmrkljice, ali eli i dalje struže negdje duboko u nosu. možda ona nije šmrkava nego nam je zrak presuh, ili nešto treće?

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ANA09 prvotno napisa
    Aspirator na baterije iz ljekarne,oko 400 kn ,savršeno nježan,tih,čisti sve
    Ovaj nam je savršeno funkcionirao dok smo bili mali.
    Sada ga se bOjimooooo i stoji nam ispred televizora kao prevencija protiv dodirivanja ekrana i razbacivanja daljinaca, drapanja novina i sličnih nepodopština

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

znate li jel istina da se bebama ne smije stapicem za usi cistit nosic?citala u bebe casopisu clanak nekog pedijatra...taj isti je napisao da im se ni usi ne smiju cistit sa stapicima pa ne znam koliko je to realno....

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam par puta s štapićem za uši za bebe (imaju ono zadebljanje) povukla van šmrkljić koji je virio napola van.

a uši im se definitivno NE smiju čistiti s nikakvim štapićima. samo malo ručnikom obrišeš uške

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ups :/
    a sto sa onim sekretom sta se stvara?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vaticom i nos i uši..
    mi smo čišćenje nosica fiziološkom i vaticom diplomirali
    nakapati nosnicu, a vaticom zatvoriti drugu...to ga nadraži i onda iskiše i ispuše šmrkalj iz otvorene nosnice..isti postupak i sa drugom...
    a ako to ne pomogne onda usisavač radi

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa
    vaticom i nos i uši..
    mi smo čišćenje nosica fiziološkom i vaticom diplomirali
    nakapati nosnicu, a vaticom zatvoriti drugu...to ga nadraži i onda iskiše i ispuše šmrkalj iz otvorene nosnice..isti postupak i sa drugom...
    a ako to ne pomogne onda usisavač radi
    i mi muku mučimo sa nosićem.
    jedini nam je spas to što mu se odčepi kad zaspe. ali čime se probudi nosić proradi, ali struže negdje visoko i duboko. pa mu se valjda slije u grlo i kašlje. užasno za čut.
    pumpicu ja jednostavno ne znam koristit. samo maloga iznerviram, a ništa ne povučem.
    već neko vrime se mislim za ovaj nosni aspirator za usisavač....pa kad vidim koliko ga vi hvalite uzet ću ga i ja.
    kad je navečer panika snosićem nasjećem kapulu, stavim je u gazu i zavežem mu blizu glave. odčepi mu nosić u roku par minuta.

šta su vama rekli vaši pedijatri/ce kako riješit problem s nosićem? osim fiziološke? može li se išta dati malim bebama?

kata.klik - dica su nam sita. isti smješak i identična frizura na juriš. samo što je moj niki plavušan.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Aspirator za usisavać je stvarno super stvar. Ja je koristim odkada nam se rodio Arsen, prije nisam ni znala da ta stvarčica postoji.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

potpisujem In love aspirator je mrak, domi čak i ne plače previše kad mu čistim nos...dapače mislim da mu smeta jedino to što moram začepiti nosnicu...ali ako i zaplače čim završimo sa čišćenjem, sve skupa traje minutu dvije...odma je bolje volje i nasijan jer može disati...

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi imamo ovaj jeftini za 1okn i arianna
    iskreno češće koristim ovaj vulgaris. beba je mala često ima nešto u nosu..a dok ja izvučem usisavač iz špajze i onda mi obično još netko treba za pomoći, prođe voz
    tako da najčešće koristim ovaj najobičniji koji se uvijek suši u wc-u na štriku i sprema je za sljedeću upotrebu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam probala kojekakve pumpice i nalijevanje fiziološkom... Prije tri tjedna kupila sam nosni aspirator na usisivać i iskreno neznam kako sam prije toga živjela bez njega. Svaka čast onom tko ga je izmislio

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa
    ja sam probala kojekakve pumpice i nalijevanje fiziološkom... Prije tri tjedna kupila sam nosni aspirator na usisivać i iskreno neznam kako sam prije toga živjela bez njega. Svaka čast onom tko ga je izmislio
    X

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    Citiraj dani1 prvotno napisa
    X
    xxx

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamitzi, mi smo koristili set za infuziju. Kad bacis nepotrebno ostane ti duga cjevcica s gumenim nastavkom, taman za nosic.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •